Lasurit

Разкриха нередности при извършването на психологически изследвания на водачи

Разкриха нередности при извършването на психологически изследвания на водачи

Разкриха нередности при извършването на психологически изследвания на водачи

Реклама Peugeot 408
При изненадваща проверка бяха разкрити редица нарушения в две лаборатории, извършващи изследвания за психологическа годност на водачи. Съвместната операция между ИА „Автомобилна администрация“, ГД „Националната полиция“ и Национална агенция за приходите се проведе на територията на София.

При проверката в една от лабораториите беше установено, че в деня на провеждането на психологическото изследване е присъствало едно лица, а са отбелязани като явили се общо 8 души. В друга лаборатория са открити пропуски, свързани с начина на провеждане на психологическите изследвания и тяхната обработка. За констатираните нарушения са съставени актове от ИА „Автомобилна администрация“. При инспекцията служителите на НАП са установили липси по касова наличност.

Операцията е продължение на започналите преди четири месеца съвместни проверки между ИА „Автомобилна администрация“, МВР и НАП в лаборатории, извършващи изследвания за психологическа годност на водачите. В рамките на този период са иззети материали за допълнително изясняване на обстоятелства и е сезирана Софийска районна прокуратура. Специализираните акции на трите институции ще продължат и в бъдеще по изготвен местен план за контрол.

*Източник: www.api.bg Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии