Димитър, удушил Таня с връзки за обувки, остава в ареста

Според съда има опасност 74-годишния мъж д а се укрие
7 дек 2018 17:30,
16
Димитър, удушил Таня с връзки за обувки, остава в ареста
Снимка: Монитор

74-годишния Димитър Караколев, обвинен в умишленото убийство на 37-годишната Таня Баталова остава в ареста, реши Пазарджишкият окръжен съд.

Магистратите прецениха, че има опасност, ако бъде пуснат на свобода, Димитър да се укрие или да извърши друго престъпление и затова го оставиха в килията.

Според живеещи в квартала 74-годишният Димитър събирал картони, за да си допълва пенсията. Той живеел сам в жилището си на 2-ия етаж в къща на ул. "Цар Самуил" 18 в Пазарджик, където миналата неделя приютил ромката Таня, за да му готви и да го пере, пък и да живее на топло при него, тъй като я съжалил.

Още по темата

Запознали се покрай контейнери за смет, където ровели за стари отпадъци. Съкварталци допълват, че когато бил млад, мъжът работил в Русия, а като поостарял започнал да се занимава и със събирането и продажбата на билки.

На фаталния 4 декември вечерта към 20 ч. между Димитър и гостенката му възникнал скандал, младата жена започнала да буйства и ударила по главата с малка брадвичка хазяина си. Тогава Димитър й казал, че ще я заведе в полицията, но тя се опънала, а мъжът се почудил как да я усмири.

За да я накара да млъкне, той й вързал ръцете със стар чаршаф, но тъй като се боял, че ще излезе от къщата, я вързал с връзки за обувки през врата, а ръцете й - с колан за парапета. След това тръгнал към полицията, за да търси помощ - да я изведат от дома му, тъй като била агресивна. Когато се върнал, заедно с полицейския екип, намерили жената мъртва. Вероятно в опита си да се развърже сама от примката около врата й, тя се е задушила.

Полицаите констатирали смъртта ѝ, извикали и екип на Спешна помощ, който само установил фаталния изход за жертвата, а тялото ѝ било откарано за аутопсия.

Пред съда възрастният човек обясни, че сам е повикал полиция, а единственият му мотив да върже жената бил, че нямало как да докаже, ако тя избяга, че го е ударила по главата с брадвичката. В залата стана ясно, че в миналото си Караколев е бил осъждан и ефективно е излежал присъда от една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тук,няма данни за умисъл.Смъртта на ромката е нещастен случай!
10
1
 
3
 
! Отговори
до ЦУРИ/ШАРО преди 5 години
ШАРО НЕЗАБРАВЯЙ 20 % ДЯЛ ОТ ХОТЕЛА...!!!
9
3
 
5
 
! Отговори
Влака с критиката преди 5 години
"За да я накара да млъкне и вързал ръцете със стар чаршаф"?!?!?!Или е била няма и е говорила с ръце или билкаря е минал на гъби.
8
2
 
2
 
! Отговори
Сотир преди 5 години
Имам едно малко брадва с него спа.
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Съкварталци допълват, че когато бил млад, мъжът работил в Русия,".Eне му ли е стигала пенсията от Русия? Тука руфосилите разправят чудеса за руските пенсии...
6
0
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
няма опит за умишленно убийство и фактът че той е отишъл в полицията да да поиска помощ го доказвасега ще му е топло и без пари в ареста през зимата
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е най обикновен битовизъм.Пуснете човека да си рови по кофите,все пак е зима и трябва да се яде!
4
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този трябва да го върнат в Русия !
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това му се казва фатална връзка. На нея той и е бил подходящ, но и на нега. В края на не се разбрали за домакинството.
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука що надушвам сексизъм? Ромката го ударила забележете с брадвичка. Ако беше той я ударил щеше да пише брадва.
1
1
 
42
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
Те това е най-големия престъпник на България! И можело да се укрие :D