Канада освободи под гаранция финансовия директор нa Huawei

Канада освободи под гаранция финансовия директор нa Huawei

След като прекара 10 дни в арест в Канада, финансовият директор на Huawei Мън Уанжоу вече е на свобода срещу гаранция от 10 милиона канадски долара (7.5 милиона щатски). Случаят съвсем не е приключил, защото сега започва продължителна борба срещу екстрадирането й в Щатите, по чието искане беше задържана на 1 декември във Ванкувър. Съгласно другите условия за освобождаването Мън Уанжоу е предала своите паспорти и ще живее в един от имотите си във Ванкувър.

Заедно с това тя ще трябва да носи GPS проследяващо устройство и да не излиза от дома си между 23 и 6 часа. Адвокатът на Мън Уанжоу Дейвид Мартин  е успял да убеди съда, че тя трябва да бъде освободена под гаранция, докато чака решението за екстрадиране, защото има здравословни проблеми. Освен това е оборил твърдението, че има риск да избяга, защото нейните връзки с Ванкувър са поне от 15 години и има два имота в района. Според Дейвид Мартин напускането на Канада ще я засрами и ще унижи нейния баща, Huawei и дори Китай.

Междувременно в интервю за Reuters Доналд Тръмп подсказа, че може да се намеси в обвиненията на правосъдното министерство срещу Мън, ако това е в полза на националната сигурност или ще помогне за постигане на търговска сделка с Китай. Източната страна вече заплаши Канада със сериозни последици, ако страната не освободи веднага Мън, а анализатори смятат, че е много вероятно прилагането на ответни мерки.

Източник: CNN

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Накратко:ще усетят....
    Боби13