Грешките, които забавят метаболизма, са...

Хвърляме вината върху всичко останало, но не и върху себе си
13 дек 2018 09:30, Михаела Лазарова
9
Грешките, които забавят метаболизма, са...
Снимка: istock

Метаболизмът е един от ключовите и най-важни механизми в нашия организъм. От него зависи както здравословното състояние на тялото, податливостта или не на различни заболявания, усвояемостта на хранителните елементи, витамини и минерали, както и теглото.

Често несъзнателно допускаме някои грешки в ежедневието си, които забавят метаболизма. Това се случва неусетно, а ние хвърляме вината върху всичко останало, но не и върху себе си.

По-долу в текста ще видите някои много чести грешки, които повечето хора допускат без да осъзнават и които значително забавят метаболизма.

Храните се погрешно на закуска

Стартът на деня е от огромно значение. Закуската трябва да е питателна, богата на хранителни вещества и даваща много енергия през деня или поне през по-голямата част от него.

Демонизирането на въглехидратите напоследък води до допускане на много лоши грешки в диетата и най-вече на закуска. Ако наблягате на протеините и мазнините за сметка на приема на въглехидрати, вие забавяте метаболизма си. Пропускането на закуската и храненето чак на обяд пък е още по-голяма грешка.

Според нутриционистът на холивудските звезди доктор Чарлс Паслер, избягването на въглехидратите на закуска или недостатъчният им прием са в основата на забавянето на метаболитните процеси. Ако пък пренебрегвате протеините, ще изгубите част от мускулната си маса в дългосрочен план. Това също се отразява зле на цялостния баланс в организма и теглото.

Доктор Паслер препоръчва по принцип да се спазва правилото 30/30/40 съответно за протеини, мазнини и въглехидрати всяка сутрин, пише newbeauty.com.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекалено малки дози DNP.
8
1
 
5
 
! Отговори
дядо от село преди 5 години
Само да вметна ,че бавен метаболизъм означава дълъг живот..Стига да не се ошишавее много..
7
1
 
9
 
! Отговори
смутен от смутита преди 5 години
Оттук нататък на закуска вместо да дращим по смартфона за фейсфръц , включваме на калкулатор и смятаме закуската вмествали се в тия 30/30/40 .
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните глупости.
5
3
 
15
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Е ти не знаеш кое е полезен въглехидрат ли? В детската градина се учи песничката - зеленчуци, който не яде...прибави плодове и евентуално нещо пълнозърнесто и си готов с полезните въглехидрати. А тия "диети" само мазно и протеини и махане на въглехидратите, които някои ги прилагат са пълна тъпня, абсолютно противопоказни. Ама те махат шоколади, пасти, торти и т.н. и си викат - брей, вярно действала диетата без въглехидрати :)
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко кажа да ядете Фафли с палмово масло и да не се оплаквате.
3
3
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Вместо да напишат кои храни препоръчват на закуска и кои - не, писали "въглехидрати, мазнини, протеини". Може ли човек да отиде в магазина и да попита: "Къде са ви въглехидратите", например.
2
4
 
21
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Друга статия казва колко е вредна закуската или храненето преди 11 часа
1
6
 
24
 
! Отговори
Пешо Мъката преди 5 години
... С тия ГМО *** , с които се храним ... мръсотията , която дишаме ... "Химикълтрейлса" , с които почти постоянно ни "обгазяват" ... Особено над големите градове !!! ... А тия неща ... включвате ли ги ... когато говорите за ... МЕТАБОЛИЗМА ?!?!