Мей отлага вота за Brexit, заминава пак за Брюксел?

Мнозина предричат, че тя ще загуби вота в парламента
9 дек 2018 09:25,
31
Мей отлага вота за Brexit, заминава пак за Брюксел?
Снимкa: Reuters, архив

Британският премиер Тереза Мей се очаква да отложи насрочения за вторник ключов вот в парламента за сделката за Brexit и да замине в началото на следващата седмица за Брюксел за нови преговори. Това съобщи Ройтерс, като се позова на в. "Сънди таймс".

Вестникът цитира "министри и помощници", според които Мей ще обяви днес, че отлага гласуването, пише БТА. Мнозина предричат, че тя ще загуби вота и министрите се притесняват, че поражението може да доведе до падане на правителството.

Още по темата

Мей ще замине за Брюксел следващата седмица, за да отправи последен призив към Европейския съюз за по-добри условия в сделката за излизането на Обединеното кралство, за да може да спечели подкрепата на депутатите.

Говорителят на Тереза Мей заяви, че гласуването ще бъде през следващата седмица въпреки призивите на някои законодатели за отлагане, предава Ройтерс.

Натискът върху Мей се засили след като консервативният депутат Уил Куинси напусна в знак на несъгласие със сделката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 5 години
"СЪЕДИНЕНИЕТО ---ПРАВИ СИЛАТА"----АНГЛИЯ И ТЕРЕЗКА , БАВНО НО СИГУРНО ПОЧВАТ ДА РАЗБИРАТ ЕДНА ПРОСТА ИСТИНА , КОЯТО Е ОСНОВЕН ЗАКОН В БЪЛГАРИЯ!ТОЧНО "СЪЕДИНЕНИЕТО"---НАПРАВИ ОТ БЪЛГАРИЯ ...="ДЪРЖАВА"!!/...иначе , щяхме да сме само --Задунайска губерния и Пловдивски турски санджак.../Важното е --акъла , навреме да ти идва!!!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще се радвам,ако всички държави се обединят в Европа,без значение Англия,Германия, източна или западна,дори и Русия.Разделението не води до нищо добро,обединението и взаимопомоща прави силата.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименФризийците - един от най-старите народи в западна Европа говорят немски,но поради факта,че са воювали и били завладявани от франките.А на англичаните,които се присмиват на немците,че народа им идвал от изток,ще кажа,че саксонците също са от източна Европа,а не както те ги слагат малко западно от централна Европа.Немците дълго воюват със саксонците,които са били на изток от тях.Даже историята си не знаете.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британците ще бавят излизането си и ще се опиват да се крият до самия край. Те изобщо не искат и не смятат да излизат, затова сега играят този театър. Държавата, която се подиграваше на ЕС, сега е в краката му, молейки се за милостиня.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английските плъхoве я закъсаха. Музика за ушите ми! Който сее ветрове, жъне бури!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шубето е голям страх, както казва народа
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми то не може хем тая работа в оная, хем с душата в рая. Прави са китайците - както и да се въртиш, за..ника ти е все отзад.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам какво повече може да направи Мей със совалките си до Брюксел. Англичаните искат хем да участват в безмитния съюз хем да ползват Шенгенската зона хем да турят бариера на тяхната граница. Това няма как да стане. Или ще бъдат като Швейцари, Норвеги и Исландия ще ползват Шенген и ще си плащат за безмитна търговия по 120 евро на глава от населението или ще бъдат извън борда на ЕС.
18
0
 
11
 
! Отговори
Интересна ситуация преди 5 години
Надлъгване на терикати :)И двете страни смятат сделката за взимно-изгодна когато е изгодна само за тях.Тоест няма да се договорят никога!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма изгодна зделка за двете страни.
16
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VictimizedНе си прав друже за ЕС. Другият път е да станем роби на ***. Трети път няма разберете го най-сетне. Либерален, неолиберален, нелиберален, националистически това са еквилибристики от хибридната война на Русия.
15
1
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
До 13 Кого наричаш ,,МАСИТЕ,, ??? Народа ли ??? А ти не си ли част от народа ??? Без народа няма да има и за тези които се мислите за ,,НЕМАСИ,, Да не сте столове като не сте маси ха ха ха
14
1
 
4
 
! Отговори
ОХ преди 5 години
А дано да се откажат.
13
5
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Без значение дали британците са гласували правилно, имайки предвид, че огромна част от градските граждани дето са гласували против излизането са първо второ поколение мигранти, там както навсякъде в ЕС те са тези които служат за приемането на всички нео-либерални закони.Важното в случая което трябва да се извлече като поука е, че в ЕС референдумите нямат никаква сила, ако изхода им не е изгоден за елита. Референдума на Баските, Кримския, Брекзит .......
12
9
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
"Най-добре е Мей да се откаже от Брекзита и да обяви повторен референдум. Явно е че първия референдум не беше изобщо осъзнат от британците в каква афера се набутват и второ бяха умело и хибридно изманипулирани от руската пропаганда"Не се ли уморихте от тая глупост ве, тези които лобираха за излизането на Великобритания сега се скатават, какво прави Борис Джонсън, какво прави в момента Найджъл Фараж?И за какво им е тоя прогнил ЕС, за пакта за миграция ли, за Истамбулската конвенция ли? За какв
11
4
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Западна Европа навлиза в тежка икономическа криза .Съдя по заявки които съм виждал .Това се прикрива от медиите в бг . Свиването е от 15 до към 30 % .Протестите в Париж не са случайни както ни лъжат тука ;) Става въпрос за огромно свиване на потреблението на запад.По високите лихви и цени на имотите ще ускорят тази криза .Всъщност идеалните условия за криза са големи обществени харчове ,високи цени на имотите и сравнително големи лихви. Така се раждат кризите ;)
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво ще предоговаря...нали най-важното е да излязат от ес?Излизат и си стават като нашите нратя македонците, какъв им е проблема?Или трябва хем вълка сит, хем агнето цяло?
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Да не говорим че Германия лежи върху заграбени френски и славянски(голяма част от които полски) земи.Тая държава е измислена и не трябва да същестува!--Германските езици са 3 групи:западногермански езици английски, немски, нидерландски, идиш, люксембургски, африканс, западнофризийски, сатерландски и севернофризийскиизточногермански езици (изчезнали) готски, бургундски и вандалскисеверногермански езици континентални: шведски, датски и норвежки островни: фарьорски и исландски
8
14
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Всичко това се доказва от факта че скандинавските езици на истинските бели а именно викингите нямат нищо общо с немският.Скандинавската митология и богове са различни.Да не говорим че Германия лежи върху заграбени френски и славянски(голяма част от които полски) земи.Тая държава е измислена и не трябва да същестува!
7
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е Мей да се откаже от Брекзита и да обяви повторен референдум. Явно е че първия референдум не беше изобщо осъзнат от британците в каква афера се набутват и второ бяха умело и хибридно изманипулирани от руската пропаганда най-мизерните слоеве на британското общество, че в мига в който излезнат от ЕС те ще забогатеят.Всъщност руската хибридна война срещу България се води по същия сценарий. Откажете се от ЕС и НАТО за да станете богати и щастливи под вещата команда на Русия.