Румен Радев за заплатата си: Не аз я определям, а парламентът

Президентът за срещата с Борисов: Първо визия за справяне с корупцията
Обновена: 21 ное 2018 06:38 | 20 ное 2018 20:45, Красимир Ангелов
277

Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят, както намерят за добре. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти призива на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатите да намалят своите месечни възнаграждения.

Още по темата
"Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тендениции засега няма", отчете президентът, цитиран от "Фокус".

Според него една от причините българските граждани да бъдат по улиците е, че не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. "Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата", добави още Румен Радев.

Президентът коментира и евентуалната срещу между него и премиера Бойко Борисов, за която се говори от няколко дни. "Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета "Борисов" 3, която изведе хората на улиците?, попита Радев.

Президентът бе помолен да коментира и случващото се в малката коалиция и смяната на вицепремиера Валери Симеонов. "Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
До АнонименНа народа му втръсна от Радев, който изобщо не може да е надпартиен, т.е. не може и не е президент. Той работи в ущърб на българския народ за своя облага, в интерес на БСП под ръководството на Нинова. Те двамата считат хората за ***, които да залъгват с евтин популизъм. Не е свършил нищичко за добруването на страната и народа, а само лапa народни пари и критикува. Парламента му бил определил заплатата и той по "принуда" си я прибира. Дарявай я, Радев, и без това не я заслужаваш.
195
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа 11,000 са непростимо голяма заплата за длъжността ФОТОТАПЕТ каквато е ролята на президента в България. Длъжността президент е проектирана да бъде куче което само лае но няма зъби да хапе.
194
2
 
3
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 5 години
До АнонименГосподин Радев се изтри с Парламента, на който съскайки казваше, че му остават 10 дни!!Надявам се, че от тези 3,5 млн. имат памет и ще се сетят да питат като дойде време, Радев полагал ли е клетва и изпълнявал ли си е задълженията като Президент съгласно Конституцията - ами за мен очевидно НЕ Е !!! Само дето Десито поживя на гръба на Народа!!!
193
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИМПИЙЧМЪНТ ЗА ДРУГАРЯ ПРЕЗИДЕНТ.
192
4
 
0
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
аБЕ *** ? какво да прави при Слави ??? Шоумените са наясно, че няма да отиде в някакво студио. Защо не отидат при него ??? Нима Тръмп или Путин ще отиде в някакво студио ? Има си етикети и достойнство на институцията. Да отидат в кабинета му и да задават там въпросите си. А снощи бяха жалки и смешни, като някакви вещици в черните си дрехи. ЖАЛКО !!!
191
1
 
5
 
! Отговори
Охлюв преди 5 години
Този червен *** се изложи яко. Застана зад протестиращите, които са жалко малцинство, при това на много места организирани от криминални лица и мутри; отказа среща с премиера, макар че един държавен глава трябва да си комуникира с другите институции, пък да действа после както реши; и накрая се скри от неудобните въпроси в Шоуто на Слави. Що не му измерите рейтинга СЕГА на този п.тьо.
190
1
 
4
 
! Отговори
Дпп преди 5 години
50 депутата в Н.Събрание!Не повече!!!!!!!!!1 Със заплата средната за България!!!!Тогава да видим как ще вдигате данъци и как бедните трябало да се научат да карат нови коли!!!!!!!!!!Народа да им опрдели заплатите допълнително, според това какво са свършили в края на годината!Така ще останат само тези които милеят!Не те да си определят заплатите!Всички вън, от 25 г едни и същи са там ...!И от къде на къде президент след като вече не ее , ще взима 60% след президенстка пенсия !!
189
2
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 217. Глуппак, той няма да отговаря на Славчо, а на гражданите. Ако е честен, свестен и няма от какво да се притеснява, какъв е проблемът? Само че май няма отговор на въпроса защо Деса има кабинет в президентството. И на още много други. И този ми се струва се зарази от звездната болест на ***.
188
1
 
3
 
! Отговори
Накратко преди 5 години
Президентска институция е напълно излишна на България.До сега всички президенти само разделят хората.Пари хвърлени на вятъра.
187
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До изнервенКакъв е Слави, че Президентът на Републиката, избран пряко от народа, да е длъжен да му отговаря!? Чалгар някакъв.
186
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
г-н Радев 3.5 Милиона българи ще гласуват за Вас ! колкото повече ви нападат от всякъде толкова повече плюс за Вас ! с медиите,с парите,с чалгарите нападат ,но Народа е с Вас !не ги гледайте минусите -това са платени ***
185
10
 
8
 
! Отговори
ТОФ преди 5 години
Откажисе от нея,да ама не ти стиска,аванта,аванта!!!
184
11
 
13
 
! Отговори
дилемата е морална преди 5 години
Въпросът не е кой ти определя заплатата, а дали имаш куража сам да се откажеш от (или да дариш) част от нея....
183
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 209. Стига си говорил от името на народа бе, червен пъпеш. Това беше преди 1989 г. По-голямата част от народа не е с него, а само симпатизантите на червената хунта - другите не го искаме. Не го ли виждаш какъв е страхливец, не смее да поеме отговорност и само бълва плюнки и червени соц. клишета и лозунги.
182
0
 
2
 
! Отговори
hem cheh , hem pomqr преди 5 години
zaplatata ne trqbva da se opedelq po kisnene v cehovete a po izvarshena deinost i za firmie shte e po dobre i za rabotnicite , i vobshte za vsichki otrasli
181
13
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
СТРАХЛИВЕЦ! Защо не отиде при Слави да отговаряш на въпросите на хората? Нали си мъжкар, военен, генерал? Защото няма да го има Иво Христов до теб да ти пише клишетата и да ги сричаш, а ще трябва да отговаряш на живо. ***.
180
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парламента я определя, но ти я вземаш, нали???? Защо не се откажеш от нея тогава???Ти не си нищо повече от един популист, които за година и половина не е свършил нищо полезно за България, освен да даваш оценка на другите и да отправяш критики!!!Ей, това си ти - кръгла О
179
11
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Ако беше президент на място, който е загрижен за страната си, ще се срещне с премиера и ще обсъждат ВСИЧКИ теми, за да търсят добро решение. А не само три, които на *** му идват в кофата.
178
12
 
10
 
! Отговори
Охлюв преди 5 години
Този червен гол *** какво се е хванал само за три неща, които са проблемни - корупцията, инвестициите и догонването на други страни. Това да не става с магическа пръчка от днес за утре. Защо нищо не каже и за постиженията на кабинета - икономически растеж, рекорден БВП, нисък дълг, много добър бюджет за 2019, признание за външната ни политика, положителен доклад на ЕК и др. Само знае да плюе, което е грозно, защото един президент трябва да бъде обективен.
177
12
 
12
 
! Отговори
the ghost преди 5 години
"Румен Радев за заплатата си: Не аз я определям, а парламентът"Колко удобно оправдание.