Началникът на КАТ- Казанлък се е самоубил!?

Близо до трупа имало пачки с пари. Има ли корупция?
Обновена: 14 дек 2018 18:59 | 14 дек 2018 17:00,
81
Началникът на КАТ- Казанлък се е самоубил!?
pixabay

Началникът на КАТ-Казанлък се е самоубил с един изстрел в слепоочието със служебния си пистолет.

Това каза пред журналисти окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов във връзка с намереното тяло на началника на КАТ – Казанлък Тодор Николов.

Намерено е оръжието на самоубийството. В момента изваждат тялото на мъжа от "Мерцедес"-а му.

Още по темата

Припомняме, че Николов бе в неизвестност от сряда следобед. Следите му се изгубиха в 16 часа на 12 декември, когато последно е говорено с него.

На около 30-40 метра от простреляното тяло на Николов са открити 4-5 пачки с пари с различен номинал между 20 и 100 лева, както и револвер в кожен кобур, най-вероятно незаконен и кутийки с боеприпаси за него.

Според директора на ОД на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев смъртта е настъпила около 38 часа преди тялото да бъде открито, тоест малко след като катаджията е бил обявен за издирване в сряда. Разследващите тепърва ще преброят колко са откритите пари, но най-вероятно те са по-малко от 10 хил. лева и ще установяват дали има връзка между тях и мъртвия.

На този етап не се изключва и вероятността парите да са във връзка с някаква корупционна практика в КАТ-Казанлък, макар че до момента не са подавани сигнали за подобни нарушения, съобщи "24 часа".

Тодор Николов е в системата на КАТ от 2005 г. Постъпва като офицер, от две години и половина е началник на сектора в Казанлък. Всички го описват като изключително съвестен и добър човек.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.