New Dacia Duster

Nissan отбелязва 35 години от началото на производството си в Европа

Nissan Patrol EU

Nissan Patrol EU

Реклама Nissan X-Trail
В края на 2018, Nissan отбелязва 35 години от стартирането на производството на първата си кола в Европа, а именно 4х4 емблемата Patrol.

Nissan започва сглобяването на Patrol в първия си завод в Европа- Зона Франка Барселона, през 1983 година и до 2001 година броят на неговите представители достига 196 000 единици.

От Nissan споделят, че с Patrol се поставя началото на пътя за развитието на производството на SUV и пикапи в комплекса, като следващата стъпка е направена през 1993 година с въвеждането на поточната линия на Terrano II. До май 2005 година, от него са сглобени 375 000 единици, а тенденцията е продължена с Pathfinder и Navara.

"Nissan Patrol е източник източник на гордост за завода в Барселона", коментират от компанията. "Пътешествието, което започнахме с този флагмански модел, продължава на нашата фирма и днес в нашите пикапи, които комбинират наследството на производството на 4х4 автомобили с възможно най-високотехнологичните решения".

С лансирането си на пазара в Испания през 1988 година, Nissan Patrol доминира в сегмента си, като държи пазарен дял от 52%. Моделът се изнася и в други държави в Европа, както и извън нея, в това число Аржентина, Танзания, Уругвай и други. Специално подготвен негов представител- Nissan Patrol Fanta Limón, взима учасие и в легендарното Рали Париж-Дакар през 1987 година. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Електромобили

Сега е моментът за електрически автомобил втора употреба

Апр 19, 2024