Фандъкова обеща: 90% от автобусите – нови, и кварталите се обновяват

Прз 2019 г. трасето на метрото ще стане цели 48 километра
17 дек 2018 14:45,
58
Фандъкова обеща: 90% от автобусите – нови, и кварталите се обновяват

90% от автобусите догодина ще бъдат нови и с най-високия екологичен стандарт. Преди 10 години средната възраст на автобусите беше 20 години, отчете кметът на София Йорданка Фандъкова на семинар за представянето на проектобюджета на Столична община за 2019 година.

Още по темата

По нейни сметки догодина средната възраст на автобусите в столицата ще бъде под 6 години.

"Метрото ще бъде 48 км до края на годината. Само преди 10 години то беше 10 км", заяви още тя.

С други 32,8 млн. лева ще бъдат закупени 13 нови трамвайни мотриси.

"Транспортът е най-голямото перо в бюджета - 447,9 млн. лева, 306 млн. от тях са отделени за строителството на първия и втория участък от третата метролиния", обяви кметът.

"47,5 млн. лева са средствата за кварталните улици", обясни Фандъкова и допълни, че 38 млн. лева са средствата за ремонт и поддръжка на улиците на територията на цялата община.

Кметицата обяви, че 4,5 млн. лева ще бъдат инвестирани в улично осветление, а за чистата на града средствата са 167 млн. лева.

"Средствата за култура също са значителни през следващата година", изтъкна Фандъкова. Тя каза още, че 5,6 млн. лева ще се инвестират в реконструкцията на минералната баня в Банкя, а 550 хил. лева ще се отделят за Столичния куклен театър.

"Възстановяването на големите паркове на София и изграждането на нови е цел, която си поставяме през 2019 година. Догодина ще завършим първия етап от реконструкцията на "Западен парк", посочи още тя, цитирана от "Фокус".

Кметицата допълни, че ще бъде изграден първия публичен аквапарк и ще бъде приключено с разширението на парка "Възраждане".

Столичният кмет увери, че не е предвидено увеличение на местните данъци и такси за догодина.

"184 млн. лева повече са собствените ни приходи", посочи тя.

"Предложението ни е да се приемат минимални прагове за автомобилите и имотите в курортните селища", заяви Йорданка Фандъкова.

Председателят на Столичния общински съвет посочи, че бюджетът ще бъде разгледан и приет на 21 януари.

"Общинският бюджет, за разлика от държавния, по закон, не може да предвижда дефицит. Трябва да бъде балансиран като прецизна везна", посочи Елен Герджиков.

"Всяко предложение да бъде сложено някъде повече, от едната страна на везната, трябва да бъде придружено какво да бъде сложено и от другата", коментира той.

"Ако спазваме този принцип ще имаме конструктивен диалог, за да се развива София и да става по-хубаво място за живеене", каза още Елен Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Изкуствена институци преди 5 години
До МнениеКОНПИ беше замислена като орган, който да разследва и доказва корупция във висшите органи на властта. Тази комисия не е орган на съдебната власт и не може по закон да я замества, нито самостоятелно да отнема имущество. Това е незаконно и би следвало президентът да отнесе проблема към КС за мнение. Напънът на Кирилов да вмъкне тази функция в КОНПИ противоречи на КБ за разделяне на властите. СпП е излишен орган на Прокуратурата, както и специализираните съдилища бяха отделени в Темида
49
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
До АнонименТази кметица тотално се корумпира и докато все още клечи на поста си гледа да изтреби вдички зелени площи и да ги "засади" с многоетажни блокове. От спецпрокуратурата се справиха с кметицата на Младост и нейната заместничка, Гешев ги тикна в ареста и се отнася със садистична жестокост към тях за назидание на другите дръзнали да се противопоставят на ГЕРБ. Д.Кирилов в противовес на закона направи КОНПИ българското Гестапо.Очевидно ние, гражданите,станахме доброволни затворници на БГ.
48
1
 
2
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Г-ЖО ФАНДАКОВА, ВСЕКИ ДЕН ДЕМОНСТРИРАТЕ КОЛКО СТЕ КУ*ХА ? КВО МЕТРО КВИ ПЕТ ЛЕВА, КАТО ДАЖЕ НЕ СТЕ В СЪСТОЯНИЕ ДА ЗАВЪРШИТЕ УЧАСТЪКА КОИТО СЕГА ПРАВИТЕ ?НЕ МОЖЕМ ДА ВИ ПОНАСЯМЕ
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На дъртите вампири все им е студено.Преди няколко дни се возих в един трамвай-от жега можеха да ти опадат косите.Смрад-на пот,кисело развалено сирене и оцет.Отворих малко един процеп колкото да дишам....Изядоха ме дъртите вещици.Увили се с по 2 якета отгоре термо шуба и може би 4-5 пуловера.Ше умрат от студ.Ми те са болни тия хора на 25 градуса с ямурлуците и овчарските шуби треперят от студ и с халюцинации.А в бункера със заковани прозорци е 30 градуса.В крематориума има много топлина.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Возихте ли се в тези автобуси, студени са като Икарус, днес една баба не издържа и се развиката на шофьора, а той и отговори че нищо не може да се направи, защото софтуера на климатика не поддържал температура с повече от 12 градуса над външната за да пести батерия. На всичкото отгоре бил уж с пробег 400, реално 350 километра, а на една смяна по-рано навъртали 600.
45
2
 
