Мед за отслабване – как да го използваме?

В една чаена лъжичка има 64 калории, но те не са "празни"
11 дек 2018 10:00, Михаела Лазарова
6
Мед за отслабване – как да го използваме?
Снимка: pexels

Медът е един от най-големите природни дарове. Колко често хапвате от него и знаете ли, че той може да бъде част от вашата здравословна диета?

В една чаена лъжичка има около 64 калории, но тези калории за разлика от захарта не са "празни". Как може да използвате меда за отслабване?

Мед и топла вода

Обикновено излишните мазнини остават като неизползван ресурс в тялото, особено ако не спортуваме. Медът има способността да мобилизира тази съхранявана мазнина, превръщайки я в енергия, като по този начин редуцираме телесното си тегло.

Освен това, добавянето ѝ към диетата спомага за нормализиране нивата на холестерола, което намалява риска от сърдечни заболявания. Ето защо не пропускайте да започвате деня си с чаша топла вода с мед. Може да се насладите на тази напитка и през друга част от деня.

Мед и лимонов сок

Друга алтернатива за здравословна напитка е мед, топла вода и лимонов сок. Приета в началото на деня, тя спомага за задвижване на метаболизма, подобрява перисталтиката на червата, помага при запек, като по този начин ускорява изгарянето на излишните мазнини.

Чрез регулиране на метаболизма, храната се използва правилно, мазнините се превръщат в използваема енергия, а общото здраве се подобрява.

От друга страна, лимоновият сок е богат на витамин С, който подобрява чернодробната функция и метаболизма на мазнините. Също така цитрусовият сок участва в образуването на антиоксиданта глутатион, който е ключов за детоксикацията и бързото отслабване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: диетамедотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Албена Георгиева преди 3 години
Това е арабски метод за отслабване -първо изяж десерта,а меда оправя и стомаха и червата.Да внимават обаче Диабетиците !
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма начин да отслабнеш ако ядеш глюкоза, фруктоза или захароза. Но гарантирано ще си скапеш някоя част от организма. Горните 3 предизвикват отделяне на инсулин, а той спира процеса на разграждане на мазнините. За да се топят мазнините трябва нисък инсулин, а за ниския инсулин трябва ниска кръвна захар. Ако слабееш и ядеш храни с висок инсулинов индекс органите ти гладуват докато складираш мазнини. Започва от мозъка обикновено. Ако го имаш. Симптомите са нервност, неадекватност, раздразнимост...
4
10
 
4
 
! Отговори
младен преди 5 години
Ко сте се разцъкали минуси бе будали. А лапайте мед и си мислете че ще отслабнете."Медът има способността да мобилизира тази съхранявана мазнина, превръщайки я в енергия, като по този начин редуцираме телесното си тегло"Енергията се е складирала под формата на мазнина щото не е била необходима. Дали медът или каквото и да е "мобилизирайки" я ще накара тялото да има нужда от нея???А мислете прости картуни дето си мислите че с вълшебства се отслабва.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ми беше полезна. Ама не пише колко мед се разтваря във вода - една чаена лъжица? Мед с кисело мляко също е хубаво. Ама не кисело мляко-нишесте, а истинско, качествено.
2
13
 
7
 
! Отговори
младен преди 5 години
Мишенце, страшен де-би-л си. трябва да почнат да ви съдят за такива неща.
1
7
 
6
 
! Отговори
Azi преди 5 години
Мед за отслабване, марули за напълняване ....