БДЖ с нов график! Пускат влака между Банкя и Казичене

Там, където има най-голям брой пътници, пъ-чести интервали
9 дек 2018 12:07,
30
БДЖ с нов график! Пускат влака между Банкя и Казичене
Снимка: BulFoto

От днес за някои региони на страната влиза в сила нов график за движение на влаковете на "БДЖ-Пътнически превози".

Още по темата

Обемът на превозите, заложен в сключения договор с държавата за обществени превозни услуги ще се запази през следващата година. Общо 572 влака ще извършват превоз на пътници, от тях 16 международни бързи влака, 78 бързи влака, 136 пътнически и 342 крайградски пътнически влака.

Движението на влаковете в участъците с най голям брой пътници в работните дни ще се осъществява на по-чести интервали.

С влизането в сила на новото разписание на влаковете на БДЖ започват да се движат и удължените пътнически влакове между Банкя и Казичене на територията на Столичната община.

"Това ще са пет чифта влакове, които в рамките на деня ще се движат между Банкя и Казичене", обясни пред БНР Цанко Симеонов от сдружение "Градски транспорт и инфраструктура".

"15 гари и спирки са на територията на Столична община. Целта е на практика железницата отново да поеме основна роля при превоза на пътници в рамките на града като тя ще допълва обществения градски транспорт. Огромен интерес има от индустриална зона "Божурище", която е изцяло нова, от зоната "Казичене" и от живущите в Казичене, от зоната около "Искърско шосе", "Дружба", район "Искър", добави Цанко Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Баце ще ходи евтинко да си наглежда прасИтата в Казичене, като се пенсионира. Тез суджуци стават с много труд.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В някои коментари пак за политика се пише, ярно има процент от населението дето не е добре с главата :)
15
0
 
3
 
! Отговори
комунист преди 5 години
Опаааа казичане е близо до летището и явно ще търсят бърз транспорт до там като вземем власта да вазира боко по най бързия начин
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БДЖ хубаво да си пуснали новия график, с новото разписание за 2019 г. Но нека да си върнат старата система за издаване на билети. Тя е много по хубава и по добра от новата система. Старата система произвежда наистина билети, а новата система произвежда касови бележки.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
влакът е един от най-евтините, удобен и безопасен транспорт, хората на запад си го ползват отдавна, за разлика от бай ви ***, който дори и до хоремаг-а ходи с 20 годишното бмв/мерцедез/гоуф и без да е стъпвал в градкси транспорт обяснява колко са зле и влакове и автобуси ako имахме читаво бдж хората спокойно ще си живеят извън градовете и ще ходят на работа с влак, както отдавна са го измислили,ама..скалата на линията е паднала заради взривовете от другата страна, докато ви правят магистралата
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много рядко се говори за загинали във влак, а за загинали с автомобил - всеки ден.
11
1
 
9
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До Анонимен 4ЗА ЦЯЛОТО съществуване на Българските железници при ЖП катастрофи са загинали по-малко хора, отколкото по пътищата на България само за миналата година.Трябва да се отбележи, че до 1989 г. влаковете бяха основния начин за пътуване на българите.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хе, по стара традиция: текстов материал за едно, снимка за друго. :)Пишем за влака БанкяКазичене, илюстрираме със снимка от ПЕРОНА на гара ВАРНА. :)
9
9
 
5
 
! Отговори
Бойко казва преди 5 години
Ей, не разбра ли бе,българино???? От Банкя по-важно нема.
8
4
 
12
 
! Отговори
До 2 според мен преди 5 години
Ех, как Бойко няма да се възползва? Според мене в този влак ще има цял вагон направен като луксозен апартамент за Бойко, друг вагон-апартамент за Цецо, друг вагон предвиден за калинките,, харемът" на Бойко и любовницата му и специален вагон предвиден за Юнкер, Туск или Ердоган. За простолюдието ще има точно 2 най-раздрънкани вагона натикани близо до тоалетната на влака и там парно едва ли ще има...
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се казваше "мазният влак", че забравям? Видин-София ли беше?
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Композициите за Бургас, Варна, Видин горят и отиват за скраб, страната се изнесе.Пак Банкя
5
2
 
13
 
! Отговори
да бе да преди 5 години
Кво се плашите от влака не разбирам, при положение, че по родните пътища всеки ден има жертви в катастрофи...Ама влаковете им били опасни...
4
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На влак се возех до 1995 година. В тези ковчези на колела не бих се осмелил да се кача. Сигурноста я няма никаква. Едно време имаше кантонери които следяха за безопасноста на железният път. В момента всичко е оставено на късмета. Пресен случай с падналата скала която строши локомотива и рани няколко човека. Ако имаше кантонери тази скала нямаше да строши локомотива защото кантонера щеше да сигнализира машиниста и той щеше да спре влака. Икономия на заплати за кантонери до там води.
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно бойко ще влиза в панделата и когато е в отпуск ще го ползва.
2
4
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А г-н Бойко Методиев Борисов ще се възползва ли?
1
18
 
11
 
! Отговори
родител преди 5 години
На БГ .влак не съм се качвал от 25 год. ,защото живота е чудесен ,и имам много неща да върша !!