Нинова: Полицията е употребила сила на протеста в Кресна

Соцлидерката настоя всеки да изразява свободно волята си
Обновена: 9 дек 2018 18:23 | 9 дек 2018 18:23, Веселина Йорданова
188
Нинова: Полицията е употребила сила на протеста в Кресна
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че полицията е употребила сила срещу протестиращи жени днес и те са били блъскани.

Нинова разговаряла за това с кмета на Кресна Николай Георгиев. Днес на митинга там срещу стандарта на живот в България се стигна до напрежение и блокиране на главния път Е-79.

Жандармерия разпръсна събралите се, за да освободи движението.

"Масово в Благоевград се съставят актове на хората. Властта се крепи с репресии. Миналата седмица бях информирана, че на полицаите е казвано, че ако не спрат протестиращите, ще бъдат уволнени", написа соцлидерката във Facebook.

"Борисов, авторитарната власт и полицейщината не могат да спрат гнева и справедливите искания. Всеки може да изразява волята си свободно в свободна и правова държава", заявява още Нинова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКОНЪТ ЗА МИТИНГИ, СЪБРАНИЯ И МАНИФЕСТАЦИИ НЕ ПРЕДВИЖДА БЛОКИРАНЕ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРА- НЕ НАСЪСКВАЙ ХОРАТА.
147
1
 
7
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Тази пак говори глупости .До кога ?
146
0
 
7
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Права е г-жа Нинова за правовата държава !Но за миг да си помисли в правова държава като Америка синът й да блокира пътища, магистрали или както иска да ги нарече там....Просто ще ми е жал за момчето...или пък в Русия:)
145
0
 
8
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Нинова,като юрист дали знае,че от полиция и жандармерия има разлика?Знае ли ,че при масови безредици са защитени само деца и бременни жени или пак си обработва глупавия електорат?И да види какво правят във Франция с протестиращите.Протестиращите ,а не с тия дето получават по 50 лв да крякат
144
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми е нужна фантазия. Аз не съм от София. Вашите богати на фантазии варианти за забогатяване чрез тъпчене на порядъчните хора се изприщват като шарка из страната. Ако сте умни, ще търсите и създавате дълготрайни решения за просперитет на държавата. Показателно е, че точно хора, които са на работа в държавната администрация, които са на добре платена работа, изпитват най-голямо ПРЕЗРЕНИЕ към управляващите в момента.
143
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнаха да им прибират спонсорите "на топло" и те изтрещяха!
142
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова и Джак Изкорвача ще подкрепи. Има закони и трябва да се спазват. Не може да се изнудват и тероризират болшинството граждани от шепа индивиди. Не могат да се блокират пътни артери! Как да им се повиши жизнения стандарт на тези? Май има нужда да им се наложат френски данъци и френска полиция да ги сурвака. В България всеки може да си прави каквото иска.
141
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКИ КОИТО ПОЛЗВАТ ИНТЕРНЕТ МОГАТ ДА ОТВОРЯТ ЗАКОНА ЗА МИТИНГИ, СЪБРАНИЯ И МАНИФЕСТАЦИИ, ОТ НЕГО МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА ОХРАНЯВА МИТИНГИТЕ/ ПРОТЕСТИТЕ/ И КОГА ИМА ПРАВО ДА УПОТРЕБИ СИЛА. НЕ ЛЪЖИ, ДРОГАРКО, НЕ МАНИПУЛИРАЙ, НЕ НАСЪСКВАЙ- НЕКА ВСИЧКИ ДА ПРОЧЕТЕМ КАКВИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ИМАМЕ. ДРОГАРКО, ПРИБРАХА ВИ ***, ОРЪЖИЕТО, ПАСПОРТИТЕ, БАНКИТЕ СА ПОСТАВЕНИ ПОД СТРОГ КОНТРОЛ НА ЕЦБ- ВИЕ ЗА ТОВА СТЕ В ИСТЕРИЯ- НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 149Пич, помниш ли срещу какво протестираха "умните и красивите"? Частното правителство на двама. Единия в момента е в Сърбия. Помниш ли как дойде това правителство? След незаконни блокади и улични безредици предимно на симпатизанти на БСП. И голямата лъжа с "незаконните" бюлетини. Тропнаха ни вересиите на Корпоративна банка. А какво ни бяха приготвили с Южен поток, бедна ти е фантазията.
139
0
 
12
 
! Отговори
мотострелковак преди 5 години
Не е редно кой както му скимне, да нарами националния флаг ,и да излезе да се разхожда по асфалта...Особено пък когато става дума за тридесетина объркани хора!Казвам объркани защото двамата които говориха пред репортерите наредиха голеееми глупости...явно много набързо са ги инструктирали...
138
0
 
15
 
! Отговори
Курнелия крепи Бойк преди 5 години
*** е спасението на Борисов. Докато тя иска властта Борисов е очевидно непоклатим...Не го ли разбрахте все още? Ха-ха-ха...
137
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гражданино, посочените от Вас политически формации не са ***, а еманация на съвременния български дух. Те са съставени и подкрепени от хиляди пълнолетни граждани. Други формации не успяват да съберат трайна подкрепа, значи хората в страната ни са с настройката като посочените от вас политически групи. Не мисля, че обикновените граждани като цяло са света вода ненапита. Именно това е лошото - че на предна позиция не са хора, различни по психика от масата. Духът има нужда от цел извън него.
136
4
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
БСП ,ДПС И ГЕРБ.Са едно и сащо нещо.Мамят народат че са ралични партий.Трупат богатства,докато народат гладува.*** ***
135
7
 
18
 
! Отговори
Айде бе преди 5 години
40 човека протестиращи ?????? и пречещи на хиляди. Ако няма полиция такъв бой ще ядат , че на менопаузата ум ще и зайде. А тази глупост за уволнението я е сънувала сто процента. Егати манипулирането, типично по комунистически.
134
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да наричате Нинова антибългарски лидер, значи да одобрявате Истанбулската конвенция и свободната миграция. Кой от другите лидери на големи политически формации застана твърдо против съвременното "потурчване" ?(Да ме извинят турците, те са станали турци именно чрез имотната политика на Османската империя, не от любов към Аллах, вярно, че почти всички не го знаят. Нямам абсолютно нищо против обикновените, нефанатизирани турци.)
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много от съпартийците на Нинова дълбоко вредят на партията, в която сега членуват. Ако се присъединят към ГЕРБ, няма да са първите, а част от голямата маса бивши членове на БКП, създали мрежата за власт, наречена ГЕРБ. Станишев и Михов сЪгрешиха и самоскапаха партията си. По тяхно време тя се нацепи с емблематични личности. Въпросните емблематични личности сега почти не ги чуваме.
132
4
 
22
 
! Отговори
ДИЛЯНА преди 5 години
ТЯ НАСЪСКВА ХОРАТА ДА ПРОТЕСТИРАТ, А НЕ И ПУКА ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ-ПРОСТО ПОЛИТИЧЕСКА ИНТРИГАНТКА
131
4
 
20
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
С гадното си държане Нинова опротивя на съпартииците си. Половината ще гласуваме за ГЕРБ.Ама моля ви не и казвайте. Нека си въобразява.
130
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен Нинова, са нужни поне още 20 като нея. Медузите, които са окупирали държавата, гонят всички. Вирее само планктон.
129
7
 
17
 
! Отговори
Курнел преди 5 години
Антибългарския лидер на проруските сили у нас пак говори глупости.