New Dacia Duster

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

AUTOBEST 2019 winners

AUTOBEST 2019 winners

Реклама Honda ZR-V
Новите Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter са победителите на журито AUTOBEST и по този начин печелят основното отличие за Най-добра покупка на територията на Европа за 2019 година (AUTOBEST 2019 - Best Buy car of Europe).

По традиция, журито AUTOBEST отличава и най-добрите в няколко други категории. Наградата ECOBEST 2018 печели изцяло електрическия и първи по рода си за марката Jaguar модел I-Pace. Отличието за най-добра компания (COMPANYBEST 2018) отива при Aston Martin Lagonda, признанието за безопасност- SAFETYBEST 2018, е за Hyundai със системата New Rear Occupant Alert Reducing Child Heat Hazards, която използва ултразвуков сензор, за да регистрира и подсеща за детско присъствие на задните седалки, а BMW печели в категорията SMARTBEST 2018 с новия си интелигентен персонален асистент.

Основното отличие на AUTOBEST за новите Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter идва след като тризнаците са събрали 14 076 точки, изпреварвайки новото поколение на Ford Focus със 148 точки. На трето място се класира Toyota Corolla с 13 846 точки, а след това се подреждат Kia Ceed, Citroen C4 Cactus и Dacia Duster.

"За мен е удоволствие да поздравя лидерската позиция на трите марки на PSA в спечелването на наградата AUTOBEST 2019!", коментира Иля Селиктар, президент на журито AUTOBEST. "Беше в сериозна надпревара с много силни конкуренти. По отношение на стила на купетата и задвижванията, това определено е най-разнообразният конкурс AUTOBEST от години. Изборът на журито към тип Ludo space автомобил е смело решение и потвърждава възможностите му да разпознава нови тенденции, предоставяйки на обикновения потребител в Европа истинско напътствие в покупката на автомобил, който е готов за утрешния ден".

"Победата на тризнаците на PSA е заслужена за тази нова платформа", споделя Дан Вардия, председател и освонател на AUTOBEST. "Платформа, разработена от преспектива и изисквания на лека кола и такава, която е в състояние да предлага отговори на различни персонални предложения, които тредлагат марките. Платформа, която се доказа пред две международни журита като автомобил и като лекотоварна кола, и която по всяка вероятност ще бъде една от най-продаваните през следващите години. За първи път в нашата история имаме няколко победителя. Лично аз съм доволен от избора на журито AUTOBEST на този тип купе като истинско отражение на идеята Best Buy Car на Европа".

Победителите в останалите отличени от AUTOBEST категории - MANBEST, TECHNOBEST, DESIGNBEST и SPORTBEST, бяха обявени в средата на октомври, а официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 7 февруари в Белгия.

С представители от 31 държави, AUTOBEST е най-голямото независимо автомобилно жури в Европа, покривайки не по-малко от 95% от нейното население. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N е без аналог (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz показа G 580 EQ Technology. Цените започват от 142 621 евро (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Tesla

Tesla представи Model 3 Performance (Видео)

Апр 23, 2024