Те са някъде там! Как ще реагираме, когато видим извънземни?

Инстинктът за самосъхранение – от основно значение
15 ное 2018 16:00,
123
Те са някъде там! Как ще реагираме, когато видим извънземни?
Снимка: pixabay

Сетивата ни се изострят, когато говорим за извънземен живот. Дълбоко в нас, обаче, се обажда и страхът. Може да е на подсъзнателно ниво, но всеки се страхува от неочакваното, дори и да не го признава.

Твърдим, че сме най-интелигентната позната форма на живот, но колко от живота и неговите форми познаваме?

Дали това, което знаем за живота е всичко, или всъщност е много малка част от това, което "живее" в космическото пространство.

Според редица учени, ние не сме интелигентна форма на живот. Особено на вселенско ниво. Има наистина голям шанс да има много по-развити форми на живот, които дори да са посетили галактиката и планетата ни, но да не са открили интелигентна форма на живот тук. В крайна сметка хората на Земята са силни и интелигентни спрямо всички останали форми на живот тук, но що се касае до Вселената и събитията там, сме изключително безпомощни и невежи.

Човешкият живот е изключително кратък, за да наблюдава космическите процеси и да си изгради ясна представа за това какво представляват те. Ако съотнесем времето към космическите явления - нашият живот е части от секундата, в които не можем да видим нищо. Така в крайна сметка излиза, че сме някаква примитивна, локална за Млечния път форма на живот, без никакво въздействие върху космическите процеси, времето и пространството.

Когато говорим за извънземна форма на живот, независимо дали тя е по-развита от нас или е най-примитивната форма на живот, която съществува, дори възрастните са като малки деца - любопитни. Но за какво рядко си даваме сметка?

Би имало наистина огромна разлика между това извънземна форма на живот да ни открие и това ние самите да я открием. Ако ние сме откривателите, по всяка вероятност той ще е в по-примитивна форма, ние ще сме доминиращите и няма да се страхуваме. Защо бихме се страхували от нещо по-слабо от нас?

Но ако по-развита цивилизация открие нас? Какво става? Вие не бихте ли се уплашили, ако знаете, че планетата ни е нашествана от по-развити форми на живот? Всички се страхуваме, че биха ни наложили контрол и дори биха ни убивали при неподчинение, след като са по-развити от нас.

Тази идея идва от представата ни, че по-развитите и по-интелигентните хора доминират над по-слабите. С други думи в представите ни по-развит, означава по-силен. И няма как да не съотнесем тази представа и при извънземни, които са по-развити от нас - в природата ни е.

Инстинктът ни за самосъхранение трудно би могъл да бъде преодолян при среща с "интелигентно" извънземно. За да се осъществи подобна ситуация, трябва да сме абсолютно сигурни, че тя ще бъде много деликатна и дипломатична. В нашите представи това означава - комуникация. Но комуникация между нас и извънземни изглежда като кауза пердута, а това със сигурност би довело до някаква форма на конфликт.

На този етап от нашето развитие и по начинът, по който представите ни за взаимоотношения и комуникация са се развили, наличието на друга интелигентна форма на живот около нас, изглежда като сигурна война.

Нашите мозъци са обвързани с древни вериги - те ни защитават от хищници/ организми, които потенциално ни застрашават. Като една по-развита и по-интелигентна форма на живот, едни извънземни на нашата планета биха представлявали точно такива организми в нашите мозъчни вериги - опасни за оцеляването ни. Химикалите, които ще се носят в нашия мозък, ако видим друга форма на живот, най-вероятно ще доведат умовете ни до истерия.

Във всеки случай ще ни е много трудно да приемем мисълта за друга форма на живот около нас. Това би отключило страхове за наличието на още и още такива цивилизации, които са още и още по-развити от нас и съответно опасни в нашите представи.

