Opel Stock

Hyundai показа големия си кросовър Palisade - видео

Hyundai показа големия си кросовър Palisade - видео

Hyundai показа големия си кросовър Palisade - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Hyundai Palisade отпразнува световната си премиера на автосалона в Ел Ей миналата седмица. Флагманът на корейската марка ползва нова платформа, има бензинов двигател V6, нов бутонен селектор на трансмисията и пълно задвижване HTRAC със специални настройки за движение по сняг.

В купето са използвани високоякостни сортове стомана за повишаване на здравината и пасивната безопасност. Габаритите на Hyundai Palisade са 4981 х 1976 х 1750 милиметра, междуосието възлиза на 2901 милиметра. Масивната кола има впечатляващо нисък коефициент на челно въздушно съпротивление - 0,33, достигнат за сметка оптимизацията на ъгъла на наклон на предните колонки на покрива, използване на аеродинамични панели, дефлектори и заден спойлер.




Под капака на новия корейски флагман е монтиран 3,8-литров V6 cъс система за безстепенно изменение на фазите на газоразпределение Dual CVVT и директно впръскване на горивото. Мощноста му е 295 к.с, а максималният въртящ момент 355 Нм. Предавателната кутия е осемстепенна, автоматична. Задвижването е в два варианта – предно или пълно HTRAС с възможност за принудителен блокаж. Системата за избор на режимите на движение - Drive Mode предлага седем предварително фиксирани профила - Normal, Comfort, Eco, Sport, Smart, Sand и новият Snow със специални настройки за каране на сняг.




В оборудването на Hyundai Palisade влизат напълно светодиодни предни светлини, виртуално приборно табло с диагонал от 12,3 инчаа, мултимедийна система с 10,25-инчов сензорен дисплей, поддръжка на Apple CarPlay, Android Auto, седем USB-порта, безпроводно зареждане за смартфон, аудиосистема Infinity с обемен звук, проекционен дисплей на предното стъкло пред водача. Системата за връзка с пътниците отзад е с режим Rear Sleep Mode, която изключва звука на задните колонки. В салона има 16 стойки за чаши и осем места. Опция са отделните седалки на втория ред с вентилация.

Пускането на двигателя, настройката на климатика, отварянето на вратите става дистанционно през сайта MyHyundai.com или приложението Blue Link на смартфона на собственика. В системите за безопасностса асистент за предотвратяване на челен удар, функция за регистриране на пешеходци, за задържане в лентата на движение, наблюдение на слепите зони, функция за безопасно излизане, която контролира движение на външни автомобили при отваряне на вратите, адаптивен круз-контрол и система за наблюдение състоянието на водача.

Конкуренти на новия Hyundai Palisade са Toyota Highlander, Honda Pilot и Nissan Pathfinder, производството му става в завода в град Улсан, Южна Корея, а продажбите на машината ще старират през следващото лято. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024