Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Охранители пребиха момче в "Кауфланд", набедили го, че краде!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:55 / 18.12.2018Коментари (12)1235
Млад мъж с хубава работа, който е учил и работил в чужбина, бе пребит от охранители в "Кауфланд". Ради Лазаров бил заподозрян, че краде батерии, за които имал бележка от друг магазин. Яките момчета обаче не дочакали да разберат каква е цялата история и ударили здрав тупаник на бившия футболист, съобщи самият той във "Фейсбук". Лазаров повикал полиция, а управителят на магазина и охраната се изпокрили. Ради Лазаров смята да съди нападателите си.

Ето и цялата му история, разказана в социалната мрежа. Публикуваме текста без редакторска намеса: 

"Биха ме, защото ме набедиха за крадец. За крадец на батерии в #KauflandBulgaria. И по-конкретно, в печално известния с предишни случаи на упражнено насилие от охранители към клиенти магазин в ж.к. "Дружба", на ул. "Хайделберг"-1. Магазин, в който почти всяка вечер пазарувам. Магазин, в който почти всеки ден пазарува и моята майка. Магазин, на който семейството ми е клиент от първия му работен ден и магазин, в който цялата ми фамилия е похарчила хиляди левове през последните повече от 10 години.

Бях псуван брутално и многократно. Бях обиждан и наричан с всякакви вулгаризми и епитети, които дори ми е неудобно да напиша. Бях заплашван на няколко пъти, включително и когато на мястото дойде патрул -със саморазправа и с разчистване на сметките извън пределите на магазина", пише той.

Охраната се активирала, след като заподозряла младия мъж, че има в джоба си батерии от магазина.

"Ами, не. Не крадях батерии. Купувах си вода, вечеря и.. батерии! И за моя зла участ, в джоба си имах отворено пакетче с две батерии, което бях закупил по-рано през деня на 17-ти от магазина на #MrBricolageBulgaria на бул. "Цариградско шосе".

Пакетче, за КОЕТО ИМАХ КАСОВ БОН!!! На касата, след като заплатих покупките си, бях спрян от други двама, абсолютно неадекватни като поведение и реакции служители - момче и жена. Впоследствие, жената се скри и не даде сведения пред полицията, а бе длъжна да го направи! Тези двама души, които нито веднъж не отвърнаха на апела ми да се легитимират, директно ме нападнаха с абсурдното изречение: "Обвинен сте в кражба на батерии"!", пише още Лазаров.

Когато пристига полицията, за да се изясни случая, охранителите и ръководството на магазина се скриват.

"В един момент комедията стана пълна, и заместник-управителя, и агресора, избягаха. Скриха се от полицаите, които бяха разигравани нагло повече от час, докато принудят двамата да се върнат, да подпишат показанията си и да спазят закона.

Към физическата болка съм имунизиран. Няма нещо, което не съм си чупил като футболист. Но знаете ли, няма нищо по-страшно от душевната болка.

А мен тази нощ ме боли душата. Прекарах последните 15 години извън България. Играех футбол, завърших висшето си образование в САЩ, състезавах се, а впоследствие, учех и работех за големи международни компании в Норвегия и Сърбия. Живеех добър живот, имах добър стандарт, но сърцето ми си беше в моята България. В България е погребан баща ми, в България далеч от мен бях оставил майка ми, сестра ми и шепа верни приятели", разказва още Ради Лазаров.

"И все към България ме теглеше и все бях нещастен и все тъгувах. Накрая, преди година, реших, че е крайно време да се прибера. У дома. От 18-годишен не знаех точно къде е домът ми, защото той постоянно бе някъде другаде, само не и там, откъдето бях тръгнал.

Погнусен съм. Отвратен съм. Огорчен съм. Раздвоен съм.

ВНИМАНИЕ: Момчето с черния суичър и белите маратонки бие и набеждава клиентите в "Кауфланд" за крадци, момчето със сивата качулка и жената с очилата - обвиняват в кражба, чувствайки се явно по-върховен орган от Прокуратурата. Момчето със сивия пуловер пък имаше лош ден - трябваше да се черви в ролята си на заместник-управител на магазина", пише още пострадалият.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тоя Gatev дето ни дава негативен вот на коментарите да не е охранителя :D или просто е кух типаж?
0
 
 
Не защитавам поведението на служителите на магазина, но... нещо не ми се връзва- как така случайно познаха, че в джоба си момчето има батерии? И изобщо - вървиш си с отворено пакетче батерии, които си купил в същия ден. Защо, нещо спешно ли трябваше да захраниш с тях? Не че е забранено, разбира се, ама нещо ме съмнява да е баш така, какато го казва пича.
+2
 
 
Съд до дупка!! Преди време имаше няколко такива случая и в Пловдив. Няма значение, коя е веригата съдиш и така, иначе оправия няма в тая държава. Всеки си прави каквото си иска...
+3
 
 
Жалка картинка е в България. Презумпцията е виновен до доказване на противното. Бедна държава, прост народ
+1
 
 
..."пакетче с две батерии, което бях закупил по-рано през деня на 17-ти от магазина на #MrBricolageBulgaria на бул. "Цариградско шосе" А що бележката е от 13ти?
+9
 
 
Добре правиш, че си търсиш правата ,осъди ги , делото е повече от сигурно. Ако имаш и по сериозни телесни повреди - направо медицинско и си идеален. Ако не ги поставиш ти на мястото им , някой друг човек ще си изпати пак след време!
+9
 
 
За съжаление в нашата страна много "малки" хора в нашата страна се опитват да избиват комплексите си за малоценност като обиждат, обвиняват и бият другите. Трябва да съдите не само извършителите, но и управителите на кауфланд, които са допуснали това да се случи
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
-3
 
 
Всеки ден ли крадат от този магазин ?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Мартенски музикални дни 2024
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: