САЩ със санкции срещу 17 саудитци по случая "Хашоги"

Те били част от екипа, изпратен в Истанбул заради журналиста
15 ное 2018 22:00, Красимир Ангелов
7
САЩ със санкции срещу 17 саудитци по случая "Хашоги"
Снимка: БТА

САЩ обявиха, че налагат финансови санкции на 17 саудитски длъжностни лица, замесени в убийството на журналиста Джамал Хашоги, предаде Франс прес.

Още по темата
Сред лицата, срещу които са взети наказателни мерки, са членове на охраната на принца престолонаследник Мохамед бин Салман.

Санкционираните са били част от екипа, изпратен в Истанбул заради Хашоги, предаде ДПА. Това са Сауд ал Катани и неговият "подчинен" Махер Мутреб, както и генералният консул на Саудитска Арабия в Истанбул Мохамад ал Отаиби, се казва в съобщение на американското министерство на финансите.

Катани, бивш съветник на престолонаследника, беше официално уволнен миналия месец.

"Саудитските служители, които санкционираме, са били замесени в ужасяващото убийство на Джамал Хашоги", обяви финансовият министър Стивън Мнучин. Министърът каза, че на отговорните за "бруталното убийство" трябва да бъде потърсена отговорност.

Според финансовото ведомство на САЩ, Катани е бил "част от планирането и изпълнението на операцията, довела до убийството".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купете им по едно жълто Ферари, та да ги ползват фараоните като такси.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От немай къде и кумова срама щели да накажат с финансови санкции един охранител, демек бияч и главорез на заплата. И как по-точно ще го накажете? Ще му спрете Коледните надбавки ли? Ама той е мюсюлманин и не взима такива.
5
1
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Барометър: на когото ФАЩ са наложили санкции - добър е!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изтриха всички коментари защото разкриват недемократичния подход на сащ при санкиитемного демократично
3
0
 
14
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Петро - доларите са много важни. Ще се поклащат в такт със сабите, Тръмп, Крадлив Симо комарджията и Сикаджията. Това беше един демократичен танц. По справедливо е да го наречем кючeк. Евроатлантически, джeндъpcки, плевнелиевски, пидиpacки кючeк.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че защо не наложиха санкции на 17 руски граждани за случая скрипал,ами на цяла русия наложиха,клинчат нещо демократите,недемократично подхождат ми се струва,аршина двоен е , сравняваме идентични случаи със съвсем различни санкции
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две седмици им се забранява да яздят камили.