Политолози: Патриотите произвеждат безсмислени скандали

Лидерът на партията не може да се замени с шефа на кабинета му, смята експерт
Обновена: 20 ное 2018 22:08 | 20 ное 2018 21:04, Красимир Ангелов
12

Срещата на "Обединените патриоти" и премиера Бойко Борисов трябваше да стигне до заключение кой ще поеме ролята на Валери Симеонов, след неговата оставка. Поне официално решението не бе обявено, макар че според програмата на НС шефът на кабинета на Симеонов - Марияна Николова, ще бъде новият вицепремиер.

"Липсата на политическа визия кой да поеме вицепремиерския пост е изключително политическо късогледство. Политическата йерархия изисква най-малкото човекът, който ще замести Валери Симеонов, да бъде политически равностоен. Лидерът на партията не може да се замени с шефа на кабинета му. Това, че Николова познава работата на Симеонов, не означава, че тя може да управлява системата, която ще ѝ бъде поверена. Взаимоотношенията между "Патриотите" няма да се повлияят. Не изключвам скандали в малката коалиция в близкото бъдеще“, отбеляза политологът Георги Киряков.

Още по темата
Той допълни, че ако скандалите в ОП продължават да тежат на властта и обществото, то нещата ще продължават да циклят на едно и също място. "Напрежението пречи на взимането на важни решения. Зорлем карат хората с тези скандали да се политизират. Има усещане за предсрочни избори. Вече почти не се говори за пълен мандат. Новият хоризонт са предсрочните избори", посочи той в "Денят ON AIR".

Според политолога Атанас Стефанов Марияна Николова е бързо решение, което в крайна сметка е удачно.

"Николова е все пак човек, който е запознат с работата на Валери Симеонов. Ако се търси човек за запълване на вакуума, то това е добър вариант. Замяната на Симеонов с неполитическо лице е добра идея, за да спадне политическото напрежение след изказванията му. Станахме свидетели в много случаи на експертни назначения. "Обединените патриоти" успяват да създават големи скандали, произлизащи от самите тях. Обществото се нагнетява когато властта се занимава със своите проблеми, а не с проблемите на народа", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

"Винаги след разговор с премиера, "Обединените патриоти" се стабилизират. Те нямат много изгода от това да продължават със скандали. Понякога причината е много елементарна – политическото его. Свръхпроизводството на безсмислени скандали не произвежда тежест в общественото мнение", коментира още Стефанов.

Темата на разговора премина и към ролята на президента Румен Радев в непрестанните скандали и протести, които тресат страната. По думите на Киряков задачата на президента е трудна, тъй като той хем иска да вземе позиция за проблемите на хората, хем не иска да се цапа с всекидневните скандали.

"Участието в скандалите няма да донесат на Радев никакви политически дивиденти. За съжаление, българският избирател и хората, които активно се занимават с политика, виждат Радев като опозиция. Но той няма такива права", каза той.

Какво още казаха двамата експерти вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Lihva преди 5 години
Teroristite na bg haznata ot dps, bsp, prezidentsvoto, dance ste si nameriat maistorite.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова им е капацитета на лъже патриотите.
7
0
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Поредния скучен дебат ;) А на колко се пенсионират наще ченгеджисти ? А кви са пенсиите в Македония .Държава която не е член на нато и ЕС .И къв е смисъла тогава да сме в нато и ЕС ??? А каква е МРЗ в държава 10 години след нас в ЕС като Хърватска ??? А кой управлява въпросните десет години ??? А на колко се пенсионират ченгетата в ЕС ??? А колко членове на мафията герб са в затвора ??? И колко в Румъния ???
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си припомним ли скандала на седесара Софиянски бягащото кметче на София,а?Бързо забравихте за римейка" Смяна на МестатаБГ" .Кмета Софиянски и счетоводителката на общината Антоанета Македонска бяха обвинени че са занижили с 400% (не е грешка)цената на централните хали което е довело до над 2мл лв за община София. При разследването Софиянски напуска поста си и става депутат с имунитед,атогавашния чл/ен на НДСВ Бойко Борисов заема без избори поста ! Защо Валери да неможе така?
5
1
 
6
 
! Отговори
Кретен преди 5 години
Тия вече не знам кой ги трае като фъфлят
4
1
 
11
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Каквито патриоти и такива политолози
3
4
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Не патриоти, а живи *** !Влизайки в безпринципна коалиция помежду си и в по-голяма такава с ГЕРБ така наречените патриоти така отвратиха хората, че в следващия парламент ще отсъстват.В момент, когато в цяла Европа национализмът е във възход, у нас няма да има националисти в следващото народно събрание.Благодарение на Винкела, Болен и Шкембе войвода !
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво заместване, какви глупости. Направо дружно да подават оставка заедно с БЕРБ И БОРИСОВ.Сега ще ни баламосват кой да дойде след Симеонов. Всичките са в кюпа с ГЕРБ, ВСИЧКИТЕ СА ***. НЕ ВИ ИСКАМЕ!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Te, че произвеждат такива скандали, това е ясно... И то на всеки нормален човек е ясно.Обаче, защо е нужно някой наричащ се "политолог" да го каже?