Заев: България не е търсила съдействие по "паспорт гейт"

Скопие продължава да настоява да бъде върнат Никола Груевски
9 дек 2018 11:50,
17
Заев: България не е търсила съдействие по "паспорт гейт"

Българските власти не са търсили съдействие от македонските по разследването за продажба на българско гражданство. Това коментира македонският премиер Зоран Заев в интервю за български медии.

Той очаква процедурата по приемане на конституционните промени за смяната на името на Македония да приключи до края на януари.

Заев потвърди също, че Скопие продължава да настоява Унгария да отговори на исканията им и Никола Груевски да бъде върнат в Македония за излежаване на присъдата си, предаде БНТ.

Още по темата

Македонският премиер определи като неприемливо даването на убежище от страна на Унгария на неговия предшественик Никола Груевски, който вместо да излежава присъда от две години затвор в родината си, избяга от страната.

Присъдата на Груевски е за оказване на натиск върху подчинените му за покупка на луксозен правителствен автомобил за 600 хиляди евро. Зоран Заев посочи, че по нито един международен договор не е позволено даването на убежище на човек с влязла в сила присъда. Той изрази надежда, че Унгария ще постъпи така, както международните конвенции и право предвиждат.

По отношение на конституционните промени, Зоран Заев очаква македонският парламент да събере две трети мнозинство за приемането им. По думите му, остава да се докаже на гражданите на Македония и Гърция, че договорът е за добро - така, както е станало с договора с България.

Зоран Заев участва на конгреса на Партията на европейските социалисти в Лисабон. Лидерът на партията Сергей Станишев отбеляза, че Заев е изпълнил обещанията си, които са направили възможна европейската перспектива за Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера защо се разправяме с тея предатели и лъжци не заслужават никакво внимание онези Българи в Украйна знаят кои са обичат България .Албанеца добре знае че между Българи и Македонци преди 1944 са били едно.В Сърбия Българите също знаят кои са !Като не искат да са Българи няма да говорят Български и да споменават цар Самоил като не става с добро ще става с лошо!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютни заювщини. Тия макетата си живеят в техен си паралелен свят. Някой успешно им присади чипове. Имало две истории, три истории, маке-език и т.н. Все глупости на килограми. Иначе зор за парспорти, ЕС, НАТО. Ние сме за европската Уния, ама си имаме цар, азбука, история. Абсолутно невежи мишоци.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдействие от държава която си продади името не търсим дано ви опукат Албанците и Сърбите ! Признахме държавата ви първи нямахме нищо против името ви само че историята ни е обща до 1944 и езика!Май ще имаме нов съсед Албания защото с лъжи и омраза нищо не става !
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се е продавало гражданство щото процедурата по придобиване е легитимна от наториално заверени документи при подаване до известието на придобиване и обвързана с институциите по разглеждане-решение с входящи номера на изисквания комплект документи с подписи,държавни такси до даване на паспорт и адвокатски,наториални,преводачески услуги,а са се продавали около това и по вероятно е отстрани чрез разпространение на фалшиви паспорти кат навсякъде по света къдет има таквиз бързи услуги с таксите си.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин"Според Станишев, Заев изпълнява обещанията си, но според Каракачанов - не! Аз вярвам повече на Каракачанов."---А, аз вярвам на "Хвани единия, удари другия".
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев само едно ви трябваше да се пишете Българска Македония и не ви трябваха паспорти.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе заьо, само тили остана без паспорт бе джанъм.
8
1
 
4
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Каракачанов е захапал Заев точно заради тази "афера", не щото го интересува историята, ако го интересуваше щеше да оспорва още самия договор. Сега само лае месеца, понеже неговите патриоти продават гражданства на Албанци и разни тарамбуки да щракат в ЕС. Другия му ортак пък такава ограда направи, че да се минава напълно транзитно от там.Не харесвам Заев, но този скандал вече прозира силно.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6 Гърците са лукави и знаят какво правят,и въобще няма да съжаляват!Те много добре знаят ,че народ вмсниячил се в древните македони ,рано или късно ще приеме елинският си произход!Нещо подобно вметна и лисицата външния министър Пангалос,на същото мнение са и някой техни общественици!
6
0
 
5
 
! Отговори
Гешев в тупик преди 5 години
Заев: България не е търсила съдействие по "паспорт- гейт". Та и Каракачанов, и Боце знаят, че такъв gate има. Къдрокосият Иван Гечев се засили, че се търсят 100 млн.евро, т.е. 200 млн. лева, но сетне се коригира и изломоти, че парите са прехвърлени в биткойни. Че кой че прехвърля еврото в биткойни и то при положения, че курсът на виртуалната валута пада! Сетне от кумова срама намериха в касетата на Томов 600 хил. евро. Нерде 100 млн., нерде 0,6 млн.!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Договорът е за добро, но за вас - НорМакетата. За нас и за гърците е компромис, за който ще съжаляваме!
4
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Според Станишев, Заев изпълнява обещанията си, но според Каракачанов - не! Аз вярвам повече на Каракачанов.
3
0
 
16
 
! Отговори
ХОХОХО преди 5 години
Щом Съсела хвали Заека...
2
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Павле, пропуснал си да уточниш къде се намира този паспортен портал.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия във властта търсят не съдействие, а начин случаят да се потули. Заев не е в час.