Дюнер, пица… Какво ядат децата, докато са на училище?

Проверка на Bulgaria ON AIR сочи, че учениците нямат голям избор
Обновена: 8 дек 2018 13:05 | 8 дек 2018 10:28, Екип на Bulgaria On Air
47

В павилионите на всяко шесто училище в страната се продават нездравословни храни, съобщи Българската агенция за безопасност на храните.

Проверка на екип на Bulgaria ON AIR показа, че в много училища липсват павилиони и децата са принудени да си купуват закуски от външни търговски обекти, а там контролът на храните е още по-труден.

Пица, хот дог, дюнер или нещо сладко. Такава е все още алтернативата за закуска край много училища у нас.

Любими за децата се оказват сладките неща, чипсовете и газираните напитки.

Над 300 са издадените предписания на търговци, за да се припомни какви трябва да бъдат храните, които предлагат. Има обаче и обекти, които предлагат на децата вкусна и здравословна храна.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Умрел преди 5 години
Честно казано мойте деца ядът *** тропат и ядът. И никога не им даваме джобни то е без това нямаме. А ние кото примерните родители нагъваме ракия без да ядем то за какво да ядем ***.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честно казано, и аз не виждам какъв е точно проблемът с пицата и закуските, ако не са пържени, та ние ядем хляб откакто сме човечество, с хляб са се отгледали поколения. Ако напарвиш вкъщи сандвич с колбас и хляб кое е толкова по-различното? А качеството на храната - там е толкова болна тема, че няма край, ако я подхванем. Аз лично при всички случаи избягвам хранене навън, защото продавачите пипат парите и после храната. Е, няма начин да не е пълна с бактерии, хепатит и прочие.
35
0
 
5
 
! Отговори
мажете преди 5 години
им филий с масло и лютеницаили с кьополо това е новото еврейско глобално нормално - хората са *** и ни хранят като ***
34
0
 
8
 
! Отговори
65 преди 5 години
Питай те ги какво ядат когато не са на училище?В събота и неделя мама ги влачи в Моловете ,пицарии и други глупости.Вечер тате си сиое ефно уиски или фомашна шльокавица,детето с таблето у стаята да не пречи и идилията е пълна.А иначе 10е прав
33
1
 
7
 
! Отговори
10 преди 5 години
Училищата са "окупирани" от павилиони,които трровят децата ни с ***,но общинските власти нехаят!Къде са настоятелствата и училищните съвети!?
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бях ученик, във всяко училище се продаваха вафли, баници, кифли, боза ... Пък никой не казваше, че са нездравословни, и дебелите деца бяха огромна рядкост... Защо така, а?Май проблема е в качеството на храните, а не в това дали са полезни и здравословни!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕ, та какво му е на пицата.......................................Трансмазнини, бързо разградими въглехидрати, висок гликемичен индекс, акриламид, нитрозамин, палмова мазнина.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядем ***. Нема да сме дълголетници.
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, та какво му е на пицата. В София има добри заведения и качествени храни. Ако все пак развиваш у себе си изисквания към храненето и възпитаваш децата си в този дух, ще има резултат. Да ви е сладко.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Училищните лавки продават здравословни храни и напитки. И фалират, когато около училището има пицария или всевъзможни други магазинчета, които предлагат безконтролно всичко нездравословно, включително газирани и енергийни напитки, цигари и алкохол. Загрижеността на родителите често е безсилна пред натиска на средата.Мерките за здравословно хранене са толкова фалшиви, колкото и държавата ни!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До умния гражданин Василев:Ми да, по- полезни са!Комбайнер Вовеки Веков Иванов от с.Шумка
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До умния гражданин Василев:Ми да, по- полезни са!
25
7
 
32
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Нашето поколение ядеше баници и кифли , и пиеше бозичка!!!Това по-здравословна храна ли е било, селяни прости!!!Накарайте децата да спортуват, а не да стоят по 5 часа пред компютрите!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купуваш козунак и лютеница, отваряш пакета и буркана и ги забравяш за около 5-6 дена и като ги дъхнеш миришат еднакво.?
23
3
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Човк е това, което яде -- китайска поговорка.А пък, защо сме най-болни и най-измиращи в Европата ?!
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
храната в България - скъпа и некачествена
21
0
 
27
 
! Отговори
филия с мас преди 5 години
Нали знаете ...
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По 15лв на ден за 5 години 27 хиляди за 156 апартамент. ццц тея деца излизат златни, и всичко това за да се тъпчат с *** и да спонсорират на дюнерите да карат мерцедеси и да излизат с различна касандра всяка вечер.
19
2
 
21
 
! Отговори
8.12 преди 5 години
Аз съм студентка и ям същите неща.
18
0
 
34
 
! Отговори
Мирослав преди 5 години
Децата били затлъстяли... Как няма да дебелеят след като нямат никакво движение? Пред компютъра, на таблета, на телефона и това е... Възтановете столовете в училищата, оправете физкултурните салони навсякъде, има дори училища с басейни които отдавна не работят... Да не говорим за спорт... Всички школи частни? Аз като нямам пари, как да си запиша децата на спорт? 1.5 милиарда бюджет за София? А за образование и спорт няма...