New Dacia Duster

Проектът Nissan Energy Home помага на собствениците на коли да пестят

Проектът Nissan Energy Home помага на собствениците на коли да пестят

Проектът Nissan Energy Home помага на собствениците на коли да пестят

Реклама Renault Arkana
В рамките за развитие и популяризация на бъдеща своя електрическа екосистема, обединяваща енергийни мрежи и електроколите, Nissan построи демонстрационен щанд с име Energy Home. Това е макет на къща показващ кооперацията на елетроколата с нея. Преди дни действащият макет заработи в щаб-квартирата на компанията в Йокохама.

Системата дава възможност на колата и къщата да си подават енергия една на друга според нуждите от захранване. Този принцип на работа в Nissan наричат Energy Share /споделяне на енергия/ и той е част от стратегията на Nissan - Intelligent Integration, предвиждаща по-широка интеграция на автомобилите в обществената инфраструктура.

Nissan North America пък пусна програма по интеграция на електрически коли и офиси, стартирайки от собствените си във Франклин и Сан-Диего. Проектът е реализиран в кооперация с Fermata Energy, специализираща се в системи от типа Vehicle-to-Grid. Батериите на електроколите Nissan Leaf се зареждат по време на ниско потребление на ток и подпомагат офисите в пика на натоварване на мрежата. Икономията на средства идва от разликата в цената на киловатчас в тези различни часови диапазони.

В случай, че електромобилът е паркиран в къщата, акумулаторът му се ползва като резервоар на енергията събирана от слънчевите панели на къщата. Японците предлагат освен автомобилният акумулатор и стационарни. Тази схема, засега е ограничена по възможности, защото ако колата не е в къщи, а край офиса, тя не се ползва като енергиен резервоар. Но пък вечерта като се върне, може да захранва цялата къща – от осветелението до битовата техника. Според авторите на проекта подобно захранване ще отнема сравнително неголяма част от капацитета на акумулатора. А с настъпването на утрото отново започва набирането на енергия от слънчевите панели на къщата. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024