Радев: Няма модерна държава без развита инфраструктура!

"Работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа"
12 дек 2018 14:52,
134
Радев: Няма модерна държава без развита инфраструктура!
Снимка: БТА

Моето доверие и доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност. Това за мен означава да има целесъобразни и с голяма обществена значимост проекти, да има прозрачни и честни обществени поръчки, такива условия, че всеки лев да отива по предназначение, контролът да бъде принципен, всеобхватен и безкомпромисен, нормативната база да ви позволява да изпълнявате дейността си по най-добрия начин в една реална и здрава конкурентна среда. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с Камарата на строителите в България, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Вие бяхте една от първите организации, които приех в началото на своя мандат и това беше естествено, защото съм воден от убеждението, че вашата дейност е от огромно значение за обществото. Не можем да говорим за модерна държава без развита и съвременна инфраструктура", обърна се държавният глава към представителите на Управителния съвет на Камарата.

"Проблемите които ви вълнуват, вълнуват всички нас. За да ги решим по най-добрия начин, трябва да сме наясно, че в тези проблеми има трима важни участника. Първият е изпълнителната и местната власт в ролята на възложител, вторият участник е собствениците и ръководствата на крупните строителни фирми. Третият са подизпълнителите - средни и малки и хилядите работници строители, които съвсем съвестно изкарват прехраната си. Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават и по-добро заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в своята дейност", заяви президентът.

"Българите от своя страна очакват да пътуват безопасно, по сигурни пътища, които да не се ремонтират веднага след въвеждане в експлоатация, да не се срамуват от изгледа на населеното място, в което живеят", подчерта той.

По думите му за решението на проблемите на строителния бранш изключително важно значение има изпълнителната власт. "Аз съм готов да изслушам всички ваши проблеми, виждания, визия за развитие на сектора и по най-добрия начин и да съдействам с всичко, което е в рамките на моята институция", каза още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
ТЪРГОВЦИТЕ В СТОКОВ преди 5 години
ТЪРГОВЦИТЕ В СТОКОВ БАЗАР ИЛИЯНЦИ НЕ ИЗДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ
102
0
 
0
 
! Отговори
Електорат преди 5 години
Офффф! Поредното Бла-Бла-Бла ..Празнословеца радев
101
0
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Папагала Радев се събуди и почна да кряка "модерна, модерна..." Руски памперс!
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боже, това чучeло ни е президент ...
99
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от Северозападаами предишния президент не беше близач на руски ***, а другото и да ти го кажа няма да го разбереш. Оди целувай протрета на клепоухия *** за лека нощ.
98
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клепоухия *** май взе да се взема на сериозно - щели били да спечелят неговото доверие :)))Алоу другарю май много взе да си вярваш, а? Поп Кирчо пак ше те пляска по клепналите уши!
97
11
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Слаб президент Интересно, оня президент, преди Радев, какво свърши, с какво го запомнихме? Я ни припомни?
96
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номер, 115.Деца, имате- ли...
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин- президента,.Месй- ли- се, йз- други- неща..
94
5
 
23
 
! Отговори
Не забравяйте! преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
93
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Фатмаков, много добре знае, това което и аз искам! Но едно е да знаеш и да искаш, друго е да можеш и трето е да го направиш. Конеца с който са му вързани орехчета е много къс!
92
2
 
12
 
! Отговори
Поддържащ преди 5 години
До Тинтири Минтирище ми отрежеш перорално част от репродуктивните органи, 0мник. влака с рублите свърши, влака с доларите на госдеп сша, нема свършване. аз ше пием джак и джони в петък, ти ше гърмиш мандри за пити кашкавал на коледа. Хау! Казах!
91
0
 
11
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До Тинтири Минтиримиличък, плевнята бийн нема да стане, ама ал бънди си е ал бънди. и местото му е в магазина за обувки, а не по телевизията. за деса "пущайте сръбете" радева просто нема смисъл да коментирам
90
0
 
21
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Г-н Президент, приехте доверието на народа за даденост, а това не е така. Вие трябва да печелите и да поддържате нашето доверие. Всеки ден! Гледам на снимката Узунов, с нацистките символи, той как спечели доверието Ви? Съпругата ни назидава, че не сме я избирали, но непрекъснато се тика пред очите ни и Вие я поощрявате. Напоследък и Вие ни говорите доста назидателно...
89
1
 
9
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Президента израстна в очите ми.Чак не ми се вярва.Туй да не е някой от Ленинските принципи за скритност и прикритост на истинските намерения?
88
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Категорично заявявам, че работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа и заслужават и по-добро заплащане, и по-добри условия на труд, и предвидимост в своята дейност"Абе, тоя да не е решил да дарява 11000 лв заплата на някоя работническа бригада? По добре е преди това да вземе мнението и на Деси за да не се появи със следи от токчета по челото в президентството.
87
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тошо между Левски и Стамболов - ужас!
86
11
 
4
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Мали-и-и, тука яко се е затpолило от вечерната тиквена смяна. Видях някой да пише, че бил най-слабия президент, само не видях някой да цвърне 3 сълзи за Бийн... Нещо сте на празнична вълна, май - ще има рязане на дневни хонорари.
85
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакай бе другарю Радев, до вчера ти и твоите началници от БСП твърдяхте че асфалта не се яде днеска точно обратното не може модерна държава без инфраструктура. Ами разберете се с Нинова, Йотова и Първанов какво да говорите и излезте с единна версия за асфалта. Иначе оставам с впечатлението, че асфалта ви е повредил и без друго закърнелите от русофилство мозъци.
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Работниците могат да разчитат на моята безрезервна подкрепа". Само трябва да се понапазват от мерцедеса.