Opel Stock

Ford преосмисля предпазните колани - видео

Яну 05, 2019
Ford преосмисля предпазните колани - видео

Ford преосмисля предпазните колани - видео

Реклама Renault Arkana
Има ли смисъл да се изобретява отново колелото? Винаги, ако му се добави някакво ново качество! Именно това е водило специалистите на Синия овал, когато се оглеждат в предпазните колани. И какво ли може да се добави на дългата лента текстил, чиято единствена задача е да задържи тялото при катастрофа и да не й позволи да се удари в нещо в интериора? Оказва се че може!

Преди 10 години Ford обяви, че е разработил колани с вградени в тях предпазни въздушни възглавници. Задачата е да се намали натоварването на гръдния кош при рязкото натоварване по време на катастрофа. За разлика от стандартните въздушни възглавници, тези в коланите на Ford се издуват с хладен газ, за да се предпази тялото от изгарянето от традиционните за предпазните възглавници горещи пирогазове. Тези колани се монтират само за задните пътници, напълно са съвместими с детска седалка и контактната им площ с тялото е пет пъти по-голяма, което намалява натоварването при ударното опъване.




Съвсем привични вече станаха седалките и воланът с подгряване. През тази година, обаче от Ford подадоха патентна заявка за ... затопляне на коланите. Нагревателният елемент е встроен в текстилната лента и активира загряването в момента в който щраква закопчалката. Може би следва да очакваме и охладителна функция на коланите за горещите лета?

Засега от Синия овал не съобщават какво възнамеряват да правят с новото си предложение и може би патентът е просто начин да се защити разработката от посягания на конкуренцията. Възможно е още разработката да е с бъдещ прицел за топ-моделите на Ford и Lincoln, при които подобна екстра би отговаряла на премиум нивото на продукцията. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024