Skoda Monte Carlo

Hankook с концептуалните гуми Hexonic и Aeroflex на изложбата в Есен - видео

Дек 06, 2018
Hankook с концептуалните гуми Hexonic и Aeroflex на изложбата в Есен - видео

Hankook с концептуалните гуми Hexonic и Aeroflex на изложбата в Есен - видео

Реклама Honda ZR-V
В последно време се наблюдава бум от предложения за нови концепции в областта на доста консервативните досега автомобилни гуми. Последните две идват от Hankook, демонстрирани по време на Essen Motor Show. Те са създадени около идеите за комфорт на возия на автономните автомобили и засилване на притискателната аеродинамична сила при състезателните.

"Tози проект е част от опитите ни да намерим съзидателни и ефективни решения за мобилността на бъдещето” - споделя Клаус Краузе, шеф на европейския проучвателен и развоен център на Hankook. - “ И това се вижда в нашите концептуални разработки Hexonic и Aeroflow”.

Hexonic е виждане за бъдещето на колелата на автомобилите-роботи и затова е фокусиран на първо място върху максималния комфорт за пътниците и водача, които не търсят обратна връзка от пътя през гумите. Протекторът е разделен на серии от хексагонални модули, които се прибират и излизат поотделно за да създават непрекъснато нови и ефективни канали за отвеждане на водата. Всеки шестоъгълник има Y форма в средата си, който може да излиза напред за да създава допълнително сцепение.

Hankook обяви че Hexonic има цели седем сензора в себе си, които анализират пътя и реагират на повърхността му в реално време, отчитайки фактори като сцепление, температура и вида на пътната повърхност.



С Aeroflow се търси максимална притискателна сила, така нужна при моторните спортове. Тя има широко тяло с дебело ненарязано тяло, което може да се разделя в движение по средата, за да увеличи ширината на стъпване на гумата. През отвора се засмуква въздух в нещо като турбина, която добавя притискателна сила на гумата, ако е нужно. От Hankook си признават, че още не са наясно как това би работило, но пък дават възможност да се види вътрешността на интересната гума. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024