Skoda Monte Carlo

Продават драгстер с шест мотора V8

Продават драгстер с шест мотора V8

Продават драгстер с шест мотора V8

Реклама Peugeot 408
Едва ли има по-откачено превозно средство от това – шест мотора V8 и шест колела! Максималната му скорост достига “само” 483 км/ч, но автомобилът привлича вниманието не само с това, а и с информацията, че е предложен за продажба. Британската аукционна къща H&H Classic Cars се надява за колата да се дадат поне $750 000 на търга й, който ще се проведе на 2 февруари.

Странната машина е наречена SnakePit и е дело на Джордж Барис, което е създател и на първия оригинален Батмобил. Това дава донякъде идея защо колата изглежда така, както и за наистина оригиналният й силов агрегат. Работата по създаването е отнела четири години, а вложените средства са от порядъка на 100 000 долара, което съвсем не е малка сума предвид това че става дума за 1975-а година.

Освен с шестте си мотора SnakePit шашка още и с четирите си задни задвижващи колела. Под предния капак, всъщност два са монтирани шест 5,8-литрови двигателя V8 с обща мощност от над 2000 к.с!

При машина от този род обикновенно не се пита колко харчи на 100 км път. И все пак – разходът на гориво е 9 до 10 литров. Е не на 100, а на километър. Едва ли има смисъл да го пресмятаме в стандартните литри на 100 км, защото и едва ли няколко ги е изминала наведнъж. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024