New Dacia Duster

Холивуд ряпа да яде - Lazareth с летящ реактивен мотоциклет - видео

Холивуд ряпа да яде - Lazareth с летящ реактивен мотоциклет - видео

Холивуд ряпа да яде - Lazareth с летящ реактивен мотоциклет - видео

Реклама Honda ZR-V
Френският създател на уникални автомобили и мотоцикети Людовик Лазарет не е човек, който прави половинчати неща. С последната си разработка направо изравни Холивуд със земята – четириколесен реактивен мотоциклет, който .... излита вертикално с помощта на турбини в главините на колелата си превръщайки се в ховърбайк!

Прототипът е представен в доста затъмнена обстановка, но това на пречи да се види, че е развитие на предишната изключително интересна разработка на Людовик – четириколесният LM-847 оборудван с двигател 470 к.с., взет назаем от Maserati. Друга уникална черта на този четириколесен мотоциклет беше индивидуалното окачване и завиване на всяко едно от колелата му.

В случая с новата машина, сполучливо кръстена "La Moto Volante" (летящият мотоциклет), окачването на предишния модел LM-847 e модифицирано, така че колелата могат да се движат и блокират от вертикално до хоризонтално положение на осите им. Четирите им турбини служат и за главини на колелата, които са снабдени с дискови спирачки и задвижване.

Проектът на Людовик е развит в съдружие с немската компания Jetcat, която произведе турбините на "Jetman" – летящият реактивен човек Ив Роси, както и участва в разработката на експерименталния апарат на NASA/Skunk Works X-56A. Така че турбините не са “холивудски аксесоар”, а наистина работят.



Цялата разработка на ателието Lazareth е инженерно чудо. За момента явно "La Moto Volante" се движи като мотоциклет и не се знае дали къстъмайзъра има намерение да го изпита в полет. Това ще разберем през следващия месец, за когато се обещава пълното разкриване на машината. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Техника /Technics Peugeot

Peugeot 9X8 2024: с яко задно крило и модифицирани гуми - видео

Мар 27, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

Системите за подпомагане на мотоциклетите осигуряват безопасност

Мар 25, 2024