Стотици арести в Париж, "жълтите жилетки" се събират

89 000 служители на реда разположени в цялата страна
8 дек 2018 11:28, Елка Василева
45
Стотици арести в Париж, "жълтите жилетки" се събират
Снимка: Reuters

Двеста седемдесет и осем души са арестувани от сутринта в Париж, където се събират "жълти жилетки" за трета последователна събота на протест срещу данъците над горивата, предаде ДПА.

Още по темата

Телевизиите показаха стотина "жълти жилетки" на булевард Шанз-Елизе и в района на Триумфалната арка, където през седмицата имаше тежки сблъсъци с полицията.

Около 89 000 служители на силите за сигурност, подкрепяни от жандармерия и бронирани коли, са разположени в градове из цяла Франция, в Париж те са 8000, пише БТА.

Радио Франс Енфо съобщи, че от арестуваните 278 души 32-ма са задържани за разпит. Полицията не потвърди информацията, но заяви, че мнозина от арестуваните са заподозрени, че са се включили в протеста, за да предизвикат насилие, разрушения и вандализъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Беден съм - с тях съм! - Je suis gilet jaune...
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France! Най-великата страна!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Париж е велик град и световен мегаполис, пълен с хора от цял свят, а София действително е изостанало село. Париж е най-посещавания град в света, с най-грандиозната архитектура.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив бе разбирачи, кореняците французи са излезли на улицата, защото им омръзна да хранят такива лентяи като вас
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Село ама бяло и спокойно село. По-добре село отколкото град-сбирщайн с триполови *** и мюсюлмани молещи се по улиците защото не стигат джамиите. В София също има проблемни зони и ромски махали ама нищо не може да се сравни с милионите тaрамбуки в Париж и Лондон.
30
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ЖАНДАРМЕРИЯ И ПОЛИЦИЯ Е СЛЕДНАТА : НА ЗАДЪРЖАНЕТО СЪС ЗАДЪРЖАНЕ- ...НА МАЙКИ И РОДНИНИ НА ПОЛИЦАИ И ЖАНДАРМЕРИСТИ / ИВАНЧОВЦИ В АРМИЯТА / ...ПОСЛЕДНИТЕ СА ДЕЦА НА НАРОДА И РОДИТЕЛИТЕ И РОДНИНИТЕ СА СРЕД ВСИЧКИ !!!!!! ДА ВИ ВИДЯ "СЪЛЗОТВОРНИЯ ГАЗ"???
29
6
 
3
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 5 години
"Париж--не бил Париж... Хахахаааа..А, София.. КВО Е...???СЕЛОООООООООО.....
28
3
 
9
 
! Отговори
Късно е чадо! преди 5 години
Преди години мечтаех България да е държава,като Франция!Сега се моля никога София да не изглежда,като днешен Париж!Каква гротеска!
27
1
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
някак си опростенчески са формулите с равенства, като велосипед=социализъм. интересно ми е да гледам как "свободните" са замрели в поредното задръстване, докато аз минавам свободно покрай тях с велосипеда си. проблемът е, че и аз дишам техните свободни газове...
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Късно е чадо!"Интересно е, как има хора, които ги хвалят!?"Вероятно и те самите са от малцинства или са хора, които живеят с представите за Франция от времената на Луи дьо Фюнес. Франция е ***. Париж е мръсен, несигурен, престъпен град. Сбирщайн. В предградията се влиза само с кордон от полицаи. Ако не ми вярваш на мен, виж какво каза Тръмп: "Париж вече не е Париж".
25
0
 
1
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Турците да гледат и да се учат,а не да се търкалят в краката на Падишаха и да нямат пари за лук!
24
1
 
9
 
! Отговори
Късно е чадо! преди 5 години
Сетила се Мара да се побара!Тя Франция загина отдавна и великите французи са малцинство в собствената си държава!Алжиро-мароканска територия!Интересно е,как има хора,които ги хвалят!?
23
0
 
3
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
....BOLEZNENA TEMA DNES V PARIS E SUDBATA NA 12 MILIONA FRANCETA....TAKA NARECHENITE:RABOTESHTI BEDNI:!!..JIVOTA V PARIS I REGIONA E NEPOSILNO ZA 2/3 OT JIVEESHTITE...NAEMITE STIGAT DO 2/3 OT ZAPLATATA! ....OTDELNO TAXI....ZA JIVEENE...ZA BOKLUKA..ZA POCHISTVANE....NE SLAGAM TOK..VODA..OTOPLENIE! ....ZAPLATA POD 2000?... OBRECHEN SI..
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРСКИ РОБИ, ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
21
0
 
18
 
! Отговори
Име преди 5 години
световното еврейство е в потрес от жълтите жилетки. защото как може гоите да протестират срещу най-новата им система за модерно робство създадена с толкова много медийна пропаганда и купени политици. тази брутална *** система им струваше миларди от офшорни схеми..
20
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Днес е кулминацията във Франция
19
2
 
3
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
....YOHAN OTKREHNA MALKATA VRATA...I V MIG PREKRACHI DURVENIYA PRAG.....SLED NEGO PRIPNA PLA4U6TA JENA...EDVAM 6EPTEYKI....YOHAN...YOHAN.......PARIS, BRULE IT I....
18
2
 
5
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
....BULGARI.....VREME E ZA NOVI SPRAVEDLIVI ISKANIYA....MINIMALNA 1000LV.....HAYDE....VSICHKI ZAEDNO!
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Количественото натрупване води до качествено изменение. Франция е прекалено разводнена, не останаха кореняци французи. Франция е построена от баш французите. Където има черни се превръща в гето. Черните никога не са дали цивилизация. Научно даказано е, че имат по-малко IQ. Това не е расизъм, а научни факти. Арабите са луди на тема ислям, те поставят привързаността си към исляма пред тази на държавата. Досега социалните помощи поддържаха крехкия мир, но ако ги орежат ще стане гражданска война.
16
1
 
11
 
! Отговори
Да преди 5 години
Еми направо до- стената и разстрел!Какво да се очаква от диктаторска севдодемокрачия!