Skoda Kodiaq

Waymo One: От днес роботакситата вече са реалност (Видео)

Waymo One

Waymo One

Реклама Peugeot 408
След години развойна и изпитателна дейност, днес специализираното технологично подразделение Waymo на гиганта Google направи решителна крачка към бъдещото на роботизираните автомобили, като стартира програмата си Waymo One.

"Преди почти 10 години ние бяхме основани като проект за роботизирани автомобили на Google, който да проучи един елементарен въпрос: как бихме могли да използваме автономната технология, за да направим улиците по-безопасни", коменитра Джон Крафчик, изпълнитилен директор на Waymo. "Съсредоточихме се върху създаването на най-опитния водач, който някога е съществувал на този свят".

Проектът за роботизираната таксиметрова услуга на Waymo не е новост, като през последните няколко месеца компанията дейно тества нейната функционалност и надежност в затворен цикъл. Основният момент в новото развитие е този, че услугата вече е публична и налична за няколко града в Аризона, като първите, които ще могат да се възползват от нея са именно групата бета-тестъри, участвали в подготвителната програма на фирмата.






Достъпът до услугата Waymo One се осъществява с помощта на приложение за мобилен телефон, с което клиентът може да извика роботизираното такси по всяка време на денонощието, 7 дни в седмицата. От компанията коментират, че независимо дали таксито е извикано за поредното вечерно излизане или просто за развлечение, клиентите винаги могат да разчитат на чист автомобил и на "водач", който има повече от 10 000 000 опит в движението на публични пътища. Пътниците ще могат да се запознаят с цената, която трябва да заплатят още преди да е започнало пътуването.

От Waymo анонсират също така, че първоначално работата на роботизираната таксиметрова услуга Waymo One на компанията ще се наблюдава от реален водач във всеки автомобил. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024