Кмет уверява: Ремонтите в Стара Загора са към края си!

Живко Тодоров призова за финансова децентрализация
17 дек 2018 12:15, Красимир Ангелов
21

Големите ремонти в Стара Загора са към своя край, увери кметът на града Живко Тодоров в предаването "България сутрин".

"Няма град без проблеми. Ние също страдаме. Това е поради ниския стандарт на живот в България", посочи градоначалникът.

Той посочи, че ремонтът на емблематичния парк за града - Аязмото, е на практика приключил. Вероятно до края на годината ще приключи и реконструкцията на надлеза, който свърза централната градска част и индустриалната зона, а оттам води и към магистрала "Тракия".

Малко по-сложно е положението с ремонта на пешеходната зона в центъра на града, който трябва да приключи до 20 декември. Това обаче едва ли ще стане и фирмата изпълнител ще търпи санкции, посочи Живко Тодоров. Той все пак изрази надежда, че малко след Нова година строителните дейности ще приключат и там.

"Финансовата централизация не е добро решение за една държава. Трябва повече демокрация и повече свобода на хората по веригата надолу. Така гражданите ще усещат властта по-прозрачна. Парите се събират на едно място и после се разпределят – Стара Загора не е получавала държавна субсидия от години. Трябва да има финансова децентрализация", категоричен бе Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Той даде пример с това, че в много градове, където на практика няма професионален спорт, са построени спортни зали, а за Стара Загора, където се развиват няколко отборни спорта, средства за такава няма.

"За 2019 г. най-важното за мен е да направим хората доволни и една идея по-щастливи от предходната година", завърши Живко Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че си вярва сам на казаното, всичко е грозно и мръсно,ако това е новия облик на града жалко,а и моста няма изгледи да е готов скоро,ама на него нали не му трябва.
16
4
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Хахаха нищо не става без пари т.е. пари се отпускат но набързо се разграбват и пак си тъпчем на едно място и така ремонтът може да продължи и с години. Кметче вземи си разпредели парите както трябва и виж дали ремонтите ти ще се проточат толкова време.
15
4
 
10
 
! Отговори
Старозагорец преди 5 години
Срам и позор за това на къде и как вървим.Вместо да улеснят хората те ги тормозят повече.Кмете направи нещо по въпроса или вече и ти гледаш като другите ,очаквайки повишение.Да те вземат в София в парламента.Да си депутат и управляващ,защото до сега си им служил послушно.Направи нещо.Въведи ред и дисциплина в този хубав град,че станахме по зле от .....
14
2
 
4
 
! Отговори
Старозагорец преди 5 години
До кога ще се търпи това нещо.Кога ще почнат да следят за нарушения да глобяват и до кога ще се газят пешеходци по улиците.Трябва да се научат къде се спират колите и да има някакъв ред.Писна ми да се разправям с *** и да се чудя от къде да се пазя.До кога ГЕРБ и управляващите ще е им дава wild card на тази фабрика Бисер Олива която всекидневно обгазява С.Загора.До кога ще позволява на бизнеса да нарушава правата на хората.Лятото цяла вечер се чуваха машини как режат метал от фирма hammer
13
0
 
5
 
! Отговори
Старозагорец преди 5 години
Без ремонти не може.Тук съм кмета.Ще се получи добре когато спрат с ремонтите.Дано са качествени ,а не да не могат да изкарат 1 година,а старото строителство до сега да е изкарало 50години.Друг е въпроса масовото спиране на колите по бордюри и тротоари, принуждавайки хората да вървят по средата на улиците блъскани от другите коли.Всеки ден ходя на работа и минавам покрай Чукуруви хамъра и бисер Олива.Камиони със слънчоглед постоянно спират до тротоара близо ,че Куче не може да премине.и т.н
12
8
 
1
 
! Отговори
АМСГ преди 5 години
Браво на коментиращите-сложете го на старозагорчетата. Хайде да направим група във Фейсбук Аз мразя Стара Загора и да плюем по селото всеки ден. Защото ми писна от това тъпо село и най-вече от надутите старозагорци, които не стават за нищо.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кметчето му се иска още пари да лап,а...
10
1
 
3
 
! Отговори
панчо преди 5 години
До .мащабните проекти не се започнаха през зимата а се плануват да завършат през зимата когато и да го започнеш няма значение винаги ще има неудобство за някой но смисълът е да се свърши качественно в кратки срокове струваш максимално по малко на данъкоплатеца и с никакви корупционни практики
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да мн добър въпрос бива ли да разкопаеш целият град...некадърност.
8
7
 
11
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
зарата е номер 1 и дори в процес на ремонти пак превъзхожда градове които не са в ремонт но в далеч по оплескано и занемарено състояниемладия кмет е младеж на действието и при никой друг предишен кмет не е имало прозрачност на такова ниво и комуникация с гражданите, символа на статуквото предишните янков беше импровизатор,ж/елев не си мръдна пръста едва сега през последните години се усети много по различен подход към града
7
3
 
9
 
! Отговори
. преди 5 години
Защо се започват едновременно мащабни проекти в целия град през зимата?
6
3
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До ХАХАя да кажеш кой е по кадърен преди него ? и с какво?
5
10
 
13
 
! Отговори
ХАХА преди 5 години
По некадърен кмет никога не е имала Стара Загора!
4
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, кмете! Стара Загора е с теб!
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмете, кмете.... Всички виждаме калта в центъра, която не намалява, а се увеличава! Няма как тоя ремонт, станал исторически, да свърши по-рано от 1 година! Има ужасно много работа, а се въртят по 5-6 човека. Магазини затвориха, хората слаломират между отломките.. Жалка история. Ако бяхме бяла държава досега общината да е осъдено от всички търговски обекти за щетите. Плочите гранит вече са изкаляни ,цветът им е нацяло увреден, а отводняването им е запушено от листа. Пълна недомислица.
2
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че янко янков, двучел аграр, гони бедните хора от общинските жилища, за да трупа активи и да се кандидатира за кмет, след като сегашният стане евродепутат!Иначе зарата е супер град, особено ако си тецаджия (дай Боже да ги закрият скоро), за нормални хора обаче опциите са 6-700 стотака и дотам, ето затова или София, или навън!Стара ОбГАЗора е иначе центърО на вселената, така да знаете!
1
4
 
23
 
! Отговори
Заралия преди 5 години
Кмете, я кажи колко захлебиха вашите хора от цялата работа? Да не стане като с автобусите "Шкода" или антипаркинг колчетата на Янко Янков?