Skoda Monte Carlo

Готви ли се Nisexit?

Готви ли се Nisexit?

Готви ли се Nisexit?

Реклама Skoda Monte Carlo
Renault потвърди новината за ареста в Япония на Карлос Гон и ще събере съвета на директорите си заради това. Карлос Гон беше арестуван в Япония вчера след разпит свързан с финансови измами. Японските данъчни власти го подозират в дългогодишно занижаване на доходите в декларациите му, както ив използване на финансови средства на Nissan за лично ползване.

От японската компания потвърдиха, че е водено вътрешно разследване по отношение на случая и че оказват всякаква поддръжка на японските правоохранителни органи. Освен топ-мениджърът е разследван още и члена на съвета на директорите на Nissan Грег Кели.

По непотвърдена информация вчера в централата на Nissan в Йокохама вчера е проведен обиск и са иззети документи. В Nissan планират уволнението на Гон като ръководител на компанията, а това предложение е инициирано от генералният й директор Хирота Сайкава.

В момента задълженията на Карлос Гон в Renault изпълнява независимият директор Филип Лагае, а френската компания очаква новости лично от Карлос Гон. От Renault подчертаха, че ще вземат всички необходими мерки за защита на собствените си интереси в алианса си с японците. Това заявление повдига въпроса, дали в японската му част не се надига процес на отделяне и освобождаване от френската доминация в алианса?

Навремето Карлос Гон спаси Nissan от банкрут. Роденият в Бразилия френски гражданин с ливански произход, започна кариерата си в Michelin, след което премина в Renault, която под негово ръководство през 1999-а година купи контролният пакет акции на Nissan. За своите методи на работа Карлос Гон получи прозвището “Кървавият мениджър”, съкрати невероятно броят на японския ръководен състав, направи английският официален вътрешен език в японската компания и вероятно си създаде безброй врагове в Япония. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Автобосове /Carbosses Renault

Шефът на Renault Лука де Мео атакува остро политиците - Спрете да ни регулирате бизнеса!

Мар 21, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Автобосове /Carbosses Mercedes-Benz

Негован Йосифович е новият изпълнителен директор в "Силвър Стар"

Дек 19, 2023
Авто Новини Авто глобус Автобосове /Carbosses Chrysler Fiat Ford Hyundai Kia

Шефът на Hyundai Еуйсун Чунг е „All-Stars Industry Leader 2023“

Ное 29, 2023