Вицепрезидент на ЕК: България е готова за Шенген

Тимерманс ще настоява за това и в родината си Холандия
8 дек 2018 15:28, Елка Василева
38
Вицепрезидент на ЕК: България е готова за Шенген
Франс Тимерманс. Снимка: архив, Reuters

"Щастлив съм да кажа, че България е готова за Шенген след всички усилия. Мисля, че е крайно време, защото България свърши страхотна работа и Еврокомисията е на това мнение". Това заяви вицепрезидентът на ЕК и кандидат на левите в Европа за бъдещ президент Франс Тимерманс пред български журналисти на конгреса на ПЕС в Лисабон, цитиран от "24 часа".

Тимерманс обясни, че членството ни в Шенген не трябва да се обвързва с други теми и условия.

„За съжаление, това обаче не зависи от Комисията, а от Съвета. И без да спирам, аз ще настоявам за това в Съвета и дори в страната си, за да съм сигурен, че ще стане скоро“, каза още Тимерманс. Холандия е с най-скептично настроените към членството на България за Шенген.

Тимерманс обясни, че като кандидат за шеф на ЕК предизвикателството пред него и цялата левица е да даде надежда на хората от ЕС, да им покаже, че може да има съюз, който е честен и справедлив не само за тези, които са вече успешни, но и за тези, които са социално слаби и се борят за оцеляване.

Трябва да дадем надежда на хората, да разберат, че този ЕС е много отворен и политиците имат отговорността да се погрижат за техните страхове и притеснения, допълни Тимерманс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Тръмовица преди 5 години
Вицепрезидент на ЕК: България е готова за Шенген Жан Клод Юнкер е омешал водките
26
0
 
2
 
! Отговори
тарарара преди 5 години
Дано да не влезем! Шенген и еврозоната да може по-лесно да си правят далаверите!
25
3
 
0
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
До Факт!Любимата ти руска федерация има много повече проблеми от ЕС (вкл. политически).ЕС просъществува по-дълго от СССР , ще надживее и руската федерация и евразийският съюз?
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицепрезидент на ЕК: България е готова за Шенген. За целта трябва да изпратите Радев и Нинова в Сибир.
23
4
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Къв шенген бе то ЕС се разпада тия за Шенген говорят!
22
4
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Лично на мен Шенген не ми е притрябвал....
21
1
 
7
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Докато Шкембе Воевода продава български паспорти на руски мафиоти ще има само да мечтаем за Шенген.
20
0
 
1
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
Kak niama da e gotova s prodajni upravnizi s gol sadnik,I 4akat niakoi evreiski buirokrat da sastane sad tiah.A otnosno operatora toi otdavna sa men otdavna e smenil resbata.
19
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
и Слушай какво ти говоря, макар и на майтап, неграмотен, джендърски просяко за просветление! а не ми чалгаджосвай мненията със силиконовия си, ***, беден духовно мозък!
18
1
 
1
 
! Отговори
Име преди 5 години
Аз съм нещо като джей лено, лейт найт шоо и бъзик по никое време. но не съм нито един от тях. оценявайте талантите, които все по-малко ви остават, *** цензури на диктатурата на левичарския папизъм. аз отдавна не съм дете, за да се гаврят съ мене разни левичарски евреи!
17
0
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
тимермuMанс, стига с тия *** пируети около влизане в шенген! кажи ни какво мислиш за събитията във францата? ше излиза ли от шенген? ама честно!
16
0
 
7
 
! Отговори
Име преди 5 години
тимермиманс, защо биват трити коментари при демокрацията на диктатурата на шенгенистите?
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е готова за ШенгенБраво, давате надежда на всичките български каналджии.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква е връзката между стандарта на живот и Шенген, че не разбрах?Ми чети бре! Искаш очите ли да ти отварям?Аз казах, който е малко по-любопитен ще поинтересува!
13
1
 
6
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Готова - друг път.Ама все тая и за Европейския не беше ,но го преживяха де България влиза - Британия излиза .
12
1
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
До Гледна точкаИ каква е връзката между стандарта на живот и Шенген, че не разбрах? По-лесно ще се прекарват наркотици, защото няма да има граничен контрол може би?
11
4
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
този политик май иска да си вкара автогол с нас,също колкото добре бяхме подготвени и приети в ЕС по милост заедно с румъния сега ситуацията е същата с готовността ни.усилия и работа е свършена но готовността ни е изкуственно преувеличена а и на кой му трябва шенген ако не е заобиколен от други такива страни
10
15
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Дано усилията на Борисов и правителството се увенчаят с успех! Ако влезим в Шенген, ще има видимо повишение на стандарта на живот, видимо!
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шенген е пълен с всякакви. Не искаме в Шенген. Искаме Желязна завеса. Много сбъркахме, че съборихме перделъка и се откри ужасна гледка на Запада. Пак искаме да слушаме само хубави фалшиви новини и пропаганда по Дойче Веле, Свободна Европа и ББС Лондон.
8
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато управляват руски мекерета ще гледаме Шенген през крив макарон ! Ние сме отворената врата за КГБ в страните от ЕС. ВСофия е централната резидентура на КГБ за балканите, пРезидентът е на директна команда от Москва. Доган , Каракачанов, Марешки са руски агенти. Баце е на каишка на Решетников.... Шенген ли ? Ей ся, чакай малко....