Мъск се радва: Tesla почва строеж на фабрика в Шанхай

Компанията купи земята за фабриката през октомври за $140 млн.
7 яну 2019 09:53, Бойчо Попов
24
Мъск се радва: Tesla почва строеж на фабрика в Шанхай
снимка: Ройтерс

Американският пионер в производството на електрически автомобили Tesla Inc. ще направи първа копка на първата си гигафабрика извън САЩ.

„Очакваме с нетърпение да направим първа копка на @Tesla Shanghai Gigafactory днес!" пише главният изпълнителен директор Илон Мъск в понеделник в Twitter.
 
„Възнамеряваме да завършим първоначалното строителство това лято, да започнем производството на Model 3 в края на годината и да достигнем масова продукция през следващата година”, каза Мъск в последващ туит.

Tesla придоби земята за фабриката извън Шанхай през октомври за 140 милиона долара. Компанията заяви, че възнамерява да произвежда до 500 000 автомобила годишно в обекта на 210 акра в рамките на едно десетилетие. Правителството на Шанхай обяви през миналия месец, че ограничено производство в централата може да започне до втората половина на 2019 г.

В петък Tesla заяви, че планира да започне доставките на Model 3 за китайски клиенти през март, като началната цена е около 72 000 долара, дори и след скорошното намаляване на цените.

„Производството на Model 3 / Y в Shanghai Giga ще обслужва региона Велик Китай“ (Китай, Хонконг, Макао и Тайван, б. ред.), заяви Мъск в неделя. Китайската фабрика би могла значително да намали разходите - от транзита и митата - за Tesla в разрастващия се местен пазар на електрически автомобили. Китай е най-големият пазар за автомобили в света и възнамерява да продава по 7 милиона електрически или хибридни автомобили годишно до 2025 г., според Bloomberg News.

Къде са първите две гигафабрики на компанията и дали ще има такава в Европа вижте в продължението на материала в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
3
 
! Отговори
Fortis преди 5 години
А, сега де!Какво стана с плана на Тръмп да прибере компаниите обратно у дома?Ще му дърпат пак ушите на Илончо освен ако Тесла не се окаже троянския кон. Китай обаче не е Троя.:-)
20
3
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
по света, но са в състояние да надминат дори японците, техен стар враг. Високо развита държава, която няма нищо общо с времената на Мао Це Дун.
19
3
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Мъск да не се радва много. Китайците не само ще присвоят точка по точка новите технологии, но и ще ги подобрят. Катай се намира в невиждан подем в науката техниката, културата и всичкли други области на човешката дейност. Срещу 1 европейски специалист стоят 28 китайски, три пъти по-високо мотивирани от него. Китай след 3 десетилетия ще завладее цял свят. И ако някога някоя нация реши да се справи с мюсулманите, това ще бъде китайската нация. Китай могат да произвеждат ефтини *** за биомасата
18
8
 
3
 
! Отговори
планът в действие преди 5 години
ето това е дефиницията на национален предател, братя и сестри, така по същият начин беше унищожена и изнесена индустрията на България! вместо да дадеш работа на братята си от тях искаш само да точиш като ти купуват *** произведен в Китай.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук много народ хули Мъск, но истината е, че ако не беше той нямаше все още да се говори за ел автомобили. Който е тествал Тесла, ще ви каже какво удоволствие е това и как човек се запитва "що ония големите още не са направили такава кола???". Също така може да прочетете и за батериите в Австралия. Подби цената на всичките лапащи "резервни" фабрики за ток и изреваха на умряло, че им секна кранчето и това за 100 дни! Искам и БГ да купят такива батерии и да затварят всичките пушеци
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до АнонименБългария изстрелваше спътници още 70те при социализма и при Тодор Живков. Сега при Елон Мъск българските пенсионери ровят в кофите за огризки от храна и България е първа по смъртност в света. Мъск не е изстрелвал никакъв български сателит, сателит изстреля американска компания която няма нищо общо с Мъск, сателитът е американски а не български и е за обслужване на комуникационен оператор в България собственост на чужда фирма.
15
4
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Накрая да не продаде Тесла на китайците,за да минимизира загубите?Обаче се съмнявам дали ще я купят заради едното име-технологиите вече си ги имат.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо Сам води търговска война като прави нов завод в Шанхай!
13
0
 
