Решено от премиера: Без винетка по Северната тангента!

Можем да си го позволим заради по-добрите приходи, отсече Борисов
Обновена: 2 яну 2019 17:10 | 2 яну 2019 12:05, Веселина Йорданова
295
Решено от премиера: Без винетка по Северната тангента!
Снимка: БТА

Без винетка ще се пътува и в бъдеще по Северната тангента на София. Това обяви премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет след заседанието на кабинета.

Още по темата

"Можем да си го позволим заради по-добрите приходи, надявам се да не се спекулира повече по темата", подчерта Борисов.

Казусът засяга пет района на Столична община – "Надежда", "Връбница", "Нови искър", "Сердика" и "Кремиковци", които са непосредствено разположени по протежението на Северната скоростна тангента. Желанието на Пътната агенция преминаването в участъка да се заплаща, предизвика напрежение сред живеещите в близките села.

"Независимо от логиката, независимо от принципа, че който кара повече, плаща повече, независимо от това, че всички искаме и е ясно, че едно е да поддържаш и да чистиш от снега две платна, които бяха по времето на социализма и при управлението на БСП, друго е да поддържаш 12 платна", разясни премиерът след среща с ръководството на АПИ.

Борисов настоя обаче местната власт да поддържа пътищата, които държавата е построила, а не само от Сдружението на общините "да се събират за по няколко дена в Албена".

"Като искате по 12 платна в градовете, ето, подаряваме ви ги, поддържайте ги, а не сега МРРБ и АПИ да се чудят как над 500 км магистрали по 6 платна да ги чистят и поддържат, колкото за две платна", нареди той.

Борисов даде и пример, че в съседните страни още с влизането се плаща такса, но няма оплаквания, че само това струва 15-20 лв. По думите му смисълът да се изграждат пътища е бил винаги в услуга на гражданите.

"Тази година започваме строителството от "Младост" до АМ "Тракия", продължението на Южната дъга. Ако е било лесно, комунистите да са направили не само до Правец магистралата, а дъги, тангенти, всичко останало", коментира министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
0
 
2
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Поредното доказателство, че живеем в тоталитарна държава, оправлявана от хитра, неграмотна мутра, по почина на др. Живков!Тъжното е, че не правим нищо да променим нещо! Явно на населението на територията, това и харесва. Една партия, един вожд, една далавера!
237
1
 
1
 
! Отговори
MrSofia преди 5 години
Нищо от южната дъга не бе построено от Т.Ж.Само и единствено детелината под бояна + прилежащите и 300 м от всяка страна.
236
2
 
16
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Дай власт на простия селянин и повече не питай .....
235
0
 
22
 
! Отговори
Weiss преди 5 години
Нямам мнение относно конкретната ситуация с винетките, но държава, в която таксите не се определят с нормативен акт, а с еднолично решение не е държава, а катун.
234
0
 
18
 
! Отговори
И рече Бог преди 5 години
И рече Бог "да бъде светлина".И рече ББ... без винетка по северна тангента!!!Е, нали закона не позволяваше???Но у нас Бойко е Закона.И какво е това... тоталитаризъм. Боко е Закона, Боко е цар, Боко е Господ!!!Ама при "мръсния" комунизъм, тоталитаризъм побе правеха първо закона
233
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приходи има само на едно место. Знае ме го.
232
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлага всичко що е с софийска регистрация да не плаща винетка за Цяла България,а от догодина и цял ЕС. Сметката ще я изпращат в МС,пък ние всички ще плащаме шопите да са доволни.
231
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 5 години
От кой... от кой... от премиера. Ти да видиш.
230
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на тиквата спаси хората, що му знае гегата
229
1
 
17
 
! Отговори
123 преди 5 години
СПОКО, ПРЕДИЗБОРНО Е СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМА ВИНЕТКИ НАВСЯКЪДЕ
228
0
 
12
 
! Отговори
Ми преди 5 години
Щом нашият вожд спасител е казал и решил ние сме избавени от черната прокоба.
227
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съществуването на този бидон е доказателство за отсъствието на Господ!Ако имаше Господ този алчен, пpocт хитрец щеше да е получил масиран инфаркт още преди 15 години!
226
0
 
14
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Не бе,то е ясно какво се случва и това е само поредния случай.Казва,че слага винетка,естествено народа скача и той го очаква,защото точно това иска.Отменя винетката,което е точки в PR и след време ще сложи ТОЛ.Така е и най-справедливо 2-3лв и готово.Ако беше казал директно ТОЛ и народа подскочи,няма да може да вземе нищо.Едно е да плащаш седмична,месечна,годишна или уикенд винетка,друго е 2 или 3лв.
225
13
 
9
 
! Отговори
СВИНСКИ МУ РАБОТИ преди 5 години
Е, браво на Бойко, евала, свърши поредното добро дело.. Благодарим много..
224
2
 
17
 
! Отговори
социализъм преди 5 години
Ако дойда от Пловдив, така или иначе имам купена винетка. Така че това "облекчение" не ме ползва. Както навремето лапачите от София се топлеха на парно, а ние "простите селяни" плащахме на държавата да раздава "дотации".
223
1
 
25
 
! Отговори
куха пож. лейка преди 5 години
...за село Банкя трябва ли свинетка ????????
222
0
 
23
 
! Отговори
2 преди 5 години
Какви приходи, те могат и да са получили приходи...аз не съм. Решил бил ..че това е обида тези пари дето ги раздава да не са на баща му или Цветелина..
221
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е пълна излагация и безпринципност, сори. Тука може, а там не може.Съжалявам но така не става. Няма такава държава. Защо сега до 25 т.м. ще се умува и ще се хаби енергия от разни инстанции. Пътищата струват пари и толкова. Стига с тия привиллегии - разсипаха ни тотално. Елементарно е - искаш пътища - плащаш. Сега почваме да угаждаме, а на тия, а на ония. Като санирането - за едни без пари, за други с пари.
220
2
 
17
 
! Отговори
СВИНСКИ МУ РАБОТИ преди 5 години
В ГОДИНАТА НА СВИНЯТА - ПР НА БОКО ВЕЧЕ Е ПЪЛНА СВИНЩИНА. ГЕРБ-авите ОТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА ВЗЕХА РЕШЕНИЕ ЗА ВИНЕТКИТЕ. ГЕРБ-авите ВЗЕХА ТОВА РЕШЕНИЕ АКО КАРАШ ПО СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА - ВИНЕТКА. ИЗВЕДНЪЖ ОНЯ ОТ БАНКЯ ОТМЕНИ РЕШЕНИЕТО ИМ, ХВЪРЛИ ВЪРХУ ИМ ТОРБАТА С ЛАЙ НА, А ТОЙ ПАК ЦЕЛИЯТ В БЯЛО. ИЗВИНЯВАМ СЕ НА СВИНЯТА. ВСЕ ПАК ОТ НЕЯ ИМА НЯКАКВА ПОЛЗА. НО НЕ СЕ БОРЕТЕ С НЕЯ, ЩЕ СЕ ОКАЛЯТЕ, А НА СВИНЯТА ЩЕ И Е ПРИЯТНО.МЕДИИТЕ НА ДРУГОТО ПРАСЕ ГО ВЪЗВЕЛИЧАХА ДО НЕБЕСАТА-КОЛКО Е МЪДЪР, ЧЕ И СПРАВЕДЛИВ
219
0
 
16
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Шофиране без винетка - сега около София - скоро и около други градове .