Lasurit

Mercedes-Benz X-Class покори най-трудните пътища в Турция с проекта“X— Adventure”

Дек 18, 2018
Mercedes-Benz X-Class покори най-трудните пътища в Турция с проекта“X— Adventure”

Mercedes-Benz X-Class покори най-трудните пътища в Турция с проекта“X— Adventure”

Реклама Skoda Stock
Mercedes-Benz X-Class, който е първият пикап на Mercedes-Benz успешно приключи авантюрата през най-трудните турски пътища след 30 дни и 8800 километра. По време на приключението X-Adventure, Mercedes-Benz X-Class комфортно преодоля различни кличатични условия, пътища и природни условия, поставящи неговите технически качества на предела.

След лансирането си на пазара в Турция през този месец Mercedes-Benz X-Class привлече неревоятно внимание и реализира 1400 продажби. По време на предизвикателството X-Adventure X-Class успя да премине всички ъгли на Турция и приключи едно наистина нехраветно до тогава пътуване. Задоволявайки сериознитех изисквания на пазара хна пикапи в страната и представяйки първия клас пикапи на марката, предлагайки в същото време премиум модел, Mercedes-Benz X-Class доказа своя комфорт, престиж и качества по време на този изключително предизвикващ проект.

По време ва приключението X-Adventure, Mercedes-Benz X-Class успя да изкачи планини с височина 3000 метра н.в., прекоси много реки, успя сериозно да се изцапа в пресъхнали и наводнени речни корита, преджапа солени води на моското ниво, премина през доста тунели, преодоля сероизно заснежени пътища и каньони, без да се страхува от каменни пътища и наклони.

Първитя етап на пътешествието беше в посока Datça-Knidos, вторият стартира от Месопотамия между леките Фират и Дикле. Месопотомия помни цивилизацииите на Шумерите, Акадийците, Вавилоняните и Арамеейците, известни като първите четящи и пишещи. Mercedes-Benz X-Class успя да покори пътищата на историята, покорявайки дори проходите на планината Немруд.

Тръгвайки от пътищата на прочутия Път на коприната, ползван много столетия в Източна Анатолия, екипът на X-Adventure успя да стигне до сухите пътища на централна Анатолия по пътя си. Там беше извеството Солно езеро предлагащо невероятни сцени на фотографите. Тази защитена природна местност предложи възможност да се изпробват колелата с размер 35x12.50.

Следващата част от маршрута на X-Adventure преминаваше през една от най-известните в историята географски области - Фригия. Mercedes-Benz X-Class успя да прокара първата реална връзка между Manisa Sardes и иранската Susa до региона на Мармара. Следваща спирка на пътешествието беше езерото Изник в Северозападна Турция, където екипът на X-Adventure успя да почине за малко, виждайки културното и историческо наседство на региона преди да продълги по пътя си нататък. Mercedes-Benz X-Class приключи своето предизвикателство X-Adventure достигайки Kofçaz Malkoçlar в северозападната част на Турция.

Туфан Акдениз: “Чрез X-Adventure, X-Class се доказа напълно!”
След приключването на пробега вице-президента Туфан Акдениз на МБ Турция сподели: “Продавайки над 1400 пикапа X-Class за една година Mercedes-Benz Türk Light Commercial Vehicles Department, успяхме в в пазарен сегмент в който преди нямахме никакво участие. След събирането на група лоялни клиенти в изключително кратък период от време Mercedes-Benz X-Class ни помогна да заздравим позициите си в сегмента на леките търговски автомобили. Вдигайки границите на възможностите на X-Class, карайки колата през най-тежките възможни пътни условия в Турция доказахме колко далеч можем да стигнем.

По време на това изключително предизвикателство журналистът Окан Алтан разчиташе на комфорта и технологичната инфраструктура на нашата кола. В опита си да достигне границите на възможностите на колата той успя да направи максимума. С Mercedes-Benz X-Class успя да преодолее без проблем най-различни климатични условия с лекота, което доказва, че предлагаме на клиентите си много успешен модел. X-Class не е само успешен офроудър, но и също комфортен пътнически автомобил, което го различава от конкурентите му.

Oкан Алтан: “Няма предизвикателство, което X-Adventure проектът да не приеме с X-Class !”
Oкан Алтан е журналистът зад волана на автомобила по време на проекта X-Adventure. “По време на идеята за проекта X-Adventure, ходенето до границите на страната ме заинтересува от доста време. Става дума за най-трудните пътища на Турция и може би в света. Като автомобилен журналист видял най-разнообразни пътища в света, този тест ми помогна да видя най-красивите пътища в моята страна. X 250d 4MATIC, с който се втурнахме в тази авантюра успя да ни убеди в най-високия стандарт предлагащ едно високо комфортно пътуване. X-Class не успя дя ни вкара в каквато и да е сложна пътна ситуация. Успяхме да завършим нашето X-Adventure пътуване без всякакави проблеми.

Mercedes-Benz Power X 250d 4MATIC, ходов обем 2298 куб.см , 4 цилиндъра, 190 к.с. при 3750/мин и 450 Нм от 1500/мин. Колата може да се кара и като задвижвана от само задно предаване. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BG Авто Honda

Honda ZR-V : Когато разумът надделее (Видео)

Апр 17, 2024
Авто Новини Тестове Fiat Hyundai Kia Renault Toyota

Най-малкият на Hyundai - новият i10, в тест

Апр 15, 2024