От Плевен до Тулуза: Ромска схема за съвременно робство

Жертва разказва как е станал жертва на трафик на хора
20 окт 2018 13:42, Александър Попов
40
От Плевен до Тулуза: Ромска схема за съвременно робство
Снимка: pixabay

В началото на летния сезон - през юни, полицията в Тулуза залови 11 българи от пет ромски фамилии. Те били част от престъпна група от България, която принуждавала наши сънародници да просят по улиците на Франция.

Каква е схемата за трафик?

По думите на една от жертвите, всичко започва от Плевен. Набелязаните хора получават първоначална покана за работа в земеделието във Франция с примамливи условия – финансова помощ още на територията на България, тъй като обектите на трафика са предимно социално слаби хора, с психически или физически проблеми. Купува им се алкохол и цигари, за да бъдат по-лесно манипулирани. До Франция се пътува с автомобили или малки бусове. Дестинацията е Тулуза, разказва потърпевшият пред Нова тв.

При пристигането обаче, под претекст, че трябват за регистрация, се отнемат личните им документи. Тогава започва робството – хората са принуждавани да просят на улицата, а ако не изпълняват нарежданията, са малтретирани както физически, така и психически.

Мъжът, който разказа за схемата, се е измъкнал благодарение на други българи, които го приютили в Лион. Той е един от т.нар. "модерни роби", принудени да просят на улицата. Всичко започва след случайно запознанство през октомври 2017 г. в родния му Плевен. Запознава се с мъже от ромски произход – Мирелай и Цветан, когото всички наричат Бай Цецо. Предлагат му работа във Франция и след седмица вече пътуват.

Групата от просещи българи, по думите му, наброява около 30 души. Всички изкарани пари от просия са прибирани. Който не изпълнява нареждания, бива наказван с бой.

Един ден по време на просия става инцидент. Един от просещите е блъснат от камион. Пристига полиция. Мирелай и двама от ръководещите просията бягат с кола. Избягалите стигат до Лион. По разказа му там отново са принудени да просят. Но той успява да избяга. Крие се в подземие. Там го намира Мария - българка, която живее от години в Лион.

Той твърди, че е подал сигнал в полицията в Лион. Предстои да му бъде издаден временен паспорт, тъй като неговите документи били изгорени. След което ще се завърне в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
До яcтpeбka преди 5 години
Виждаш ли се какво представлявате бе "велики турчино" ХАХАХАААААААА
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв резерват бре?Куршум, след куршума ... един *** по-малко.Кяр!
26
0
 
13
 
! Отговори
да-м преди 5 години
Къде тези плевели не са мразени? Къде има нещо хубаво създадено от тях. Защо останалото човечество ги търпи? Нищо освен резерват няма смисъл да им се дава.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"11 българи от пет ромски фамилии" Как ги измисли, бе, Саше !?---Далеч съм от мисълта, че авторът е грамотен. (Можеше да пише "български граждани").Но това НЕ Е НЕГРАМОТНОСТ. Това е НАГЛОСТ !P.S. по-скоро има ***/роми ВЪВ някои български семейства.
24
0
 
21
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
11 българи от 5 ромски фамилии??? Това вече ми идва в повече, аз ли не разбирам, драскачът тук ли не е наясно с етносът в БГ? Колкото до другото инфо- за просията, супер стара информация!
23
2
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
от плевен до тлуза, джеднърите холокостват мнения в името на костов и сорос!
22
5
 
8
 
! Отговори
Billу C преди 5 години
ПЛЕВНЯТА Е РЕКЛАМНО ЛИЦЕ НА ДЖЕНДЪРИТЕ В ЕВРОПА
21
0
 
9
 
! Отговори
Цвента Цена преди 5 години
Този мухъл не ИСКА да бъде интегриран, и според мен това никога няма да се случи. По този начин политиците го манипулират много по лесно.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от плевенлиев до тулуза, все *** политици, педофили. масовка, както се вика...
19
0
 
8
 
! Отговори
до име преди 5 години
Ще се сетим и прогледнем, но както ми се струва с непоправимо закъснение.
18
3
 
23
 
! Отговори
Име преди 5 години
това не е ромска схема за съвременно робство, а едро-капиталистическа схема за робство. ромите сами не могат да измислят такива перфидни схеми, но юдеите, които им асистират, като адвокати - могат!
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са по-лоши от тези.Да не забравяме Решетникова която за няколко смачкани рублички скандализирае обществото цяла година за да си покаже магариите по време на Европредседателството.Или пък бившите и съпартийци които се чудят как да очернят България последния случай при инцидента със журналиската.Някой да ги е чул ад се извинят?
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи от ромски фамилии? Това някакъв нов вид българи ли са? Сигурно са крадени!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***...го е само продукт на съвременото общество!***...го гледа и се учи от "Батковците", опитва се да им подръжава - къде успешно, къде не!Много често "Батковците" използват ***...го в схемите си, но на ниско ниво!Подобни схеми са "нишата" на ***...го.Е, и ***...го иска да прилича на "Батковците"!Cèst la vie! - Такъв еживота!
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просия, дрога, проституция...Не подбиват ли на други картели пазарът на "труда"? Не се ли избиват един друг като колумбийските мафии, примерно? Та това са истински ромски октоподи. Кой е допуснал такива да представят България и Румъния пред Европа? Защо няма такова явление в Русия или Китай, например? Тези съвременни роби са целенасочено провеждана политика. Кой има интерес от една нестабилна Европа? Все въпроси, които едва ли ще получат прям и безпристрастен отговор.
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво се правите на луди в София да не е по-различно местата за просия са разпределени между такива *** и тартора им ги пази, а после прибира заработката. Същите сега са плъзнали по европата и проблема е, че там се представят за българи. С тази закъсняла статия направо открихте топлата вода.
12
1
 
24
 
! Отговори
ББ преди 5 години
*** как Българи от ромски - *** фамилии , нещо сбъркано има в тази информация.
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АТАКИСТПо голямата беда се състои в това, че 2/3 от тези, които прииждат от Близкия Изток, а също и от Африка, открито заявяват, че са дошли в ЕС, за да живеят от социал и да налагат ислям.
10
2
 
29
 
! Отговори
Колко пътиДаПовтарям преди 5 години
Една част от това нашенско население спешно се нуждае от прилагане на мярката принудителен труд. Ако не им харесва такава перспектива, свободни са да си намерят друга държава!
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези примитивни "общества" с ценностна система на фашисти упражняват истинския ДИКТАТ върху Европа и всички страни, които са заляти напълно умишлено с генетически ***. Разбира се има и свестни хора между тях, но техните собствени "управници" изпълняват геноцидна роля по оскотяването им. Ромът се страхува повече от ромската вендета и мешерето, отколкото от всяка демократична правораздавателна система. Това обяснява и нежеланието на Селяйдин да излезе от ареста.