Lasurit eshop

Lamborghini Urus ST-X: уникална състезателна инициатива (Видео)

Lamborghini Urus ST-X

Lamborghini Urus ST-X

Реклама Opel Stock
Lamborghini разкри първите подробности за уникалната си състезателна инициатива, наречена Urus ST-X. Концептуалният автомобил демонстрира виждането на легендарната марка за създаването на едномарков шампионат, в който автомобилите ще се карат по трасета съставени както от асфалтови, така и офроуд участъци.

От Lamborghini анонсират плановете си за стартиране на едномарковия шампионат с представители на първия в историята на марката SUV модел- URUS, през 2020 година, като инициативата ще бъде представена първо в Европа и Близкия Изток.

Трасетата, на които ще се състезават автомобилите, ще бъдат сертифицирани от международната автомобилна федерация FIA, като единственото условие от страна на клиентите-пилоти ще бъде да заплатят съответната такса и да бъдат на старта. От Lamborghini ще гарантират автомобилите и необходимата техническа помощ на всеки един от участниците.

Концептуалната версия на състезателното Lamborghini URUS е оборудвано с одобрено от FIA обезопасително оборудване, в това число ролбар система, пожарогасителна система, състезателен резервоар и други. В екипировката на колата, която е с 25% по-лека от серийната си версия, са включени двигател с мощност от 650 конски сили и въртящ момент от 850 Нм, 21-цолови джанти, нова изпускателна система със странично извеждане на тръбите, спортни гуми, допълнителни спойлери

Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024