5
 
! Отговори
НЕМА ЛОШО преди 5 години
Пък ако закъса за работна ръка в Китай,да ни се обади.
12
3
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 5 години
Kvo mi gi postvate tiq pederastcheta kato toq... Naredeni bogatashcheta! Oshte predi da se rodi mrusnata piqvica Musk, Gates i tn cqlata US pasmina im e zaveshtano da sa bogati i mi drunkat gl kak sami go napravili i drugito *** cql jivot bachkat kato glamavi i im vqrvat...
11
4
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Голяма реклама,голямо г.ъ.з.олизане.Както е написал един преди мен, парите от продажбата на дрога трябва да се инвестират някъде. Славата на краварите трябва да се поддържа,независимо как. Защо се налагат такива високи мита на импорта за коли? Защо повече от десет години японските коли са първи в продажбите, и едва сега се опитват да им наложат високи мита?
10
4
 
5
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Сети се най-после да направи това,с което трябваше да започне.Щото май му спряха кранчето с държавните парички от времето на Обама.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХайде да разбием словестният ти бълвоч, с надеждата да намерим някакво подобие на позиция."Този напълно откачен пиарщик, който срещу някакви грандиозни обещания върши работа, която руснаците и после други са вършили още преди 80 години" - вярно, лети се в космоса от извесно време, той го направи буквално десет пъти по евтино, затова нашите сателити ги изстрелва той, а не рос-космос или НАСА, а относно двигателите - историята с ламборджини се повтаря
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аман от този 3Че то сега ВСИЧКО в този свят се върти от такива пиарчики....ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!! Колкото повере дърдорят, плямпат и заблуждават, толкото повече простия народец им се връзва....и им носи парите си! А после.......е, казват ти, че самият ти си си бил ***, че си се вързал и си изгубил "акциите" си!!! Хмм........разбирам това да е за първи път, а то ПОСТОЯННО СЕ ПОВТАРЯ, а народеца все си се лъже!!
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъск е успешен наистина, някой трябва да пере парите от дрогата изнасяна от Афганистан инвестирайки във разни играчки. Мъск е златното момче на краварската ЦРУ-мафия, сега го пращат в Китай да краде технологии от там после ще ги представи като своя заслуга
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Адам Смит 5Хммм..........прав си, китайците залагат на "сигурно" и затова сега апарата им на обратната страна на луната е построен с руска помощ! А това, че мъска иска да се примаже към тях........това е показателно! ТОЙ НЯМА НИКАКВИ ИДЕИ И ВЪЗМОЖНОСТ НЕЩО СМИСЛЕНО ДА НАПРАВИ, ТОЙ САМО КОПИРА И ИЗПОЛЗВА ЧУЖДИ РАЗРАБОТКИ, малко доукрасени и припудрени!
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4мъск е "успешен"????? ТИ МАЙ СЕ ШЕГУВАШ!!!??? Този напълно откачен пиарщик, който срещу някакви грандиозни обещания върши работа, която руснаците и после други са вършили още преди 80 години!!! Бил "излетял"....че хората летят още от 1957, след първия спътник, и какво? КАКВО ПО-РАЗЛИЧНО Е "измислил"??? А сега иска да се "закачи" на китайската космическа програма, така както преди 10 години е искал да купи няколко руски двигателя, но те не са му ги продали. И ЗАСЕГА НЯМА НИЩО ПО-УМ
4
3
 
11
 
! Отговори
Адам Смит преди 5 години
"Мъск се радва: Tesla почва строеж на фабрика в Шанхай"Предполага се, че и китайците се радват. Фактът е твърде показателен, защото китайците залагат само на сигурно. Така че толкова по-добре за Мъск.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно ми е непонятно защо успелите хора биват заливани с цунами от помия из коментарите.
2
5
 
7
 
! Отговори
Ня Ма Ток преди 5 години
Да ама докато почнат да ги произвеждат по-евтино в Китай, тук пак ще вдигнат тока и пак ще се карат стари дизели.