BMW готви уникална хибридна суперкола

Моделът е гласен за конкурент на McLaren 570S и Honda NSX
13
BMW готви уникална хибридна суперкола
Снимка: Reuters

Ръководството на BMW разглежда възможността за включването нов модел в М-гамата на марката. Това ще бъде хибрид, който да се конкурира с McLaren 570S и който ще се превърне в наследник на сегашния i8. Машината ще трябва да демонстрира последните постижения на компания в областта на електрификацията и в създаването на на ултра-леки материали, твърди Autocar.

През изданието шефът на отдела за разработки в BMW – Крас Фрьолих, дава подробности за проекта. В основата на суперкола ще бъде платформата на сегашното i8, но тя ще бъде модернизирана. Силовият агрегат на модела ще включва бензинов мотор и няколко електрически двигателя.

За разлика от BMW i8, където се залага на 3-цилиндров двигател с вътрешно горене, в новия хибрид ще бъде използван 6-цилиндров. Това ще позволи на автомобила да развива около 700 к.с.

Суперколата е излезе на пазара около 2023 г., като н BMW се надяват към този момент да разполагат с по-мощни и по-ефективни електромотори и акумулатори. По това време разработеният от марката блок еDrive, който сега развива 100 к.с. и 250 Нм, ще трябва да разполага с 200 к.с. и 500 Нм.

Цената на хибрида ще бъде около 180 000 евро, което ще го изправи като директен конкурент както на McLaren 570S, така и на Honda NSX.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: BMWсуперкола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Освен гуми да помпя, други дертове нямам. Помпата разбира се е акумулаторна. Зареждам я с панелите.
11
1
 
1
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Да.
10
2
 
3
 
! Отговори
ДО 9 преди 5 години
Слънчевите панели на колелото ли са монтирани ?
9
5
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Истината е в коли с кабели - примерно тръгваш до Бургас от София - купуваш кабел дълъг 400 километра , включваш се в контакта в къщи и отиваш до морето за 2 лева - единствения недостатък е ако спре тока .
8
1
 
4
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Аз карам електроколело, 100 % захранвано със слънчеви панели вече 5-та година. Супер яко е. Никога няма да се докосна до ДВГ повече, ако не е на живот и смърт.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоуу, а къде ви е екологията и затоплянето на климата и тюлените барабар с пингвините? Или това е като с тираджиите ни дето да се прибирали при жените си?
6
1
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Бъдещето е на соларните автомобили!Евтино производство много малки разходи за поддръжка. За гориво нулеви (най-важното разходно перо). Немският соларен автомобил се казва Sion и ще се произвежда от Sono Motors!
5
2
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Бемевето упорито рие на едно мястоТук си прав, но с едно до уточнение! Пазарният сегмент на автомобилите задвижвани от фото-волтаични клетки се развива главоломно. Компания базирана в Мюнхен, започва серийното производство на соларни автомобили още догодина като непотвърдената цена е 18 500?. В днешно време се търсят коли които са преди всичко евтини. BMW ще" пуска" бензиново - електро хибрид 2023!!? И то на каква цена, макар и луксозен!Привърженик съм на BMW,но....
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 15 г. живея в Австрия и често прескачам до германия при приятели немци. Говорим по най различни теми вклчително и за автомобили. Когато ги попитах за предпочитаният автомобил почти всички са единодушни че по добър автомобил от японският няма. За немеца мощноста на явтомобила не е от значение. За немеца е по важно семейството му да е в безопасност. А тази безопасност я намира в японските автомобили. Питал съм ги какво им е мнението за БМВ-то и са ми казвали че това е летна кола не е за зимата.
3
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Теглич ще има ли??Ако има утре отивам да взема едно на жената и едно на мен..
2
2
 
10
 
! Отговори
Гепи преди 5 години
Бемевето упорито рие на едно мястои това, че все още марката го продаванезначи престиж.Преди те високомерноизхвърлиха роувъра,но явно без добро,качествено и по евтино купе няма какда им се вярва.Все пак им желая успех.
1
1
 
3
 
! Отговори
Б.М.В. преди 5 години
Хибрида ще е наполовина BMW, наполовина Bentley.