От НФСБ осъдиха "манипулацията на думи" на Симеонов

Била проведена лъжлива медийна кампания
Обновена: 20 окт 2018 10:02 | 20 окт 2018 10:02, Александър Попов
128
От НФСБ осъдиха "манипулацията на думи" на Симеонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният фронт за спасение на България застана зад своя лидер Валери Симеонов след неговото изказване по горещата тема - протестът на майки на деца с увреждания.

"НФСБ остро осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели, а именно дестабилизация на правителството. Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България.

Още по темата

НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза "уж" се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели.

Злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустимо! НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма", пишат в своя декларация от партията.

В интервю пред телевизия СКАТ Симеонов нарече протестиращите майки "група кресливи жени, които са изкарали на площада уж болните си деца". Майките, а по-късно и БСП, поискаха оставката на вицепремиера. Премиерът Борисов се извини от името на правителството за думите на Симеонов, а самият той само внесе разяснение какво било цялостното му изказване:

"Отново поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза на мое изказване. Този път в едно компрометирано, наскоро разобличено в манипулации и лъжи телевизионно предаване. За всички превъзбудени, но непрочели изказването ми, медии, предоставям оригиналния текст: "Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Валерко *** не може да се сравни по-богатство никоя майка. Валерко гепи 1 милион рекет от дискотеките на Слънчака, 10 милиона от паянтовата ограда, милиони от английски и немски фондации да бачка срещу БГ народа, от обществени поръчки, от хотелчето в Малко Търново, от кабеларката си. Откъде накъде такъв бизнесмен като Валери Симеонов иска да разпледеля баницата и протестира срещу всеки друг??? Защо толкова богат като Валери иска да борави с нашите пари и да ги харчи по свое усмотрение?
105
2
 
0
 
! Отговори
Ахаха преди 5 години
С Валерко-*** не може да се сравни по-богатство никоя майка. Валерко лапна 1 милион рекет от дискотеките на Слънчака. Лапна над 10 милиона от паянтовата ограда. Ла.па милиони от английски и немски фондации да бачка срещу БГ народа. Лап.а милиони от обществени поръчки. Ла.па милиони от хотелчето в Малко Търново. Ла.па милиони от кабеларката си. Страшна мутра си е Валерко. Откъде накъде такъв бизнесмен като Валери Симеонов иска да разпледеля баницата и протестира срещу всеки друг??? Защо толкова бР
104
1
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Като не може да се изразява правилно да си мълчи.
103
1
 
2
 
! Отговори
МАТ’РИАЛА Е преди 5 години
КАК ДА КАЖА, ММММДА: ТРУДНО БРАТЕ СЕ ЖИВЕЕ МЕЖДУ ГЛУПЦИ И НЕ РАЗБРАЛИ,МАТ РИАЛА ! ! ! ОЦЕНЯВАЙТЕ ХОРАТА ПО ТОВА КОЕТО РЕАЛНО ПРАВЯТ ЗА ДА ЖИВЕЕМ ПО - ДОБРЕ В БЪЛГАРИЯ. НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ: БЕЗ ВСЕОТДАЕН ПАТРИОТИЗЪМ И ЛЮБОВ КЪМ ОТЕЧЕСТВОТО НЯМА ДА Я ИМА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ( НФСБ )
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно - срещу какво една свястна майка ще изкара тежко болното си дете на улицата?
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляват ни арогантни простаци, вижте го този, вижте Сидеров, вижте Марешки. Хора, къде е интелигенцията, защо вярвате на тези лъжци и манипулатори, да ви обиждат и унижават.
100
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига въртяхте и сучихте, стига си измияхте манипулации и бягахте от проблема на тези хора, много прекалихте и се самозабравихте, време е да се омитате от властта, забравихте и предизборните си кампании и обещанията си, арогантни плужаци. Забравихте за какво сте там.
99
9
 
6
 
! Отговори
Уж преди 5 години
Дали с тази ярост срещу сричката "Уж", майките не избягват неудобното противоречие че, децата им са болни, даже ТЕЖКО болни a те са ги изкарали навън, цитирам "на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях".Болшинството пенсионери са много по-зле платени от тях, мнзина са инвалиди, но нямат сила да правят това което правят тези майки с децата си!
98
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката вчера стоеше зад думите си, но днес даде на заден. Оставка!
97
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерка, хващай пътя.
96
3
 
11
 
! Отговори
Валеркоооо преди 5 години
И на Сидеров не съм голям фен,но в сравнение с теб е Конфуций.Ти си толкова *** ***,че само Марешки се доближава да ехидното ти *** излъчване
95
2
 
8
 
! Отговори
Некромонгъри преди 5 години
До Анонимен 100: да му гледаме сеира, но много скъпо ни излиза
94
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте му на селския тарикат власт и му гледайте сеира.
93
4
 
15
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
Хайде Валерка, омитай си крушите. Алчен ***
92
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като всички политици, свиреп, но без овча кожа. А другите метнали овчата кожа са по страшни.
91
6
 
23
 
! Отговори
Оставка, преди 5 години
В противен случай тъй ще ви манипулираме, че не могат ви позна близките, *** от национален фронт за съсипване на българите!
90
0
 
5
 
! Отговори
До 90 преди 5 години
Ми тя(Т) замина на нова екскуррррзия-в ОАЕ.И какво ще търси при арабите,някой може ли да каже?
89
5
 
32
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Преди изборите когато обещавахте, че ще бъдете против ГЕРБ и мутрите му,пак ли беше грешка на езика. Който не може да си владее думите, няма място в управлението, че ни излизат много скъпо. Оставка!!!
88
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглостта на уж-патриота е страстно защитена от уж-съратниците му, които ще се разбягат веднага щом паднат от власт! Този екземляр си позволи гаменско поведение в парламента по време на първата реч на Президента Радев, след това събаряше старици по границата, следваше циркът по дискотеките, а днес разчиства расата от хора с увреждания! Така един хулиган израстна пред очите ни в нацист!
87
7
 
29
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Ако Ботев и Левски бяха като сегашните продажни и корумпирани " Обединени патриоти", още щяхме да се под робство. Оставка!!!