7
 
! Отговори
КОЙ ПЛАЩА, А? преди 5 години
"Фандъкова обеща: 90% от автобусите нови, и кварталите се обновяват"Само да питам ТЕЗИ АВТОБУСИ ТЯ ЛИ ЩЕ ГИ ПЛАЩА ИЛИ АЗ? А?
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожо стройте градинки и паркове.Масово хората няма къде да си разхождат децата.В един голям квартал от 100 хиляди човека има 1 малък парк който се обикаля с бавна крачка за 4-5 минути.Всичко останало е изкопано-ново строителство.Накарайте ги да правят сградите както през соца с разстояние за градинка и паркинг между тях.Нали сте най-голямата разбра се от стенограмите на корумпираните кметици.Ако разрешите нещо-случва се ако не кандидат разширителя на гетото подухва супата със ледена вода.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
a фазанова скоро минавала ли е по ул. адам мицкевич - основната пътна артерия свързваща надежда и обеля.Живея в надежда от 27 години. Освен моста на бакърената който щеше да падне, тази улица не е цялостно преасфалтирана през това време.Повтарям - основната връзка между надежда и люлин. Загубил съм 2 пломби по тази улица, а колата ми ще си остане 20-годишната и макар да ми вдигнаха данъка с колосалните 15 лв. :), няма смисъл от нова, т.к. ще стане същата за около година
42
0
 
6
 
! Отговори
До гуша ми дойде преди 5 години
Мораториум върху строителството писна ми от селяни не се диша вече не можеш да се движиш не се живее от провинциалисти и селяци
41
1
 
6
 
! Отговори
опа преди 5 години
Улиците в моят квартал от както се помня се кърпят само, ако това ви е големият ремонт и качество евала, като карам и колата се клатушка докато стигне някоя дупка и издрънчи. Модерна работа.
40
0
 
1
 
! Отговори
един фазан с въпрос преди 5 години
А бе няма ли да пуснете другите мои пернати събратя сред нас в Ловен Парк, че тук си живуркаме готино, та искаме и те така. Не е задължително веднага, може да изчакате февруари месец да станат температурите -10, та тогава. Благодаря!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Получихте ли новите сметки за парното, аз да и мисля, че това трябва да е краят на Боко Фандъкова и сие ...герпаджии
38
1
 
4
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 5 години
Каката обещава. Ей т'ва герберските кметове бая работи обещаха още лятос. Ама сега е зима и е 12.декември..А бе да бяха почакали поне до март. То верно , че 01. април ще дойде и без тях ама ,,посмали ***,,. Аааа.аЩото и аз мога да обещая ,че няма да пия повече от 1л. хисарско Мерли, ама ми услажда бре. Що да правя?Пия си го.Та , то тая Фандъкова или е настинала или нещо не е наред. Догодина при Иванчева.Така я виждам аз ,,Коледата,,.
37
14
 
2
 
! Отговори
Сега най-накрая преди 5 години
софиянци си имаме читав кадърен кмет. Още два мандата минимум за Данчето!
36
3
 
3
 
! Отговори
Електорат преди 5 години
При седесаря Стефан Софиянски София бе *** и смърдеше на екарисаж.
35
1
 
8
 
! Отговори
младен преди 5 години
Фънди, а защо продължаваме да газиме у нивата, т.е. у кал като сме толкова модерни?Защо също така и дишаме отрова?Колите продължават да паркират по поляни и градинки, както и да бълват ***!!!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кв Младост щял да се обнови с 60 нови сгради, след вкарването на Иванчева в ареста. Кой е инвеститорът, кой стои зад този проект? Чии са парите?Или въпросите ми не са истински.
33
2
 
8
 
! Отговори
<<< преди 5 години
До МенИДВАТ ИЗБОРИ- ТРЯБВА ЛЪЖЛИВИ ОБЕЩАНИЯ
32
3
 
12
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
О,Фандъкова , ако мога да те срещна такива хубави думи ще ти кажа! Лицемерна *** на сикаджията Б.Б. !! Остави момчето зам.кмет да обере пешкира , а ти най-долно се скри !
31
1
 
15
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Ако ще ми оправят уличките около нас както графа и малинов, моле не ги барайте. Дупките поне са си така от 30 години, не искаме нови, благодаря фандъчка!