Skoda Monte Carlo

Наистина икономично - 100 км за 1 долар! - видео

Яну 08, 2019
Наистина икономично - 100 км за 1 долар! - видео

Наистина икономично - 100 км за 1 долар! - видео

Реклама Nissan X-Trail
Всеки собственик на автомобил редовно си прави сметката за разходите за гориво. И в повечето случаи навярно не е доволен, но се примирява, особено когато е в рамките на обещаното от производителя на колата му. Някои дори направо се фукат колко малко им харчи колата.

Естествено, собствениците на електромобили не могат да се нахвалят колко малко им “харчи” машината. Но и при тях нещата са относителни. Автомобилът с име Violet, обаче, може с право да се хвали с ниския си “разход” на гориво и с това колко струва с него изминаването на 100 км път.

Машината е разработена от група австралийски студенти от университета на Нов Южен Уелс. Името му си е дошло само заради виолетовите акценти на купето му. Дизайнът на колата е напълно подчинен на функционалноста й. Силуетът е доста нисък и много аеродинамичен. Но секретът в автомобила всъщност е изложен на показ – слънчеви кетки покриващи почти изцяло повърхноста на купето.



Тези клетки изработват електроенергия, която се съхранява в акумулаторите на колата. Капацитетът им не се съобщава, както и мощноста на тяговия електромотор. По време на тестовете виолетовият автомобил е изминал 4100 км. Основният разход е бил за първоначално зареждане на акумулатора му – $50. За всеки 600 км пробег електромобилът разходва 20-24 кВтч, което е почти пет пъти по-малко от потреблението на Tesla Model 3.

Пробегът направен от Violet ще бъде записан в Книгата на рекордите Гинес. Всъщност това е бил третият опит за изминаване на разстоянието, защото първите два не са завършвали заради повреди и проблеми с акумулатора. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Honda

Червена Honda NSX на Айртон Сена се продава за 500 000 лири

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус CUPRA Seat

CUPRA показва нови Formentor и Leon на 29 април

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Geely

smart Concept #5 с премиера на Автосалон Пекин 2024

Апр 23, 2024