Решено е! Еврозоната ще се реформира, но как?

Споразумението за спасителния фонд ще защитава блока
4 дек 2018 11:23, Бойчо Попов
5
Решено е! Еврозоната ще се реформира, но как?
снимка: Ройтерс

Министрите на финансите на ЕС се споразумяха за стъпки за укрепване на еврозоната срещу бъдещи финансови кризи, като сключиха споразумение след продължили през цялата нощ в Брюксел преговори, в които силните амбиции на французите за реформи се сблъскаха с нежеланието на столиците от Северна Европа да споделят повече финансов риск.

Министрите в Брюксел подготвиха пакета от реформи рано във вторник сутринта в разговори, характеризирани от спънки, продължителни спорове и преразглеждания, целящи да задоволят най-накрая изискванията на Париж, Рим, Берлин и Хага, пише Financial Times.

Окончателното споразумение включва мерки за снабдяване на банковия съюз на еврозоната с по-голяма финансова подкрепа и за предоставяне на спасителния фонд - Европейския механизъм за стабилност, на допълнителна гъвкавост по отношение на това как той може да помогне на страните да преодоляват пазарните сътресения.

Сделката беше подготвяна в продължение на повече от 15 часа, а министрите имаха краен срок, определен от лидерите на ЕС, в който трябваше да изготвят политически план, за да бъде готов за срещата на върха, която ще се проведе в белгийската столица през следващата седмица. Макар че по-голямата част от основната работа беше извършена седмица преди срещата, дипломати заявиха, че преговорите през нощта са били спъвани от редица искания на министрите и от спорове за точната формулировка на различните планове за реформи. 

Продължението на материала четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стари бесни,пенсии,филм.Афиша е вижте го
4
0
 
1
 
! Отговори
doko преди 5 години
Ама тая сделка наистина изглежда сериозна.....подготвяна е над 15часа?!??!
3
0
 
4
 
! Отговори
Тръмовица преди 5 години
Решено е! Еврозоната ще се реформира, но как? В Съветски Съюз!
2
1
 
6
 
! Отговори
Здрасти преди 5 години
Задава се буря на пазарите и ще удари жестоко до 2 години точно след изборите за президент в юса
1
2
 
15
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Що за глупав въпрос? То е ясно как! Данъкоплатците отново ще плащат чрез труда си за простотиите на политиците и банкерите! Нищо ново под слънцето. Работника да работи и да плаща данъци, а тия отгоре да си играят на проба - грешка докато не се издънят и не се наложи работещия човек пак да плати сметката - отново!