New Dacia Duster

KOENIGSEGG с уникалната карбонова REGERA

KOENIGSEGG REGERA KNC

KOENIGSEGG REGERA KNC

Реклама Peugeot 408
Производителят на бутикови хиперавтомобили KOENIGSEGG обяви, че компанията е сглобила уникален представител на модела REGERA, изпълнен изцяло с чист карбон (Koenigsegg Naked Carbon – KNC). От марката споделят, че всички карбонови елементи на колата са оставени в естествен завършек, без по тях да са нанесени каквато и да било боя, полир паста или лак.

От KOENIGSEGG коментират, че преди да вземат крайното решение да направят автомобил с изцяло "гол" карбон, компанията е провела множество тестове и експерименти, в това число и излагане на елементи на открито в продължение на няколко години, за да се проследи влиянието на околната среда върху материала.

KOENIGSEGG REGERA, лимитираният тираж от 80 екземпляра на който беше разпродаден още през юни миланата година, е с оптимизирана във въздушен тунел аеродинамика, уникална конструкция и функционалност на задния спойлер, Koenigsegg Direct Drive предавателна кутия и хибридна задвижваща система с ръчно изработени клетки на батерията.

Максималната мощност на хибридната задвижваща система на Koenigsegg Regera е 1500 конски сили, а максималният въртящ момент е над 2000 Нм. Тя е съставена от двигател с вътрешно горене- петлитров, V8, който обещава по 220 конски сили от всеки свой работен литър обем, и електрическа система с три електромотора, гарантираща достигането на респектиращият общ показател.

Суперспортният автомобил е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди, от 0 до 200 км/ч за 6.6 секунди, от 0 до 300 км/ч за 10.9 секунди, а границата от 400 км/ч може да бъде премината за под 20 секунди. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024