Мускули и тестиси издадоха гения на Микеланджело

Две холандски скулптури се оказаха на италианския маестро
15 ное 2018 22:40, Нели Христова
11
Мускули и тестиси издадоха гения на Микеланджело
Снимки: Reuters

Четири години отнема на университетът в Кеймбридж да докаже, че двете статуи на мускулести мъже, които яздят пантери са всъщност оригинали на Микеланджело. Какво им е помогнало ли? Фактът, че красавците имат 8, а не 6 плочки на корема, съобщават от "Ройтерс".

Когато през 2002 година, шедьоврите се появяват на търг, Sotheby's ги купува за около 2 милиона паунда. Съмненията че са на италианския гений витаят още тогава, тъй като бронзът е бил познат на Микеланджело, ала всичките му творби от ценния метал са били разтопени, а от тях са изработени оръжия и амуниции.

За това ги приписват на холандеца Вилем Даниелс ван Тетрод.

През 2014 година, въпросът дали скулптурите са на Микеланджело отново е на дневен ред, когато няколко изгубени скици на артиста се появяват в Musee Fabre във Франция. Сред тях има една конкретна творба, чиито детайли приличат на тези на двете скулптури.

Тогава музеят Fitzwilliam в Кеймбридж започва отново да изследва двамата мъже... и о, чудо! Те имат 8 коремни мускула, но анатомично идеални тестиси – точно в стила на Микеланджело.

Мъжете с пантерите са създадени между сътворението на Давид и рисуването на Сикстинската капела, точно в пика на кариерата на ренесансовия гений. А цената им след това разкритие навярно вече няма да е два милиона, а поне стократно по-висока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въобразяват си
8
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеални тестиси! Явно Микеланджело е прекарал доста време в близост до споменатите органи (вероятно орално и визуално) , за да можете да ги възпроизвежда идеално. Даааа, педера стията в Европа има дълбоки корени в миналото... Пфууу... Всъщност много древни скулуптури говорят за сексуално и психично болните си създатели....
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как на муниции? Нали уж запдняците били по-цивилизовани, само турците били разрушавали?
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне могат да отговорят конкретно на въпроса ,,Кому таша ците държахте 4 години"!
5
1
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Пълни глупости.Маса експерти и професионалисти има по Микеланджело,който само за 5 мин. могат да кажат!Тия 4 г. са се договаряли за хонорара,както казаха по доле!
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последното изречение казва всичко. Четири години са се пазарили за хонорара, учените са склонили и излизат с разкритието, че това е Микеланджело. Сега ще ги шитнат на много по - висока цена. Всички са доволни.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четири години са гледали та6аци, преди да стигнат до заключението.
2
2
 
18
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 5 години
Това са ментета и фалшификати.
1
1
 
29
 
! Отговори
ined преди 5 години
Тез "учени" 4 години опипвали тестиси и за това взели маса пари