135 ранени във френските протести, над 1300 - в ареста

Полицията отчете, че е спряла ескалацията на насилие
89
135 ранени във френските протести, над 1300 - в ареста
Снимка: БТА

Френските сили на реда са арестували 1385 души из цялата страна в днешните протести, а 985 от тях са задържани за разпит, съобщи вътрешният министър Кристоф Кастанер, цитиран от ДПА и ТАСС.

Още по темата
В цяла Франция са протестирали общо 125 000 души, от които 10 000 в Париж, каза Кастанер.

Той съобщи, че 118 протестиращи са били ранени, главно в пътни злополуки. Ранени са и 17 души от силите на реда.

За сравнение в протестите миналата събота са били ранени 220 протестиращи и 84 души от силите на реда, каза Кастанер.

"Ескалацията на насилие бе спряна. То въпреки това остава на равнище, което макар и овладяно, е напълно недопустимо", заяви вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
След войната имаше някакво приличие и дух на справедливост до към 80-те. После всичко се американизира, стана алчно и крадливо. То се вижда по разликата във филмите, книгите, музиката. След като разориха Източна Европа западняците се угоиха, умързелявиха и в последните години живеят от печатане на банкноти. За съжаление, за тези подарени на тях банкноти ние се иьтрепваме от работа.
63
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До Анонимен 66:Недей се излага, ибрикчи, мислимантовците само се гъзите в джамиите и събирате помощи в западна Европа.
62
1
 
11
 
! Отговори
Vive la France преди 5 години
Най-великата страна, майка на човешките права и хуманизма.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее Франция, а немските мaлоумни бюргери да си гледат работата с райха им.
60
1
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
В България е ДИКТАТУРА маскирана на Демокрация! МВР е репресивен апарат готов да коли и беси за запазване на Диктатурата. Прокуратурата и Съда ще ги оправдаят.Престъпниците които ни ограбват са Тайната полиция за мокри поръчки срещу неудобните. За тях никои не говори под предлог за дискриминация. Дори Каракачанов го призна дават им да правят каквото си искат а те гласуват за тях за 20 лв. сещате се кой са те! Телефонните измамници, майсторите на покриви, битовите кражби ....
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РеалистСамо дето реално се случва, че именно мислимановците изхранват останалите. Въпреки, че точно на тях от разни такива като теб, им се пробутват само най-мръсните работни места, такива, които никой не иска. Същото е и в България. Всичките искате евтини цигари, но чакате "мислимановците" да насеят тютюна, те да го отгледат и те да го съберат и нанижaт и изсyшат... И накрая някой да отиде и да им го изкупи на безценица, като на тютюн екстра качество казва, че уж е 2-ро или 3-то качество.
58
1
 
16
 
! Отговори
Ре преди 5 години
Народите срещу политиците и мафиите.
57
9
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
25% от населението са мислимановци и негроси, като сложиш още толкова местни и други европейски тунеядци, плюс 30% на държавна хранилка, та излиза един работещ изхранва четирима ( без да го броим него ). Лошо им се пише на французите, затъват в гръцка каша..
56
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да плю.ете по думата "демокрация". Това е целта на глобалистите - хората да се отвратят от свободата и сами да поискат диктатура, която веднага да им бъде предложела от елита и капанчето да щракне! Проблемът не е в саммата демокрация като таккава, а в това, че нещото, което имаме и тук, и на запад изобщо не е демокрация... Ние не избираме какви решения да се взимат, а кой да гледаме по телевизията. Трябва да се борим (като франсетата) за истинска демокрация, иначе идва мрак...
55
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрахте ли сега защо във Франция се живее по-добре ,че и в Унгария,че и в Гърция ?Защото ,когато са недоволни излизат Масово на протест !а ние сме страхливи мешунгери - страх,страх,страх - егати "живота" !
54
2
 
21
 
! Отговори
Име преди 5 години
на "най-големите политически семейства" започват да им стягат вратовръзките около вратлетата на белите якички... :-)))
53
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще излизаме да тричим гербавите?
52
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция пак ще е будителката на масите. Аристокрацията от кръвопийци на хранилка от данъци и винетки да му мислят. На народите им писна да ги доят краварите.
51
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на франсетата! И унгарците сложиха жълтите жилетки.
50
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бой по кратуните на герберските ***...
49
4
 
58
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
Над 1300 арестувани ?!?! Давате ли си сметка ако това бе се случило в Русия, какъв вой щеше да се нададе?!
48
7
 
29
 
! Отговори
гост преди 5 години
До ???- И на мен ми писна от тази 30-годишна демокрация. А, трябваше да построим тази пуста демокрация за 2-3 години, пък после да си заживеем по старому.
47
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Микрoнският вкара в ареста десетки ученици. И студенти, разбира се.
46
3
 
56
 
! Отговори
ухааааааааааааа преди 5 години
ПУТИН Е ВИНОВЕН-ТОЙ РЪКОВОДИ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ХУБАВЕЦА МАКАРОНИ--ТОЗИ ПУТИН НАВСЯКЪДЕ СЕ МЕСИ--ИЗПРАТИЛ Е И СПЕЦНАЗ В ПАРИЖ ДА ПРОБА КАК РЕАГИРАТ ПОЛИЦАЙЧЕТАТА....АБЕ ЩО НЕМА НИ ЕДНО НЕГРО И АРАБЕЛЧЕ НА ТЕЗИ ПРОТЕСТИ--ПРОТЕСТИРАТ САМО БЕЛИ...ХАХАХ--КАК ЗАЩО-ЗАЩОТО МАКАРОНИ ЯКО ГИ ХРАНИ,ТАКА КАКТО НИЕ ЗАЗОБВАМЕ ***...
45
4
 
7
 
! Отговори
До 59 преди 5 години
Че кой го оспорва това?! Но той е СЛАВЯНСКИ ЕЗИК,а не гърголенето на кривокраките тунгуси от Поволжието,запомни това! В Началото бе Словото,така стартира Библията,с майчиният език се определя принадлежността човешка към етноса му!