Lasurit eshop

Проектът Bloodhound е спасен от фалит

Проектът Bloodhound е спасен от фалит

Проектът Bloodhound е спасен от фалит

Реклама Honda ZR-V
Преди известно време стана ясно, че британският проект за поставяне на нов световен рекорд за скорост на суша - Bloodhound, е разорен и цялата му собственост, включително и вече построения на 99% свръхзвуков автомобил Bloodhound SSC, са изложени за продажба от квестори, за да се погасят дълговете към кредиторите.

Последните пуснаха обнадеждаваща новина за проекта Bloodhound Programme – активите му вече са собственост на йоркширския предприемач Ян Уорхърст, управляващ директор на британската компания Melett, специализирана в областа на турбокомпресорите. Сумата на сделката не се афишира, но тя е само върха на финансовия айсберг на проекта – новият собственик ще трябва да похарчи още доста пари за да го доведе до успешен край.

Уорхърст, който по образование е инженер-механик, е изкупил проекта с намерение да продължи работата по него и да се атакува рекорда, като отдавнашен негов поклонник. Плановете си за проекта той обещава да разкрие в началото на следващата година.

За завършването на проекта, окончателната подготовка на колата, снабдена с реактивен и ракетен двигатели, провеждането на всички финални тестове, както и за пробезите в пустинята в ЮАР са необходими минимум 25 милиона паунда.

“Ако всичко протече гладко, то в края на следващата година Bloodhound SSC ще се пробва да развие 500 мили/час, а в 2020-а или 2021-а — набелязаните рекордни 1000 мили/час (1609 км/ч)” - съобщи BBC. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Aston Martin Ford Honda

Формула 1: Honda ще преследва титлата с Aston Martin през 2026 г.

Апр 17, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024