Арестуваха братята на Шериф Шекат. От него ни следа!

Нападението е терористичен акт, потвърди прокурор
12 дек 2018 15:52,
27
Арестуваха братята на Шериф Шекат. От него ни следа!
Снимка: архив Reuters

Нападението в Страсбург е терористичен акт. Това потвърди прокурорът на Париж на пресконференция, на която бяха изложени подробности от разследването и профила на нападателя, информира БНР.

Полицията е арестувала четирима от близките на Шериф Шекат, който уби трима и рани 13 души при стрелба на коледния пазар във френския град. Единият от задържаните му братя (двама) е бил под наблюдението на френското разузнаване заради радикална ислямистка пропаганда.

Прокурорът добави, че мъжът е викал: "Аллах Акбар" по време на снощната атака.

Полицията е извършила проверки на всички адреси и си сътрудничи усилено с германските власти, допускайки, че нападателят може да се намира на германска територия. В дома му са открити граната и зареден пистолет.

Още по темата

Извършителят е идентифициран като 29-годишен мъж, разследван заради радикален ислям. Осъждан е по 27 обвинения във Франция, Германия и Швейцария. За атаката си е използвал нож и огнестрелно оръжие.

След атаката нападателят избягал с такси, дори се похвалил на таксиметровия шофьор какво е направил, бил е ранен в ръката и все още въоръжен.

За издирването на атентатора са мобилизирани около 350 души, сред които 100 полицаи, военни, два хеликоптера, посочи министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, който пристигна в Страсбург.

"Ние защитаваме демокрацията, като работим", каза тази сутрин председателят на Европейския парламент Антонио Таяни при откриването на пленарното заседание тази сутрин.

"Трябва да реагираме точно обратното на тези, които искат да наранят демокрацията. Трябва да вървим напред, не трябва да променяме навиците си, затова снощи продължихме работата си в пленарната зала, приключихме в полунощ. Днес сме тук, за да продължим напред, защото силата на свободата и демокрацията печели срещу насилието, престъплението и тероризма".

"Разбира се, трябва да променим Европа, но не и да я унищожаваме. Това е единственият начин да покажем, че силата печели срещу насилието и че силата на Европа ни закриля", каза още Таяни.

В Страсбург е обявен ден на траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Русия вече е загубена. Единственият светъл лъч на надежда, остава Китай! Китай акбар!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми щом е щериф, да го търсят в шерифството ***.
22
0
 
5
 
! Отговори
розов ГЕРБЕРАСТ преди 5 години
Реми Ейц прокурора на Париж заявил че Шариф Шекат крещял "Алах е велик " докато стрелял. А така , сега една неправителствена организация да наложи милиони евро глоби на този прокурор че насажда омраза на расов и РЕЛИГИОЗЕН признак . Алах е Господ , значи момчето е казало че "Господ е велик " . Застреляните сигурно мразят исляма мирната религия и ЛГБТК общността . Този хубав младеж защо не го оставиха да си постреля за коледа и нова година? Може ли такива зверове да са френските служби? Ах че лоши служби,някой да ги напляска!
21
0
 
4
 
! Отговори
еврокитаец преди 5 години
Фронзистанеца не се казва Шериф а Шариф,което означава честен....колко е честен той си знае.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е възможно да е имал оръжие, защото във Франция е забранено.Всички знаем, че ако забраним оръжията няма как да има престъпления направени с оръжия.Хондурас Ви е примера, а и американските демократи от край време това казват.
19
0
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 години
само два цитата без коментар:"Глобалният пакт на ООН за миграцията беше одобрен официално днес" (10.12.18): "Пактът забранява произволното задържане на мигранти и разрешава арестите само в краен случай, посочва Франс прес, цитирана от БТА."..."Извършителят е идентифициран като 29-годишен мъж, разследван заради радикален ислям. Осъждан е по 27 обвинения във Франция, Германия и Швейцария."
18
0
 
5
 
! Отговори
Ганчо балкан- ски преди 5 години
ПЛЕВЕН-СКИ.В Кърджали има и елха и с ки-мета си удряме и хоро,ръченица живеем задружно,също има баклава,и рахат-локум,липсва само,чаламба
17
0
 
10
 
! Отговори
Плевенски преди 5 години
А в Кърджали дали празнуват Коледа,защото в Плевен още не са я забранили.Даже си имаме и коледна елха.Кмета я откри.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това вече прилича на Готтам сити. Да се обадят на Батман.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бакшишът Даниел от филма "такси" ли е?
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези хора не идват да станат европейци.Ама този си е повече европеец и от тебе защото е роден в сърцето на Европа, не като тебе в някоя балканска колиба.
13
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И титанът Нури във фермата след като размаза паркетния патриот Гошко каза аллахакбар.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и опълченците са викали " с нами бог" и "бог напред, бих след него"
11
0
 
19
 
! Отговори
Х преди 5 години
Таяни е жив ***.Те натикаха да ги приемат ,сега Европа ни защитавала.Тези хора не идват да станат европейци, те идват да превърнат европейците или в ислямисти или в жертви.Нима на някой от роднините на загиналите ще му стане по леко от обявения траур или от изказаните съболезнования на Макрон.
10
0
 
12
 
! Отговори
Ганчо балкан- ски преди 5 години
Е тва е,циливилизация
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мъжът е викал: "Аллах Акбар" по време на снощната атака.аз пък ми мислех, че е викалБойко Акбар и Дончев е неговия пророка Корнелия е душманинаа Путин е сатаната
8
1
 
8
 
! Отговори
папето преди 5 години
като се родил,да сте му турили,кръст.немаше да прай бели
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трябва да реагираме точно обратното"Реагирате обратно, защото сте обратни и постигате обратен ефект.
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До5. И по какво разбра, че се разпада.?
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа се разпада заради алчността на запада. С какво пренебрежение и унижение гледате на източноевропейците, но сте много човечни за всякакви ***. Каквато и армия и каквото и да направите, то ще е ялово заради високомерния ви снобизъм. Шоуто тепърва започва, а идва Нова Година и Коледа с много пиротехника за фон....