С други думи, невъзможно е да превъзмогнем инстинктът ни за самосъхранение, независимо от това колко сме любопитни да видим, да говорим или да се докоснем до извънземна форма на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Умрел преди 5 години
Като ги видя ще му мисля това какво е тест за обременени *** ли. Аз по цял ден съм сред извън земни и наземни ***.
96
0
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До Анонимен 108 прегледайте следните филмчета:"Чего искали спецы ананербе на кавказе".Те са 4 серии.Имаги в Тубата
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците все пак са най глупавия народ познат на човечеството до този момент. Умните хора се учат от грешките си. Следващият народ който си въобрази че може да завладее Русия ще счупи отново ***. Но засега Германия е лидер при лапнишараните. Въпреки "супер техниката си". Това за "техническата нация" винаги ме е разсмивало...
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 109 Waffen SSДа. Много пъти съм преглеждал това за да се докосна до нещо непознато но е пресъздадено, няма автентични кадри от самото нападение има само след него. Технологиите в третия райх са били толкова напреднали , че в днешно време още не могат да ги достигнат развитите държави.
93
1
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До Анонимен 107 Чел съм ги ,и за битката 1947 година със някаква флотилия на САЩ и за подземните /подледните / бази в Антарктида ,но не това не може да се случи ,просто възниква проблема с енергията за всякакви нужди,отпадъците ,затоплянето,прехраната и ред други
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 106 Waffen SSАз също получавам много инфо от руски сайтове и най вече от ютубе. Разгледай за да видиш кои първи са правили експерименти с така наречени "летящи чинии" . Какъв антигравитационен двигател е бил създаден от немски учен в третия райх и къде са заминали около хиляда специалисти :генни инженери, биолози, проектанти , авио инженери и др. Под ледовете на Антарктида немците са създали база в регион наречен "нова швабия".
91
0
 
2
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Димитър Делян определя високоскоростните безкрили самолети като модули, а детайлно заснетото на 7 изображения огромно сферично тяло, чиято поява и отдалечаване наблюдавали хиляди софиянци кораб-майка. Малко след инцидента той посетил уважаван астроном от Софийската обсерватория и го попитал директно: Вижте, обещавам, че няма да пиша, но ми отговорете честно и с една дума, какво все пак бе това?. Ученият отговорил натъртено: НЛО!.
90
0
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Явлението през 30.12.1978 година го видяха няколко човека някъде от 500 000 до 1000000.Тялото беше увиснало над халите на не много голяма височина .Стоя кротко с часове.Един познат,който служеше в някакво радио-локационно поделение в Люлин планина казваше ,че когато го облъчвал лъча на локатора светкавично се отмествало.Какво беше не знам,но не беше балон или Венера както го презентираха официално по радиото телевизията
89
0
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
. По същото време завалели френетични обаждания, че странно кръжащо тяло с намаляващи размери и форма на топка за тенис все още се виждало от булевард Дондуков и от известното заведение Попското на площад Света Неделя (тогава Ленин). Хиляди очевидци започнали да се струпват в център на столицата, съзерцавайки отдалечаващото се в небесата като ярка звезда НЛО.
88
0
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"В ранната утрин на 30 декември българският уфолог и тогавашен редактор на списание Отечество Димитър Делян видял в небето над Витоша необичайно ярка и удължена по хоризонтала звезда. На път за работа той усетил различна от предпразничната възбуда в препълнените автобуси: Цялата улица го видя докато си обърнем главите, и то беше вече в другия край!.
87
1
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
""В края на 1978 г. столицата на тогавашна комунистическа България е хвърлена в смут от прелитането на странни летателни апарати с невиждана форма. Тоталитарната върхушка усмирява с твърде неубедителна астрономическа версия в печата назряващата паника сред населението на едномилионния град, но ревниво премълчани показания на очевидци разкриват шокиращи детайли.""
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Георги ГеоргиевЗдравей ***!*** се прегледай при психиатър!
85
3
 
6
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 5 години
Здравейте *** невярващи!Аз съм свидел на НЛО. Беше октомври 1985 21.00ч Ловеч. Първо видях светещото НЛО което летеше права линия посока Изток. След 15-20 секунди забелязах две ярки точки да доближават бързо първата. НЛО-то започна да си играе с изтребителите, зиг-загинг и дори летеше зад тях. Цялата игра продължи около 2 минути, след това НЛО-то просто увеличи скоростта си поне тройно и се загуби в далечината. Това е, те са били тук , тук са и сега, тук и ще бъдат!
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ние сме някъде тук..Поздравления за "създателИТЕ", защото не е един. И правилно. Започвали пости в името на Божия син? А кой е бащата на Бог? Нещо за майка му, баба и дядо му? Та нали сме по негово подобие, т.е. и по тяхно?
83
3
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
"Те са някъде там!"Да, там са - в празните ви глави!
82
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
повече ме е страх от комунисти от руснаци от колкото от извънземни
81
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 5 години
Танос, къде си... Айде изтрий половината земя вече, че не се трае.
80
0
 
3
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Преди да почнете да реагирате, уверете се дали това всъщност не е пипоня на Цвако, а не нло
79
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ognyanzЗнанието винаги е ограничено.-е тогава какво се напъваме толкова много, като пак "нищо няма за знаеме" ? )
78
0
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Знанието винаги е ограничено. Само невежеството е безгранично.