Рискът от инфаркт – висок по празниците и в понеделник!

Шведски учени изчислиха, че най-рискова е Бъдни вечер
13 дек 2018 19:34,
4
Рискът от инфаркт – висок по празниците и в понеделник!
Снимка: Pixabay

Рискът от инфаркт се по празниците е най-висок на Бъдни вечер. Това установиха шведски учени, пишат от БТА. Причината е, че по това време са натрупва най-много стрес, а рискът от инфаркт е най висок в 22.00 ч.

Изследването е дело на екип от института "Каролинска" в Стокхолм, които сравниха данните за над 250 хилади инфаркта, регистрирани за последните 16 години. Учените обясняват повишеният риск от инфракт на Бъдни вечер с натрупаното количество стрес, а в най-голям риск са хората над 75-годишна възраст, както и тези със сърдечносъдови проблеми и диабет.

Шансът да получим инфаркт точно на Бъдни вечер се увеличава с 37% спрямо останалите дни от годината, а на Коледа риска е 29% по-голям. По нова година шведските учени изчисляват, че рискът от инфаркт се увеличава с 20% и призовават хората с диабет и сърдечносъдови проблеми да бъдат внимателни.

През останалите дни от годината най-рискови се оказват понеделниците, а най-опасният час през деня е 8 сутринта. Тогава са били регистрирани 60% от инфарктите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не чувствате ли че създавате психози точно преди най-светлите християнски празници?Първо че написаното ми изглежда абсолютен фейк нюз,но дори и да е вярно какъв е смисъла от узнаването на този факт при положение че е нещо което не ни е в силата да го предовратим?Само плашите хората от рисковите групи.Т.п..ари.
2
1
 
7
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Каква е логиката на Бъдни вечер да си под нечуван стрес ? Тук има нещо съмнително. А и това го казват толерастките шведски учени. Един вид внушават, че европейските празници са опасни за вашето здраве. Скрите реклама на исляма, мулти-култи така да се каже.
1
2
 
11
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
За България тази статистика не важи. Тук риска системата да те убие и то всеки ден е 99%