Остават ли в ареста Баневи – решава спецсъдът

Двамата са обвинени в организирана престъпна група
7 дек 2018 08:40, Петя Славова
33
Остават ли в ареста Баневи – решава спецсъдът
Снимка: Bulgaria ON AIR

Специализираният наказателен съд ще решава дали да остави за постоянно в ареста Николай и Евгения Баневи.

Часове след като двамата бяха екстрадирани в България Специализираната прокуратура ги обвини за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и за пране на пари, действала от 2005 година, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Първа на родна земя пристигна съпругата на бизнесмена – с полет от Мюнхен. Тя се е запознала и с обвиненията си в Националното следствие. Малко след нея у нас беше върнат и Николай Банев.

Специализираната прокуратура обяви, че са им предявени обвинения за седем различни престъпления, извършвани в продължение на 13 години.

Едно от обвиненията към бизнесмените е за пране на пари в размер на над 1 млрд. лева.

Прокуратурата ще повдигне обвинение и на майката на Николай Банев Мария, обясни зам. главният прокурор Иван Гешев.

Тя е участвала в управлението на множество дружества от холдинга "АКБ Форест". На Мария Банева ще бъде поискана мярка "парична гаранция".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Колкото и да са ми противни и Баневи и Арабаджиеви на всички е ясно, че става въпрос за пре-разпределяне на власт и капитали. Едно време мутрите са рекетирали чрез физически заплахи и всичко подобно, днешно време рекетират, чрез бездействието/действието на прокуратура и полиция, чрез медии, чрез евро субсидии, чрез НАП, с всички инструменти на властта.Въпреки всичко ние никога няма да видим ревизия на приватизацията, каквато реално е нужна, за да може такива като тези да получат реални присъди
30
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 5 години
Прав си, но в случая "Баневи" задължително трябва да се разрови дълбоко и да се открият и накажат и този, който е измислил схемата и този който е покровителствал и закрилял от закона фамилия Баневи. Нима мислиш, че те сами са измислили и организирали всичко без да си подсигурят закрила? В противен случай "мозъците" и "кръстниците" отново ще "перат парите" през такива като тези, а ние ше се радваме, че е гръмнал някой "бушон"
29
1
 
7
 
! Отговори
tt преди 5 години
Ха сега да видим колко ще им измъкнат.Преди години,когато съдеха един бивш кмет се чу,че в прокуратурата са влезли 50 милиона.Щели да се избият кой да участва в делото му.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов и реституто-ремедейците казваха, че милиардите трябва да отидат от държавата в частни ръце, защото държавата е лош стопанин. Ето ги добрите стопани, скътали бели милиарди за черни дни и петъци. Да се занимаваш с предприятия, разходи, заплати - кой добър стопанин ще раздава заплати? Има си бентлита, злато, диаманти, дворци да се занимава - със сериозни дела. Тези, като едни истински алхимици, са превърнали желязото в злато. Нещо, което не е постигнал никой. Заслужават Нобелова награда.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, ве. Не България съди Баневи, а Баневи съдели България в Страсбург и България трябвало да им плати 1 милиард лева. Това е фалшива новина.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКБ Форест==="АКБ Форес" е името, дезинформаторски селянчета от днес.бг. Взехте ли си лук, пръжки и комат хляб за обяд?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тези питеци?
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо като стане вьпрос за някои (Бг)мошенници които са крали от джоба на Бьлгарина коментарите са твьрде малко, а като има новини за русия коментарите валят като из ведро като чели Бьлгария е руска?
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само тия ли са прали пари? За другите кога ще им дойде времето?
22
3
 
9
 
! Отговори
Швед преди 5 години
Е то какво излиза накрая, ако висчки такива милиардери ей такива гьдето са на снимката ако ги накарат да вьрнат парите обратно в Бьлгарската хазна Бьлгарина ще си живее като Швейцарец!
21
0
 
3
 
! Отговори
съдъя преди 5 години
достатъчно време им дадохме да шават за да могат да съберат от сметките. ако са успели ша ги пуснем с подписка до края на деня. ано не, еми ще видим. малко дни при тази от младост кметица за мотивация да пратят едно момче да събере още.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проектът на нов НК предвижда намаляване на срока на наказанието "лишаване от свобода", като максималното ще е 15 години, 20 години ще е по изключение за особено тежки умишлени престъпления , а 30 години ще се дават само за случаите на опасен рецидив. Това е проект от 2014, вече приет, тоест докато убийствата стават ежедневие, престъпниците по- нагли, тези накоито е поверена справедливоста умуват как да намалят присъди, просто информатовно за тези, които се заблуждават, че има закони в тая дупк
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 2005 година до сега са 13 години. Как пък никой не разбра че тези са пуснали пералнята. Нали имаме специализирани ченгета които дебнат в засада. Или те дебнат само зад храстите кротушките с 20 годишните баракуди. Да унищожат печеливши предприятия и да ги нарежат на скраб и никой нито чул нито видял. Как така се случва че преди избори ни отварят очите да видим колко добре се справят управниците с престъпниците. Не сме ***.оти бе управниците. Не сме правени у заднио двор на бежавия салон бе.
18
0
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Новата дъвка в държавата .Сега ще я дъвкат няколко месеца,а едни други хора ще крадат от магистрали,ремонти в София,от горивата.... Абе,от всичко ,което се сетите ще краде Шайката...
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ami te arestuvaha maikata na banev tjh da gi pusnat kvo tolkova sa napravili prane na pari da ne sa ubili njkoi
16
0
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Пуснете хората бе ....или си оправете килиите...как ще спът с глава до ***...
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей много *** Българина, когато престъпниците са на свобода, защо не ги хващат. Като ги хванат, те били просто бушони, други трябва да хванат. Няма толкова тъ.па нация.
14
2
 
14
 
! Отговори
Икономист преди 5 години
Ако един ден Баневи осъдят България в Страсбург, България ще се принуди да вземе кредит за да им плати. Те са По голям калибър от досегашните.Ще видим БГ варианта: и вълкът сит, а и агнето цяло
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са бушоните по важното е кои са главните предпазители в таблото. Защото когато в една инсталация стане късо съединение горят 25 амперовите бушони а главният 63 амперов оцелява. Тези са отдавна в играта как досега никой не разбра че са унищожили десетки предприятия нарязали ги за скраб прати ли на улицата стотици семейства и никой нито чул нито разбрал. Това да не е игла в купа сено че да не ги видят. По всяка вероятност тези които разиграват този цирк ни имат за ***.оти
12
0
 
16
 
! Отговори
Разбира се, че Не преди 5 години
В България всичко е театър. В затвора влизат *** ако вие сами ги заловите и те си признаят. Полицията ни е на такова смешно ниво, че "процесуално следствените" действия се свеждат до заплахи и бой. Може би сме по-добри само от Авганистанската полиция. Прокурорите посредствени също.А на народът му е все едно. Само да е евтин бензина.