Заснеха мечка и малкото й след сигнал за нападнати кошери

Защитеният вид е сниман в границите на природен парк "Витоша"
Обновена: 9 дек 2018 16:32 | 9 дек 2018 16:32, Веселина Йорданова
31
Заснеха мечка и малкото й след сигнал за нападнати кошери
Снимка: РИОСВ

Мечка и малко мече са заснети в района на държавно ловно стопанство "Витошко-Студена", съобщиха от РИОСВ-Перник.

Експерти от "Биоразнообразие, защитени територии и зони" в екоинспекцията са извършили проверка по сигнал за нападение от кафява мечка на пчелин, намиращ се в частен имот в района на стопанството, в границите на природен парк "Витоша". Те констатирали щетите и поставили фотокапани.

На 4 и 6 декември устройствата са заснели две мечки - майка и малкото ѝ мече.

Кафявата мечка е защитен вид, включен в Червената книга. Макар и едра, тя е едно от най-плахите диви животни и избягва срещите с човека.

По-опасна може да бъде срещата с майка с малко мече, защото тогава, защитавайки го, тя става изключително агресивна, предупреждават от РИОСВ.

Оттам призовават гражданите при намиране на екземпляри от защитен вид, незабавно да сигнализират екоинспекцията и до пристигане на експерти да предприемат мерки за предотвратяване на обезпокояването на животните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас, само в най-пропадналите страни дивите зверове са по-важни от хората. Тази мечка ако ви срещне, ще ви натроши по-ефектно, отколкото ако скочите под товарния влак. Мечките и вълците трябва да се избиват, от тях има само вреда.
24
1
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
каква наслада за очите природно национално богатство за съжаление няма много място за тях където да обитават и се размножават до естественни нива
23
12
 
4
 
! Отговори
Tatul преди 5 години
До Анонимен 14"Прав си, унищожиха естествения баланс на живата природа. ИЗЦЯЛО ИЗБИХА ВЪЛЦИТЕ - НАЙ-ДОБРИЯ САНИТАР В ПРИРОДАТА!" Пич, нищо не са избили. Само тази година над 300 овце и кози има убити от вълци, около моето село. Последният път 80 овце от едно стадо от 180 овце и това от 5-6 вълка с малки.Онзи ден имаше и нападение над жена от вълци в съседно село, санитари да... нотова е перфектна машина за убиване. А тя не винаги убива защото е гладна...Мечките са повече от колкото трябва
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кво да правя мечоците, и те си търсят мястото под слънцето. Като минат Витоша, ще слезнат към София и ще се облажат с някой стоичанин в повече.
21
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Мечката я грозят от 3 до 5 затвор.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда... сега заинтересованите хулигани благодарят, че им казахте къде да търсят мечката за да я безпокоят.
19
0
 
16
 
! Отговори
25479 преди 5 години
До Koteshka toaletnaПросто е. Имаме около 800 хиляди тъмнички съграждани със специални права, които храним и отглеждаме. За животинките не остава ресурс.
18
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия от 200 години няма мечки и никой не е умрял от липсата им.Въпреки рева на някой екозащитници за възстановяването на популацията ,политиците слушат обществените нагласи и не си правят труда да развъждат мечки!Ако пък случайно някоя навлезе в Германия ,както мечока Бруно ,той е улавян и не му се позволява да живее на свобода!
17
16
 
7
 
! Отговори
Харошо преди 5 години
Опасни зверове! Ако съм на човека с кощерите, ще фи дебна и гръмна като се върнат да рушат пак собствеността му! Кожите има ще станат добри кожуси!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Прав си, унищожиха естествения баланс на живата природа. ИЗЦЯЛО ИЗБИХА ВЪЛЦИТЕ - НАЙ-ДОБРИЯ САНИТАР В ПРИРОДАТА! Но, о, голямо постижение - сега има ваксини за милиарди алъш-вериш, масово, само че европеецът не ще да папка месце от ваксинирани животни. Викат не било полезно! Затова пък ние избихме 4000 наши здрави, а щяха да са повече, но голям рев се вдигна, та останалите отърваха кожата.Пазете животните, хора, така пазите себе си. Не се отнасяйте дeбилckи, с високомерно хилене
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Но затова пък сме толкова горди, че много скоро земното население ще възлезе на 8 милиарда - паразитни оргганизми, които унищожават безумно Планетата - единствената с такива прекрасни условвия за живот. Вместо разумно да управляваме, ние я превръщаме в средство за безумно печелене от единици с увредени мозъци, които дори не узнават, че парите могат да носят и добро. Но те издевателстват с власт и над Земя и над Живот. Е, не е ли уродство?!
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9За тази цел има държава, има и държавни организаци, слава Богу, и държавата си измени отношението към дивите животни, слава Богу. А ти си пази ттъппата остроумност, дано ти дадат някоя субсидийка като на защитен спиртосан изчезващ вид от стихчето на великия Радой за прроссттакка - "по-силен от бомба, по-страшен от рака, сега за сега си остава п.ост.а.ка"
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът е най-вредното създание на Земята. От уникално и прекрасно място я превърнахме в клоака. Всеки ден безвъзвратно изчезват сто вида животни. И продължава нечовешката алчност и унищожаване на природа и ресурси. "Крайно време е планетата да се отърве от нас." Кърт Вонегът
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 Не знам в кой източни държави безмозъчно унищожават животни,но е безпорен факт ,че мечки и вълци в Западните държави от столетия няма!И никой не си и прави труда ,да възтановява екосистеми!Единствено в Испания преди години пуснаха вълци ,въпреки общественото недоволство!Предимно от фермери и селяни!
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15636Е, може и някоя кифличка, и бонбонче за мъничкото. Няма да е грях, като се има предвид, че всичко сме им отнели, а ако не са те и нас няма да ни има. Дано все още има хора. Че в някои източни и южни държави как безмозъчно унищожават дивите животни...
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такова животно ако се появи в Германия ще бъдат вдигнати по тревога всички ловджии и спец.отряди ,за залавянето на нарушителя.Точно това се случи преди години на италианския мечок Бруно имал наглоста да навлезе премине през Австрия и да навлезе в държавата в която уж се грижила и за правата на мечките!В другите страни разбира се!
9
5
 
13
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Сега ще изготвят предложение да се нахрани мечката и мечето .След разглеждане ще се изчака финансиране по Европроект и след това ще се пусне държавна поръчка за фирма която да напрани животните...
8
1
 
20
 
! Отговори
15636 преди 5 години
Да им хвърлят два чувала царевица и да им пожелаят приятни сънища.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симпатяги са.
6
4
 
31
 
! Отговори
Макс преди 5 години
До Анонимен 4 По-добре теб да застрелят веднага, един *** по-малко. Човека непрекъснато унищожава местообитанието на животинките, променя климата и замърсява природата. Човека е раковото образувание на тази планета !