New Dacia Duster

CES 2019: Honda създава нови технологии

CES 2019: Honda създава нови технологии

CES 2019: Honda създава нови технологии

Реклама Honda ZR-V
По време на CES 2019 от 8 до 11 януари 2019 г. в Лас Вегас, Honda ще покаже нови технологии, които имат за цел да подобрят живота на хората. Honda ще покаже разнообразие от мобилност, роботика, управление на енергията и свързани концепции, които имат потенциал да създадат по-чист, по-безопасен и по-удобен свят. Компанията ще представи демонстрации на свързани с автомобила услуги в изцяло новия SUV – Honda Passport за 2019 г. и ще покаже за първи път реален офроуд тест на Honda Autonomous Work Vehicle – превозно средство в нова категория, създадена на базата на мечтите на инженерите на Honda.

На изложението CES, Honda подчертава технологичните възможности на компанията в широк спектър от области и предлага визия за сътрудничество с бизнес и технологични партньори за създаване на нови категории продукти. Honda кани и потенциални партньори за сътрудничество да посетят щанда на компанията на CES 2019 в Северната зала в Конгресния център в Лас Вегас.

Honda Innovations, част от Honda R &D в Силиконовата долина, ще дебютира в сътрудничество с новосъздадени фирми и партньори на марката, чрез откритите си иновационни програми, Honda Developer Studio и Honda Xcelerator. И двете работят за откриване и експериментиране с нови технологии и концепции, като допълнително подчертават ангажимента на Honda за създаване на иновации.

Honda ще включва следните технологични прототипи и концепции на CES 2019:
Honda Autonomous Work Vehicle е автономно работно превозно средство, което ще бъде тествано в реално време. Това е прототип на офроуд превозно средство на Honda, което е комбинация от ATV и нововъзникващите автономни технологии. То е разработено от Honda R&D America, за да осигури ефективност и повишена безопасност за обществени, търговски и потребителски предприятия, като например строителство, земеделие, търсене и спасяване и пожарогасене. Автономното работно превозно средство се основава на доказаното ATV шаси на Honda, което има 30-годишна история на достъп до труднодостъпни места със своята здрава система за задвижване на четирите колела.

SAFE SWARM ™ е концепция, която демонстрира мечтата на Honda да реализира безкомпромисно общество чрез безопасно и плавно движение на потока, използвайки свързаните технологии за автомобили. Вдъхновени от природата, Honda R&D разработиха уникалната концепция SAFE SWARM ™ с цел да позволи на превозните средства безжично да комуникират и да се движат плавно и ефикасно без сблъсък. Използвайки технологията Vehicle to Everything (V2X), Honda SAFE SWARM ™ позволява на автомобилите да комуникират с околните автомобили и да споделят ключова информация като местоположението и скоростта. С тази информация, заедно със сензора на автомобила, водачът или автоматичните системи за превозни средства могат да определят най-безопасния начин на действие при сливане с трафика или избягване на пътнотранспортна опасност.

Роботика. Honda разработва разнообразни роботизирани технологии, за да изпълни визията си за бъдещето, където роботизираните устройства поддържат хората и подобряват човешкия потенциал. Honda P.A.T.H. (Predicting Action of the Human) Bot или предсказване на действието на човека е робот, специализиран в гладко движение на обществени места, без да се намесва с хората. Оборудван с изкуствен интелект, Honda P.A.T.H. Bot използва камера и сензори на борда, за да идентифицира местоположението си и да разпознае обкръжението си, като му позволява да се премести от една дестинация на друга, като същевременно избягва препятствията и избира оптималния маршрут.

Wireless Vehicle-to-Grid или Безжичен автомобил към мрежата. С това Honda ще направи дебют със своята система за управление на енергията от две посоки (V2G), която има потенциала да намали CO2 и да създаде нова стойност за клиентите. Нарастващата популярност на електрическите превозни средства има потенциала да натовари енергийната мрежа, което води до увеличаване на използването на невъзобновяеми енергийни източници за да се отговори на търсенето. Това ще доведе до по-големи въглеродни емисии. Батериите в автомобилите също могат да се използват като склад, за да помогнат за балансиране на търсенето и предлагането. Така притежателите на Honda EV ще могат да участват в програмата V2G и да получат компенсация от операторите на комунални услуги, които се възползват от използването на Honda EV за балансиране на енергийните доставки. За разлика от зареждането с обикновен кабел, системата позволява безконтактно зареждане и разтоварване на EV чрез паркиране на зареждаща подложка, което прави практиката за зареждане по-удобна за клиентите.

*Източник: www.honda.bg Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N спечели наградата World Performance Car за 2024 година

Мар 27, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус

DEFENDER OCTA: НОВИЯТ ГЕРОЙ

Мар 27, 2024