Меркел с реч за конференцията по миграцията в Мароко

България е сред правителствата, отхвърлили Пакта
52
Меркел с реч за конференцията по миграцията в Мароко
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в Мароко, за да участва в конференцията на високо равнище, на която се очаква да бъде приет Пактът на ООН за миграцията, предаде ДПА.

Още по темата
Меркел планира първо да се срещне с мароканския крал Мохамед Шести тази вечер и да вечеря с премиера Саад-Един ел Османи.

Германското правителство очаква да бъдат обсъдени двустранните отношения и регионалните проблеми, особено политиката към миграцията.

Утре сутринта канцлерката ще произнесе реч за приемането на спорния пакт, преди да отлети обратно за Берлин.

Документът е първият, определящ насоки за по-добро справяне с глобалната миграция. Пактът включва 23 цели за подобряване на международната миграционна политика, справяне с нелегалната и неорганизирана миграция и повишаване на сигурността на миграцията.

Документът е необвързващ и подчертава суверенитета на страните членки, но някои се опасяват от подкопаване на националния им суверенитет. Сред правителствата, отхвърлили пакта през последните седмици, са Австралия, Австрия, България, Израел, Чехия, Полша, Унгария, Словакия и Швейцария.

Една от управлявалите досега партии напусна правителството на Белгия заради намерението на премиера да подпише пакта, припомня ДПА.

Германският външен министър Хайко Маас отправи в интервю за сп. "Шпигел" критики срещу страните, противопоставили се на приемането на Пакта за миграцията. Той заяви, че подобни решения помагат на тези, които "водят злонамерени дезинформационни кампании против пакта". Документът "за пръв път предлага международна рамка за контрол, организиране и регулиране на миграцията", добави той.

Самият Маас е обвинен, че германското правителство твърде късно е уведомило парламента за пакта, което засилва позициите на критиците на документа в самата Германия, отбелязва ДПА.

По данни на ООН в света е имало 258 милиона мигранти през 2017 г. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не е обвързващ, защо е тоя зор да го подпишем? Бай Доньо каза за миграцията какво мисли да направи - една по-голяма стена и да спре парите на оонето. Надявам се да го направи.
27
11
 
4
 
! Отговори
Браво Танте! преди 5 години
Един редови бегеец те поздравява! Беден съм като църковна мишка и мигрантите са мои братя! Санкюлот съм отвсякъде! Давай Танте! Само така!
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе спрете да ни занимавате с тая Конвенция !!!!!! Безмислена !Дори страните които са я ратифицирали, са дописали, че си запазват правото да не прилагат различни клаузи.Какъв и смисъла при това положение????
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е най-презираният и мразен човек в Германия,но поради цензура никой от другите граждани на ЕС не знае!
24
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по тъпо племе от немското. За сто години това е третия път , когато ще съсипят Европа. Затова че затриха Римската империя изобщо няма да говоря .
23
4
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Доколкото виждам германцоте подкрепят пакта за ква бяла раса говорим.Нали сте германофилистичета всички в тая ко.ина?!
22
0
 
24
 
! Отговори
О Т В Р А Т преди 5 години
А money откъде?! За да издържаш десетки и стотици храненици трябват свръх-големи пари и СТОКИ! Пари лесно се печатат но стоки-не! И хартийките се обезценяват,следва убийствена инфлация и погроми.Тая немска ку/чка ще съсипе Европа като другият канцлер с мустачките - немците са законспирирани ***/оти,проклето племе!
21
0
 
23
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Меркел да не приказва глупости ами да връща земи на Франция заграбени преди време.На първо място Саарбрюкен какво прави в Германия?!
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не е обвързващо защо трябва да се подписва и защо има формулировки като страните се задължават? Как можеш да оспориш в съда нещо, което си подписал? Какво ще кажеш на съдията, че *** и Пульо са ти казали, че не е обвързващ ли? На тия приказки и в детската градина няма да ви се вържат. Събрали се президентите на всички страни, ами да си стиснат ръцете и толкова, защо да подписват нещо, което няма правна стойност?
19
0
 
17
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Абе то умирането и е сигурно..Ама аз викам да поживее по-длъжко..Да се порадва на,,резултатите'' си..И на всенародната,,благодарност''...
18
0
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Ама верно?! Ой ой ой...
17
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия подписа пакта факт ***
16
0
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КОЯ БЕШЕ ТАЗИ!!!НОВИЯ ЛИДЕР НА ЕС Е ДВОЙНИКА НА ЕЛТЪН ДЖОН :)
15
0
 
26
 
! Отговори
Мда преди 5 години
А бе тая до последно ще ни трови.....
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
неолиберал фашистката меркел
13
0
 
19
 
! Отговори
Мигрант06616 преди 5 години
До АнониНЕЩО КАКТО СЪЖИТЕЛСТВО БЕЗ БРАК.НЕОБВЪРЗВАЩО НАХЛУВАНЕ ОТ ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ
12
0
 
29
 
! Отговори
ии преди 5 години
Лудата баба май пак ще забърка някоя каша...
11
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая се стреми в последните си мигове преди да падне в пропастта да повлече и цяла Европа със себе си, увисвайки на шията й като воденичен камък.
10
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Либерал А ние имаме проблем с либералите ксенофоби ,с популистите демократи ,с демогогията на демокрацията . С измамата, скрита зад демократични ценности .
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛибералАз нямам нищо против цивилизовани и поне малко културни хора разпределени в съотношение 70:30 в полза на жени.Просто защото в България има дефицит на жени или неомъжени момичета.Имам много против срещу тълпи от мъже на възраст 16-60 години които си вярват че са дошли тук за да бъдат господари и завоеватели с поведение и нрави на самодоволни варвари от преди 1500 години.Мохамед им бил казал че те били господари и ти трябва да умреш.Жена ти и дъщеря ти -за разплод.